Syn konečně může ven, takže jsme aspoň na chvilku vyrazili :-) Šátek je Gusljonok Nebe, 50% bavlna a 50% len, vel. 6. Kupovala jsem nový a čekala jsem, že to bude pořádné prkno díky lnu, ale asi jsem čekala něco mnohem hrubějšího a tvrdšího, takže mě docela příjemně překvapil. Praním okamžitě trochu změkl (k šátku byl přidán kousek látky s číslem délky a porovnání s tím kusem nové látky je s odstupem docela zajímavé). Látka je krásně tenká, pevná a prodyšná, do veder bude perfektní. Na záda do batohu je příjemný, s Tibeťanem váhu vůbec necítím, se zavázáním na zádech/břiše je to trochu horší a zařezává se po chvíli do ramen, ale to asi časem poleví (mít kratší velikost, tak by mi to vadilo). Jak je látka taková drsnější na omak, tak se hůř utahuje, v batohu to nevadí, ale KsK se mi váže trochu hůř a stejně dotažení není úplně dokonalé oproti čistě bavlněnému - předpokládám, že až šátek změkne, tak bude i lépe klouzat a snáz se budou utahovat víc "zabalující" úvazy.
Klevko, slíbila jsem fotku navázaného, ale teď koukám, že postavit se na slunce byla docela neprozřetelná volba :D