LAUNCHER:
RENA_SULIROVA:
Ještě doplňuju druhou "up to date" odpověď:
Jak jsem psala, dítě chci v Čechách a v práci to dopadlo po 2,5 letech teď na konci roku tak, že po 3 na sobě navazujících ročních smlouvách na dobu určitou už by musely dát ze zákona dobu NEURČITOU a mít mě tam do důchodu, (což by mimo jiné ohrozilo na tuty v budoucnu o 12 let starší kolegyni, který by pak za 10 let táhlo na šedesátku, nešlo by jinak, když už jsem dělala svou agendu a zároveň i za ni v její nepřítomnosti 90 % její agendy, že kdyby bylo třeba později moje povýšení, že bych ji vyšoupla a vystačili bychom si tam se služebně mladším kolegou, kterej by odřídil to potřebné a s další aktivní kolegyní, zatímco já jsem moc nejezdila, ale v kanclu, v laborce a v provozu obíhala a makala na 120 %, právě na rozdíl od té o 12 let starší kolegyně jsem byla daleko aktivnější logicky, tak myslím, že bych ji pak třeba ještě vyšoupla z jejího o něco lepšího místa, ta možnost by tam IMHO byla)
, ale hlavně zřejmě nechtěly dát smlouvu na dobu NEURČITOU proto, že jsem tam za tu dobu navázala s určitými lidmi bližší vztahy a provalila se informace, že chci ASAP dítě nebo prostě doba neurčitá jim v mym případě nevoněla jednoduše proto, že jsem zatím bezdětná ženská - je to častý jev, že se smlouvami žen zametaj tak, jako by tam ty ženský nebyly dělat celoživotní kariéru, ale jako by tam byly snad na nějaký brigádce nebo co, klasika, humus.
Takže jsme se nedohodly na lehkym pozměnění pracovní smlouvy a náplně tak, aby mi mohly dát zase dobu určitou (, což by sice znamenalo i lehký odlehčení pracovních povinností z toho absolutního masakru, co jsem tam musela občas předvádět - bylo to v některých měsících jako mít tři místa najednou), ale ,,jako náhodou" by to ,,lehký pozměnění smlouvy" zahrnovalo i snížení mého platu.
Taxme se prostě nedohodly, protože jsem původně nepochopila, proč mi tu smlouvu musej měnit a vůbec něco měnit, když to perfektně fungovalo, jak to bylo...tak jsem se z vidiny změny smlouvy a snížení platu už během týdně nějak začla sesypávat a pak jsem se zase děsně nasrala, takže jsme se prostě nedohodly. (PS: No jsou to IMHO tak trochu krávy, nevědí, co činí :) Teď se směju, ale hóódně jsem to v prosinci oplakala a hroutila se.) Takže tak.