• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: taky teda u mne po první schůzce mnohokrát nenásledovala žádná další schůzka, protože za mne ne//
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PUPEK: no já to teda obvykle měla tak, že prostě druhá, třetí schůzka byla buď ji nebo ne. Nečekala jsem nějak na to, jestli mne to jako osvítí nebo neosvítí. Nedávala jsem "nějakou šanci".
    To není o tom, že něco vyžaduješ. Osobně předpokládám, že na druhé straně je to stejně. Buď to matchuje nebo nematchuje.
    Nehledám kompromisy.
    Společný prožitky potom vznikají dál na základě toho. Ale pokud tam není chemie... Já osobně jdu od toho a na to, abych to poznala, nepotřebuju měsíc času.
    NEI
    NEI --- ---
    URPUTNIK: Jop, jako mně to vůbec neva, jenom ať pak nevyčítáme Reborně že je taky OT.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    GRANTORINO: jako vyžadovat po protějšku po 4hodinovém setkání být pro něj/jí jeden jediný, jedinečný, to mi zní buď jako fantasy pohádka nebo spíš psychothriller. Možná si pod tím představuju něco jiného než ty, ale za mě se teda tohle rodí po nějakých společných prožitcích
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    NEI: taky to tak vidim (cest nekterym vyjimkam). Na "poradnu" jsem se ani jednou nezeptal :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACKO: věřím, že než by si urputnik našel novej objekt, že by si to musel velmi dobře promyslet a pečlivě vyhodnotit, a by se mohl kvalifikovaně rozhodnout pro závazek :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    URPUTNIK: jedinečnost pro partnera asi znamená, že by z tebe ženská neměla mít pocit, že s ní jsi jen proto, že jsi nesehnal nic lepšího a že by ti nevadilo ji okamžitě nahradit za jinej kus
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    URPUTNIK: vášeň, víš co to je? :)
    NEI
    NEI --- ---
    Právě mi došlo že i Urputnik je vlastně taky OT.
    Sice slečnu poznal na seznamce, ale zbytek toho co tu řešíme je spíš vztahová poradna. :-)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    VICTO_REA: LODBROG: GRANTORINO: ctu to jako "ano, maji to muzi i zeny", diky :)
    a mohli byste tedy prosim rozepsat trosku vic, co pro Vas osobne znamena ta "jedinecnost pro partnera", co tim konkretne myslite? klidne jen soukromne ..

GRANTORINO: to "iluze jedinecnosti" byla samozrejme trosku nadsazka, ale zaroven uplne nebyla .. pac ja jsem treba v miru s tim, ze jsem se zrovna objevil ve spravny cas na spravnem miste a to proste pro tu situaci a zacatek vztahu staci .. a zaroven vim, ze jedinecny jsem (protoze jsme skutecne kazdy jiny, ale bohuzel nekdy ta jedinecnost neni tak snadno poznatelna/viditelna, napr protoze spolecenske konvence, etika chovani, mira pozornosti apod) .. ale asi nepotrebuju tohle potvrzeni od partnerky (takze cekam depresivni propad v blizke budoucnosti, kdy to potrebovat budu :)) ) ..
    pro mne je vztah spis o rozhodnuti a zavazku, nez o tom, ze by mel byt na zacatku intenzivni .. ale to je proste muj subjektivni svet
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LODBROG: zrovna jsme se sousedkou probirali, ze se maj deti chvalit, jak maj svuj svet krehkej a potrebujou ujistit, ze se s nimi pocita a jsou nejakym svym zpusobem duleziti a a twl brzo doslo na to, ze dospeli maj naprosto stejny potreby a nekdy i dvakrat vetsi :) a rikaj si o ne stale stejnym zpusobem.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    URPUTNIK: To je fajn, že divadlo vyšlo🙂 . Zdá se že to směřuje do světých zítřků 👍👍👍

Osobně si myslím, že máme tuhle potřebu (iluze?) jedinečnosti všichni; muži i ženy, jedno v jakém věku.

Myslím že každý chce, aby některé sdílené zážitky byly "jenom moje a jeho/její", jedinečné a neopakovatelné. A my sami abychom byli pro druhého jedineční a neopakovatelní - nikoli nahraditelní (a s lehkou hlavou opustitelní).
    Rozdíl je, že jako dospělí bychom si toho měli být vědomi. Že s námi tahle hluboká touha cloumá, a že není dobré se jí úplně poddávat a na jejím základě dělat rozhodnutí.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    URPUTNIK: zdá se mi, že se koukám zeptala úplně k věci. Ano, nemyslím si, že nějaká ženská chce být pro chlapa náhodným cílem, který zrovna vyšel. Asi to předpokládám i u mužů. Nebo v chcete být tím, kterého se zrovna chytla, že byl jako v dosahu?
    Nevim, co by mělo být špatně na tom, stát o pocit, že tedy jsem něco víc než náhodně vygenerovany partner. Říkat tomu iluze jedinečnosti vnímám jako takový pokus to shodit.
    A upřímně jak jsi to napsal, zřejmě uhodila hřebíček na hlavičku a asi intuitivně vycítil, že by to tak mohlo být v tomhle případě.
    Že to tak řešíš...docela přirozenou věc.

Upřímně vždycky, když jsem měla v dosahu přesně člověka, který uvažoval způsobem, že se uvidí a nejsme pro sebe jediní etc, tak to šlo rychle do kopru.
    Buď ti na někom záleží nebo nezáleží. To je celé. A když nezáleží, tak nejsi asi ten pravej a je úplně v pohodě se do toho nepouštět. Nevidím to nijak složitě.
    A samozřejmě to platí i pro tu holku. Pokud to nebere vážně, tak je docela fajn vědět, jestli ten kluk jo. Protože tím může vzniknout fakt situace, že kluk si od toho slibuje víc a nebo naopak holka si slibuje víc a to prostě není komfortní situace.

A dost si myslím, že na tomhle záleží od začátku. Pr už se to málokdy změní a začátek vztahu má být intenzivní.

Třeba mně se stalo, že na rande dorazil tehdejší kluk s kamarádem. Navíc jsme byli spolužáci vsichni tři.
    No nemusím asi vysvětlovat, že to už nebylo rande a celé to šlo do kopru. Stejně jako dát potenciální partnerce najevo, že ji klidně na akci nahradím sestrou na povel, mi nepřijde úplně vstřícný a chytrý.

Ale je fajn, že vám to vyšlo :)
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    URPUTNIK: můžou jí mít i chlapi v daleko pozdějším věku.
    Otázka je jak hodně ty máš tohle v sobě vyřešené a jestli jsi ochoten filtrovat lidi, který tohle mít vyřešené nebudou. Protože všichni jsme různí a každý přichází s jiným balíčkem neduh, aby si ho přes druhého vyléčil. Záleží jak hodně dokážeš identifikovat, eliminovat, nebo naopak tolerovat to, co ti neštimuje.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    Divadlo se uskutecnilo, ale nemuzu ted travit cas psanim, takze stay tunned ;)
    ale mam potrebu podotknout, ze muj dotaz nebyl “stoji ona za to?”, ale “jestli zeny i v tomto veku mohou mit potrebu iluze jedinecnosti?”
    A nebo mozna generictejsi “je to zenska potreba, byt pro partnera jedinecna?” , na kterou si teda odpovim rovnou ano, takze mozna zajimavejsi “co pro Vas znamena jedinecnost pro partnera?”
    NEI
    NEI --- ---
    Mně furt nejde do hlavy že na něj tak vylítla po tom, co se na týden sama odmlčela.

Zareagovala takovým divně zraněným egem aniž k tomu měla reálný důvod, protože pochybení se na Urputníkově straně nestalo.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    LUSINDA: Ty seš ale úplně vedle. Jedle ti závidí, až je úplně zelená.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MEANKITTY11: ty asi nebudeš vdaná, ani v dlouhodobém vztahu viď? ( Neber jako hejt)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DIVA: Mně někdo, hlavně takhle ze začátku, začít vykládat o středobodech jeho vesmíru, okamžitě se pakuju.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Chtelo by se mi rict ze resit takhle vehementne druhe rande je ponekud urputne, ale nechcu brat klubu jedinou zjevnou nadeji na navrat k tematu. Tak aspon takto o kousek poposunu tu kejdu pryc ze zobrazovane diskuze.

Prihodte taky neco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam