• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: K tomu Medley - mám ho doma, vím, že je na houby, ale zjistila jsem to pozdě. Nosit v něm šlo, je hodně elastický, ale víc jak 6kg dítě se neskutečně prověšuje a zařezává do kůže. Navíc se otáčejí strany šátku do roličky, praním se to zhoršuje, takže je ve výsledku čím dál užší a narovnávat během vázání je skutečně otravné a ani to dost dobře nejde.
    LALOBA: Jinak na šátku oceňuju, když má barevně odlišené strany šátku, aby se při vázání nepletly, což ten Medley neměl (ten jejich nejobyčejnější jednobarevný, nevím, jak ty barevné). A fakt se téhle značce vyhni, je to za trest. Pevný a kvalitnější šátek jsem si pořídila až asi před měsícem, předtím jsem nosila pouze v Manduce, a opravdu je to něco úplně jiného :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LALOBA: Gratuluju ti k mimcu a preji hladky porod. Nosit muzes zacit klidne hned po nem. Mimco bude klidnejsi a ty ve finale taky (+:
    Pokud jsi se rozhodla pro satek tak si urci v jake cenove relaci se chces pohybovat...Daji se sehnat satky kolem 1000 z druhe ruky, ale taky se daji sehnat satky trosku drazsi, ale konfortnejsi, treba s primesi napr bambusu pro novorozence na leto nejvhodnejsi.... Tady odkaz http://www.satkomanie.cz/cs/content/15-vlastnosti-primesi
    Dal potrebujes vedet velikost satku. Tady prehledna tabulka http://www.didymos.cz/nabidka/satky-na-noseni-deti/velikosti.html Klidne napis tvou konfekcni velikost a poradim ti...
    Dal budes potrebovat video na nacviceni uvazu. Na zacatek je dobre naucit se jeden a ten mit perfektne natrenovany. Muzes zacit trenovat uz ted s plysakem. Doporucuju kriz s kapsou uvnitr https://www.youtube.com/watch?v=3McvFdSySJ4 Mozna ti nekdo bude na novoska doporucovat uvaz kolibka, ale ja osobne doporucuju novorozence vazat rovnou do vertikalniho uvazu a s nozickama ven. Podporuje to spravny vyvoj kycli.
    Nakonec ti radim, vyhni se satkum znacky medley, pentelka, womar. Nosit v nich lze ale nebude ti to pohodlne a mohlo by te to od noseni odradit... Je to obsita metraz ktera nepruzi.
    Doporucuju na zacatek treba znacky- sanami, vatanai-na leto pro novoska s hedvabim bude hezky chladit(vatanai http://www.vatanai.cz/shop/index.php?_a=category&cat_id=29 ) potom ellevil s bambusem http://www.ellevill.cz/?page_id=22
    Snad na zacatek aspon par informaci, budu se snazit co nejdrive doplnit nastenku a shrnout to do par prehlednych bodu.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    mám radost z nové diskuze, v nejbližších dnech očekávám narození potomka
    prosím o nahození nějakých užitečných odkazů pro začínající maminky nošenců :)
    Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam