• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: No, já se do skupinky přihlásila někdy v pátek, ihned jsem zkusila koupit dip (paní se ho zřekla a nikdo ho nechtěl, protože už nebyl započten o slosování o dipy zdarma) a pak včera večer koukám, že mi bliká upozornění :D takže štěstí začátečníka asi :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA:tý jo, to jsi mela dobre stesticko....
    to mas z dipovaci skupinky na fb, vid?
    kolik jsi ted dipu koupila?
    ja tomu prave vubec nechtela verit...Nebo nejak to nechapu...(+:
    ale teda preju ti to (+:
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Děkuju, asi raději počkám, až dorazí a budu ho mít v ruce... budu mít pravděpodobně lepší představu než to tipovat předem, no. Jinak je to Lawilde Bedouin Desert Rock (vyhrála jsem ho :D )
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: a copak to bude za batožindu?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: To se liší i šátek od šátku, podle struktury, jak prokluzuje...Asi bych zkusila Mko to je zlata stredni cesta....
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Mám otázku ke kroužkům Ring Sling. Mám na cestě šátek ve vel. 3, takže jasný batoháček, ale ráda bych zkusila i na břicho a na to bude krátký. Jak odhadnu velikost kroužků, aby neklouzaly, ale ani nebyly moc malé? Až šátek dorazí, tak změřením obvodu?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Jacquard wraps | Little Frog - woven wraps for babywearing
    http://littlefrog.pl/eng_m_Jacquard-wraps-469.html

    Od teď 24 hodin akce na little frog echo, vyprazdňují sklad, tak musí pryč....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    blog jedné tkadleny v akci.....

    Vlda ... aneb tkadlena v akci
    http://tkadlenavakci.blogspot.cz
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Hlásím, že nástěnka je obohacena o návody pro šikovné ruce. Jak ušít nosítko, mei tai, onbuhimo...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: vidíš, tak si k tobě cestu nakonec našel, to je super...Vyfotíš pak navazaného prosím? A taky jaký bude mě zajímá....(+:
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    VERCASKOCKAMA: Tak nakonec objednán Gusljonok Nebe, vel.6 (pětku už neměli - byl to poslední kus, který jim na skladě zbyl, jak se jim po šátcích zaprášilo :D ). Byla to taková honem hrr akce, tak jsem na něj zvědavá :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    a takhle už to vypadá ve výrobně...


    Weaving of the shiver me paisleys woven wrap
    https://www.youtube.com/watch?v=FV1DInYY69E
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Jen tak pro představu jak to asi vypadá když se tká ručně...

    Uppymama-Handwoven wrap in the making
    https://www.youtube.com/watch?v=kVC3ogsDAfg
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Bohužel to nestihnu, známá ho prodává a měla jsem ho mít jako rychlovku na ozkoušení než ho pošle... Nu, škoda.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Z pohledu biologie lidského chování jsou naše děti nošenci.


    Biolog a etolog Bernard Hassenstein zavedl v roce 1970 dělení mláďat savců podle jejich typického chování na tzv. nošence, hnízdoše a běhavce. Hnízdoši se rodí se zavřenýma očima a uzavřenými zvukovody, neumí se posunovat a jsou stěží schopni sami regulovat tělesnou teplotu. Potřebují ochranu hnízda, kde mohou být zanecháni matkou. Jejich strava je zasytí na dlouhou dobu. Během nepřítomnosti matky se chovají tiše. Naproti tomu běhavci jsou jakýmsi zmenšeným obrazem svých rodičů, mohou svou matku zakrátko po narození následovat a potřebují být neustále v její blízkosti. Než byl v roce 1970 profesorem Hassensteinem zaveden typ mláďat nošenců, byl člověk počítán spíše mezi hnízdoše, což nám dnes připomíná obvyklý způsob nakládání s kojenci. Nošenci jako opice, koaly a jiní, se mohou nohama a rukama přidržovat srsti matky. To lidští kojenci nemůžou. Musí být drženi a podporováni. Být sám znamená pro nošence totéž co být opuštěn, je to život ohrožující stav a mládě trpí velkým strachem. Člověk je podle této teorie typický nošenec, v čemž se podobá svým příbuzným primátům.
    I dnes máme možnost pozorovat na svých dětech chování, které nás se skupinou nošenců jednoznačně identifikuje.

    Pokračování článku zde ... http://vbavlnce.blogspot.cz/2013/06/biologicke-predpoklady-noseni-deti-aneb.html
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: Přeju malému brzké uzdravení...!!!
    Až a jestli tedy půjdete tenthle šáteček zkoušet tak prosím napiš své dojmy. Jsem teda moooc zvědavá. Cena je totiž hodně příznivá....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Proč není vhodné nosit děti čelem ven? Důvody jsou v zásadě dva:


    1) Prvním z nich jsou kyčle dítěte. Když nohy malého dítěte visí a při nošení se vlastní vahou natahují více než v leže, pak to je velmi špatná poloha pro vývoj kyčelního kloubu.
    ALE obdobný mechanismus působí když dítě leží staženo v klasické zavinovačce, v leže na břiše a ještě horší je poloha při nošení v tzv. kolíbce (nošení při němž je dítě bokem k matce), kdy jsou nožky často v postavení "noha přes nohu". Takže to "nebezpečí" z tohoto pohledu je srovnatelné se spoustou jiných zcela běžných nebo tolerovaných praktik.

    2) Další nevýhoda je přetížení nervové soustavy. Nervová soustava miminek je nastavena na interakci s matkou. Dospělí sí často myslí, že kojenec potřebuje stimulaci podobnou jako tříleté dítě, koukat kolem sebe, hrát si s hračkami. To ale není pravda. Malému dítěti stači koukat na matku, čichat matku, dotýkat se matky. Kvalitu vývoje jeho mozku zásadně formuje kvalita a množství interakce s matkou.
    Takže nošení čelem ven je značné přetížení.
    ALE stejně přetěžující jsou různá chrastidla v kočárku, vožení dětí po směru jízdy (ne čelem k matce), věkově nepřiměřené hračky, nošení na rukou čelem ven, ležení pod hrazdičkou, zejména pokud není kompenzováno časem kdy je dítě prostě jen s matkou, kojí se, tulí se, koukají se na sebe, čichají se a ošmatávájí se.
    Nošení čelem ven s visícíma nohama tedy rodičům nedoporučuji. ALE myslím si, že důležitější než znát tyto informace je pochopit význam dlouhodobého kontaktu a interakce matky a dítěte. Věřím že když matka pochopí že má být co nejvíce ve fyzickém kontaktu se svým dítětem, dovede si k tomu vybrat pohodlný prostředek (a nošení čelem ven v delších časových intervalech není pohodlné pro matku ani dítě). Také interakce s dítětem otočeným čelem ven je malá. A interakce (dítě otočené k matce) je pro vývoj mozku důležitější než stimulace (dítě otočené zády k matce).
    Dítě patří na matku, břicho na břicho - tam má vše co potřebuje.
    Pokud se poohlížíte po vhodném prostředku na nošení dítěte, nabízíme vám v první řadě šátek. Zejména pro děti do půl roku je to nejpřízpůsobivější nosítko. Pakliže vám šátek z nějakých důvodů nevyhovuje, zkuste některé z vhodných ergonomických nosítek.

    V bavlnce: Dětské kyčle a nošení dětí na těle
    http://vbavlnce.blogspot.cz/2014/10/detske-kycle-noseni-deti-na-tele.html
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Jé, nebýt malý nemocný, tak bych si dnes jela tento Gusljonok ke známé vypůjčit :D
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ERGONOMICKÁ NOSÍTKA | Galaktika Cepheid denim |
    http://www.kokon-nositka.cz/Galaktika-Cepheid-denim-d14.htm

    A ty nosítka...krásné....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam