• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: i slepici muzes cist vergilia v originale, kdyz ji fakt milujes. sice ten gap trha mozek na kusy, ale lasce se moc porucit neda. mozna proto se ted ta zena konecke rozesla s airbusem, stroj nezvedal prkynko a na vergiliovi ve skladu dilu to proste neutahli
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    NAVARA:jsou tací , co už děti mají ale hledají druhou šanci, jsou tací co jí neplánují. A tací co jí neplánují, ale postupem času ve vztahu si začnou s touhle myšlenkou prohrávat. A taky tací, co tvrdí jak rodinu chtějí ale reálně na to nejsou připraveni, ani jejich styl života tomu neodpovídá. O vnitřních psychických kurvítkach, který to všechno hnízdění schválně sabotují nemluvě.
    Případ od případu.

Nebo ty ses ptal konkrétně na mě jak to mám?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VICTO_REA: S takovou ale najdeš leda svobodnýho otce ne? Protože kdokoli jiný tu rodinu teprve (potenciálně) plánuje, jedině otec už má splněno.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    GRANTORINO: mám za sebou zkušenost s podobně naprogramovaným mužem, co hledal hned na první dobrou adeptku na založení rodiny, takže mám už pochopení pro takový pattern chování a zároveň se tomu vyhejbam velkým obloukem hned při prvním rozpoznání.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VICTO_REA: no myslím, že to pro tu ženskou dopadlo dobře. Co s takovým..
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    GRANTORINO: mě je někdy trochu líto toho, kolik lidí nepostřehlo, že doba se minimálně za posledních 20 ve vztazích změnila.
    Dejme tomu ještě v roce 2000 by se dal tady Rebornin problém pochopit. Proč tak urputně (sry:) hledá manžu, aby plodila a byla živena. Ale vždyť tohle nastavení je strašně přežitý.

I u toho Urputnika vidím jak nenapsal, že ona je taková a taková, a že se mu typka ve finále nelíbí. On hned v úvodním fázi má kapacitu na to jí shledat jako vztahu nevyhovující.

Možná by se při třetí schůzce ukázaly úplně jiné její hodnoty. Třeba by zůstali přáteli a ona ho mohla seznámit s kamarádkou, z které by se vyklubala paní budoucí dokonalá.
    To už se nedozvíme.

Jinak děkuji za uplnou osvětu o sňatku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VICTO_REA: nojo, to je fakt, koho dneska zajímá sňatek :))
    Polygamní to bylo ale z prozaickych důvodů. Když se jako otec Abraham dozijes 175 let, tak to asi taky s jednou ženskou nestačí a potřebuješ armádu dětí, aby se o tebe postaraly, tak je ti to pak jedno. A víš, kdo jsou děti tý hlavní manželky a kdo levobočci. To stačilo.
    A pak se holt začali kvůli majetku poněkud vyvražďovat ty děti, když bylo co dědit a vznikly dědičné dynastie. Čistě šlo o majetek.... Co si ale kdo dnes vezme na nějakým Urputnikovi nejspíš s garsonku a jedním autem. Asi to nebude nigerijský princ, co neví komu poslat peníze.

"Sáře, ženě Abrahamově, je vyměřeno 127 roků, samotnému Abrahamovi bylo dáno 175 roků života, zatímco jeho druhému synu Izákovi dokonce 180 let. Jeho prvý syn Izmael žil podle bible 137, Jákob 147 a Lot 142 let."
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    GRANTORINO: Prosimtě sňatek je věc ošemetná :D

na počátku všeho jsme byli všichni polygamní, prostě to nebyl žádný med v té jeskyni, tak to hold chodilo.
    No a proto, že genetické testy se objevili až nedávno, tak si tak ten patriarchát řekl, že by bylo fajn si posychrovat, čí vlastně ty děti budou a s tím spojený všechny ostatní obstrukce :)

Konec mé pragmatické pohádky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RIMSAK: přesně! Jak by mohla slepice požadovat jedinečnost. Naštěstí slepice pochopila rychle, že tudy cesta nevede. Jen ji zaskočilo, že se dotyčnej URPUTNIK ani nenamaha alespoň se tvářit, že by to mohlo být jedinečný.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    VICTO_REA: čím vlastně chci říct, že vztah má nějaký svoje etapy vývoje.
    Když po rozchodu se sekneš ve fázi "jsme tu jeden pro druhého, to je jasný" tak tohle očekávat po objektu seznamování, kdy fakt vůbec nic o sobě nevíte a oba dva chodíte na x dalších seznamovacích schůzek, je mimo.

Btw. je hrozný když se mě někdo ptá, kolik schůzek jsem měla.

Ehmm :D

Stejně jako bod, kdy jako spolu randíte a dotyčný si skryje (smaže) profil.

To jsou body kdy to neřeším, a dělám že vůbec nevím nic a nechápu nic:))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VICTO_REA: vystihla to přesně vlastně to zavání až takovým toxickým vysávajícím způsobem. Čeká a hodnotí.

Jinak je docela paradoxní, že v minulosti byly sňatky hlavně z rozumu. Pak se to utrhlo, že si to každý může rozhodovat sám. A ono se to zase vrací k sňatkům z rozumu. Pak po několika letech ti dva dojdou k tomu, že žít spolu jako brácha a ségra vlastně nic moc nepřináší a to, že není sex, teda vlastně tak trochu problém je. Blbé je, když to odnesou děti.

Ale na druhou stranu, no vidíš, že se dotyčný nesnaží, neinvestuje, kytku nedonese, tak aspoň je hned jasno.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    RIMSAK: No nebo taky Urputnik naposledy "vyskočil" ze vztahu (nebo byl vyskočen, to nehraje roli), když to pouto fungovalo na bázi oxitocinové připoutanosti, tedy ne dopaminové. Mezi nimi mohla taková pauza naopak být přínosná, jelikož rutinu častého sblížení střídala pauza oddalování.

Prostředí seznamek mi v něčem připomíná sféru řekněme obchodování. Kdy potřebuješ mít deal a zároveň nedat na sobě znát, že ti na druhém záleží. Kdy v rámci udržení vlastní sebehodnoty nedolejzaš, ale zároveň s vidinou investice do budoucna, dáváš vědět (a teď zase to slovo ADEKVÁTNĚ), že i ty sám se nebojíš oslovit první, když ten druhý zmizí z povrchu země.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To znam
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    VICTO_REA: ty zapomínáš, že urputnik je krásný, výjimečně inteligentní a před jeho prahem klečí desítky manekýnek a prosí ho aby jim zavolal. Přeci nebude nějaké slepici že seznamky volat dřív než za 14 dní. To by se jí tak líbilo! Ještě by si mohla myslet, že o ní urputnik stojí.!
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    URPUTNIK: jedinečnost je pro mě přímá úměra toho, co do druhého investuješ.
    Čas, peníze, emoce..

Takže jak ty tady píšeš, že ses jí schválně neozýval, neb jsi to tak nechtěl nastavovat do budoucna, tak já bych to chápala tak, že dva týdny jsi do mě neinvestoval nic. Zlomek minuty napsat zprávu: Jak se vede?
    Riskoval si, že za dva týdny ona si najde někoho lepšího. A proč by taky ne, vždyť na základě jedné schůzky bys ani ty sám nikomu nedával punc nevylučitelnosti.
    NEI
    NEI --- ---
    URPUTNIK: Pro mě je každý můj partner vždycky jediný a jedinečný a snažím se jim to minimálně poslední roky dávat najevo a funguje to. Beru ho automaticky jako druhý střed vesmíru, to je možná až nezdravý, ale nijak mě to netrápí protože na prvním místě mám sebe.

Třeba pořád docela miluju i posledního a předposledního ex a klidně bych s nima znovu chodila, teď když už vím že jsem se zbrkle rozcházela protože mi jebalo protože jsem po konzultaci s doktorem snižovala medikaci protože jsem plánovala těhotnět.
    To jsem dočasně preventivně vzdala ...
    Ale to už doma raději neříkám, to by bylo hodně divný a asi ne úplně dobře přijatý.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PUPEK: nevidím na tom nic, co by nenavazovalo. Asi ses překlikl nebo mi to budeš muset vysvětlit, čím to podle tebe nenavazuje.
    Já myslím, že hlavní problém tvojí reakce je to, že vy to berete totálně fatálně a moc nechápu podle čeho.
    Čistě jde o to, že by to fakt nemelo vypadat, že "jdu do divadla jestli chceš, tak "náhodně" pojď se mno a když ne, tak mám náhradnici.."/sestru nebo někdo. // což samozřejmě mít můžete, ale servírovat to tomu druhému, jakože je jedna z mnoha možností teda nevypovídá o jedinečnosti a ani o tom, že by teda to směřovalo k nějakému vztahu úplně logicky./ a ano, do divadla jděte klidně tak jako tak, ale není úplně taktní to servírovat stylem "jeslti se ti to hodí, tak pojď taky", když teda něco jako má být víc jako rande.
    ale samozřejmě to je o komunikaci, jak to chcete podávat.
    Za mne to teda moc chytrý není, ale co já budu tady v Čechách dávat rady, když většina z vás ani nedonese blbou kytku na to rande, protože všichni přece víme, že ta kytka je o ničem a je to jenom gesto.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LODBROG: no proto od začátku pracuju s úvahou, že ta paní bude do budoucna potřebovat specifický citový a emoční zacházení, že má ten práh jinde. no a pokud ji bude erputník bezmezně milovat, tak nevidím nikde žádnej problém :)
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    GRANTORINO: já myslel, že ses tady GRANTORINO překlikla, že to měla být reakce na někoho jiného, teď koukám, že plácat pátý přes devátý jo, ale pochopení textu, logika a návaznost v konverzaci ti nic neříká
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam