• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    URPUTNIK: Tomu vytvaraniu fantazii zabranis tak, ze iniciujes osobnu schodzku hned ako prebehnu nejake sympatie a nesklznes do chatov o citlivych temach.

Inak zenske su tiez frustrovane. Ta frustrace prameni z toho, ze ako holka sice na vyber mas, ale asi neexistuje nejake racionalne sito, aby to clovek prebral este nez na to rande ide a vyhol sa teda citovo narocnym schodzkam, z ktorych sa nic nevyvinie. Ano, ten uvodny chat odhali mnoho, ale i tak to potom moze byt nazivo blbe a je to riziko, do ktoreho s tym ides. Z mojej skusenosti je tak 1 dobre rande na 9 nudnych. A po kazdom nudnom clovek nema moc chut to znova skusat.

Inak feedback je, podla tvojho nicku, rovnako ako urputne drzis tu badmintonovu raketu, tak si sa teraz urputne pustil sa zoznamovat. Zenske ta urputnost moze odradzovat :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    MART1NKA: ja tomu nerozumim, asi se projevila frustrace z neustaleho vyvijeneho usili o kontakt a uz jsem si zaplatil 3 mesice, bez slevy :) beru to jako investici do meho zameru

nicmene jsem diky placenemu tarifu uvidel, ze si to ta nejzajimavejsi precetla a nereagovala.. tak jsem ji napsal znova, aspon o zpetnou vazbu a vymenili si par zprav .. sice z toho asi nic bohuzel nebude, ale kdyz jsem si slozil jeji a moji perspektivu (a porovnam s perspektivou babicky o jejimz randeni jsem se s ni pred chvili bavil ) tak jsem dosel k nasledujicimu zaveru

ze je online dating na prvni dobrou "bezpecnejsi" (pac si clovek pise jenom se svym mobilem a nejde s kuzi na trh) .. coz ale vede k tomu, ze si clovek muze snadno vysnit druhou stranu a zacne si delat fantazie .. takze se odhodla, pokracuje na osobni setkani a tam to neklapne z milionu neodhadnutelnych duvodu (jako treba chemie) a rande konci odmitnutim/zranenim a tim padem to navic boli o ztratu te fantazie
    seznamovani na zivo je sice "horsi", pac jde clovek od zacatku s kuzi na trh .. ale kdyz je odmitnutej, tak hned a nema tam jeste tu fantazii, o kterou by odmitnutim prisel ..

a na co jeste nemam uplne jasnej nazor o pricine (a ceste ven), je ten zacyklenej stav, kdy frustrovani muzi kontaktuji vic a vic zen, cili jsou kontakty povrchnejsi, coz vede ke zraneni zen, kterezto se v reakci zranene stahuji a zustavaji frustrovani chlapi, kteri o to zvysuji mnozstvi kontaktu, aby aspon neco vyslo .. napr konkretne ta holka, o kterou jsem mel zajem, to defakto odmitla "by default" jen proto, ze je zavalena pozadavkama a ma za sebou nekolik zraneni z realneho setkani ..
    i tady v klubu to obcas zazniva od zen, ze je to online seznamovani narocne a obcas si od nej musi delat pauzu ..

objevuju kolo, co? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja skrz edarling poznal jen jednu zenskou, uzili jsme si, kdyz uz, ale mysljm, ze dnes asi nezije ;) na dalsi schuzku jsem uz nemel odvahu
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    URPUTNIK: Ja som tam pracovala kedysi :)
    Budu ti chodit maily s kampanami a zachvilku to bude lacnejsie, potom si to zaplat aspon na mesiac, ale zakaz strhavanie z karty.
    Ten big 5 je ezoterika, ale v Prahe beztak nie je dost ludi aby na tom vobec zalezalo.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    dostal jsem tip na edarling.cz, takže rozšiřuji portfólio .. po 3 dnech provozu:

+ je to moderované, všechno tam prochází schvalováním, takže jsou profily docela rozumně vyplněné
    + nabídne to na každý den cca 5 potenciálních matchů (podle vašich kritérií), takže to není tak časově náročné. Nehrozí, že strávíte hodinu swipováním :)
    + docela rozumně nastavené návodné otázky pro vyplnění profilu
    + ženy, co mi to nabízí, jsou "normální holky" (třeba v porovnání s Bumble) .. z cizinek mi to nabídlo zatím jen pár slovenek, žádná turistka
    - jedno nezrušitelné kriterio výběru je podle shody osobnostních profilů - je tam podivný vykuchaný BigFive doplněný o obrázky, který mi teda vyšel dost jinak, než oficiální dotazníky .. kritérium je to dost abstraktní, protože to výsledky rysů ukáže na škále "levej extrém, levej střed, pravej střed, pravej extrém", ale tu schodu to pak ukayzuje třeba 67.5% ..
    - v neplacené verzi jsou všechny fotky rozmlžené a stejně je omezený výběr kritérií (například otázka dětí je až u placené verze)
    - některé položky profilu vynucují výběr z vyjmenovaných seznamů - což může být třeba u zaměstnání problém (víc jak 1 tam např. dát nejde, už jsem to i řešil s podporou)
    +- podpora jsou jenom lidi - takže mi na první dobrou odmítli rejpnutí do osobnostního testu (včetně mých oficiálních výsledků) .. po emailové výměně to ale schválili
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MICHELLEDANIELS: tuhle jsem v podcastu slyšela, že většina z nás má v hlavě vzorec partnera podle které tedy swipuje, akorát že ten vzorec je shodný s těmi předešlými s kterými to nevyšlo, a tak se dotyčný ocitl logicky na seznamce...

Podvědomí automaticky tenhle patern identifikuje a začíná tzv. arie "budu ti do toho házet vidle, hlavně aby to zase nevyšlo"
    No a dotyčná osoba z rozhovoru právě doporučuje měnit ty algoritmy vědomě a snažit se pěstovat pozitivní přístup k těm, který naopak tě netankuji (rozuměj zrovna neodpuzuji)
    Že takovým způsobem ze seznámení něco kloubnýho vzniknout může.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    XARGH: ad kriteria .. ja myslim ze se v neplacenym Bumblu da nastavit jen vek (+-3roky) a vyska .. coz mi prijde docela dost obecny kriterium, hledam rozpeti 9let a libovolne vysky :) ale appka patrne primarne zohlednuje lidi se stejnymi "interest", coz mi pak ale losuje Spanelky, co maji v koniccich mindfullness, nebo Francouzky, co hraji badminton :/ a obcas mi to stejne nalosuje nejakou, kdo nema zadnou stejnou .. nechapu
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    URPUTNIK: kdepak, setkani většinou moc neprotahuji. Psaní může být úplně jiny, než realita. Spíš to je vzdy tak roční maraton schůzek, než z toho vypadne něco kloudneho - což bude hodně individuální.
    Bumble asi lepší, ale nekdy může člověk na online seznamkách zbytečně posbírat špatne zkušenosti, které ho od reálného seznámení spíš odradí.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    XARGH: mam zalozeny jen Bumble

MICHELLEDANIELS: ja jsem online seznamku odkladal, ze se radsi budu druzit osobne (byt je to pro mne vetsi challenge, jsa spise introvert), ale taky jsou z toho jasnejsi vysledky i zpetna vazba :) a co si mam predstavit pod "trva treba rok, rok a pul", to si tak dlouho pisete?? ja se chci potkat vzdy asap, ve zpravach mi prijde, ze se toho hodne schova ..
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    URPUTNIK: praha je tady na to pekelna. Chyti to spoustu turistů. Když jsem vzdy odjela k nasim na ves, tak to fungovalo lepe, jen už jsme si s dotyčným byli hůře dostupný.
    Nedávno jsem se nad tim zamyslela a vzdy to trva treba rok, rok a pul, než si s nekym opravdu sednu a vídáme se aspon pul roku. Asi radeji zase zacnu vymetat bary, na seznamky člověk nemá čas :))
    XARGH
    XARGH --- ---
    URPUTNIK: mluvíš o tinderu? Jaka mas kritéria vyberu?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    tak nevim, asi mne tlaci appka do placenyho rezimu .. ale posledni 3 dny mi to nabidlo kazdy den tak max 3 holky z cech (a vetsinou minimalne jedna z nich je z nejake mensiny .. ciz nemyslim, ze mam neco proti mensinam, jen ze dochazi nabidka cesek), jinak to jsou budto zahranicni turistky, co zrovna projizdi Prahou, a nebo long-term-seeker cesky, co ale zijou v zahranici ..

uz jsem si nastavil denni limit na appku a vzhledem k nabidce to stale snizuju, ted jsem na 10min :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    THAIGRR: Je typek na Youtube (Baldcafe), co si z toho dokonca urobil karieru.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MART1NKA: If you go bald, you should go bald with dignity!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    URPUTNIK: Ok, pretoze sa stava (uz sme to tu mali), ze niekto, kto ma okolo 50 sa rozculuje, ze mu to nenabizi mlade holky.
    39 je dobry :) mladych tam je dost.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: uz jsem nasel nastaveni filtru, takze se omlouvam Bumblu, chyba byla na druhe strane stolu :) jsou tam i CZ pod 40 ..

MART1NKA: bude mi 40
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    URPUTNIK: Kolko mas rokov ak sa smiem spytat? :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: no, jelikoz to furt odkladam, placnul jsem tam posledni chybejici fotku, na ktere je samotna kocka :) casem doplnim, Paretovo pravidlo bude muset zafungovat ..

hodinu jsem swipoval a jdu od toho .. a dojmy
    - ze to postupne nabizi min a min vyplneny profily (jsem v neplacene verzi)
    - tak ze tretiny RU/UK holky s hodne vymazlenyma fotkama, ze se mi jim nechce verit
    - CZ mi to furt nabizi kolem 40, kde jsou mlady cesky? :)
    - jednotky pripadu jsou holky, co jsou na Bali ci jinde v zahranici, asi shani pro OnlyFans?

Necham to nejakou dobu lezet, uvidim jak moc tam skutecne reagujou ..

casem zkusim tyden placene verze, slibujou nejakej lepsi filtr, coz zni asi jako jedina zajimava feature :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RAVNOS:
    MART1NKA: nechcete jít na rande spolu? (Netrolím, nepřijde mi to mimo :))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RAVNOS: Tinder, Bumble atd. - ludia tam maju napsane, co hladaju, nie je to ziadna mystika. Nie je to len na sex uz davno, ta doba je prec.
    Co sa tyka upravenych fotiek, ja napriklad filter poznam. 40+ chlapi i zenske maju vrasky, ak tam vrasky nie su, je to filter. Je vidno, ked ma clovek i viac fotek, ktora je najmladsia. Inak vzdy v poste prebehne kratka konverzacia kde si otuknes trochu ci si zakladne rozumiete a pak uz je lepsie ist rovno von.
    Myslim, ze ty so svojou pracou budes schopny tie zenske efektivne pretriedit a nebude sa ti casto stavat, ze budes mat nezmyselne rande.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    MART1NKA: a jak to teda funguje? ja som sa ocitol po 22 rokoch vo vzťahu ako "nezadaný/single" a keď sa obzerám po možnostiach zoznámenia sa (mimo také tie random oslovenia na blind, čo mi príde mimo), tak som pomerne bezradný, pretože v mojom okruhu sú vačšinou ľudia zadaní, s deťmi atp. Tinder a podobné apps ma práve desia povesťou, že sa jedná o sex-dating prípadne tam veľa ľudí používa photoshop tak, že potom je tam obrovský gap medzi realitou a profilom, navyše mne nejde o ONS. Videl som, že sa organizujú ešte tie tzv. speed-dating akcie, ale fakt netuším a zároveň by som sa rád bavil so ženou, ktorá sama hľadá/je otvorená možnostiam a tiež sa jej nechce strácať zbytočne čas a zároveň by som chcel ísť niekam na večeru, do divadla, prípadne hocičo iné a užiť si po nejakej dobe "temna" pekne strávený čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam