• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    RYNA: Tady je přímo od Didymosu popis http://www.didymos.cz/nabidka/satky-na-noseni-deti/velikosti.html a tvrdí, že s vel. 44 raději 7. Kolébka mi přišla docela těžká na uvaázání, ani jednou se mi tam syna nepodařilo umístit správně, vždy byl prohlý, víc mi sedl Kříž s kapsou (buď venku s elastikem nebo uvnitř s pevným). Můžeš zkusit obojí, nejlépe to posoudíš třeba na nějakém kurzu (nebo od někoho známého), tam by sis mohla vyzkoušet i různé délky šátku, pokud by lektorka měla :)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    RYNA: Od jaké značky byly ty elastiky? Nebylo to taky Medley, jako jsem měla já - koupeno jako šátek na nošení, když jsem o šátcích nic nevěděla. Dávala jsem tu na něho i recenzi, nosit v něm malé miminko šlo, než se začalo vahou prověšovat, ale žádná hitparáda to nebyla. Podruhé jsem si říkala, že bych si taky pořídila elastik, ale nějaký kvalitnější.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: jaky jsou ty spatny zkusenosti s elastickym? Ja prave uvazuju, ze si na pristi novorozene jeden poridim.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, můžu se tu s Vámi poradit o výběru typu a velikosti šátku?
    Každým dnem se mi teď narodí dítě a ráda bych ho během prvních týdnů začala hned nosit v šátku. Původně jsem si myslela, že bych si na malé miminko pořídila elastický a až později nějaký pevný, po špatných zkušenostech mých kamarádek s elastickými ale zvažuji, že bych si pořídila pevný rovnou. Není to pro malé dítě nějak nevhodné? Jaký úvaz byste doporučily do začátků? Mám zkoušet jako první kolíbku?

    No a dále bych se ráda zeptala na velikost. Nosím konfekční velikost 44 a ráda bych, aby mi šátek vydržel déle (tj. i na úvazy pro větší dítě) i na případné další dítě. Byla by pro mě vhodná velikost 6, tj. 470 cm nebo bych měla volit ještě o číslo větší? Zatím mám předvybraný Didymos, protože se mi líbí nejvíc, ale je to docela investice, tak ještě zvažuji.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    a když už jsme u těch indíí....jedna kochačka...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    krásně praktické....

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: taky se mi to prave moc libi...akorat z nemecka no...to nevim jak byva s postou...jestli pak nevyjde lip to ukazat svadlene u nas jestli by to zvladla...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    tak takove kominy bych si nechala libit ((((+:

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: v pohode...prave supr ze si z toho nekdo udela srandu (+:
    Ja osobne uz to prdim...myslim ze spolucestujici v mhd taky radeji uvitaji pohled na dite u prsa nez vriskot (+: a celkove mi prijde ze to lidi maji spis uplne na parku...nastesti jsem se osobne z nejakou nevoli zatim nesetkala...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: (((((((((((((((((((((((((((+: pobavilas (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: a já si říkala co ty fialové nožky když jsme vázaly u kámošky novouška...supr...
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Dovolím si zkopírovat text ohledně otoků u malých miminek nošených ve vedrech :) Je to z facebooku odsud: https://www.facebook.com/nosimedeti.liberec?fref=photo

    Nožičky v šátku
    U nošených dětí – hlavně malých miminek – se v horku občas stává, že jim nožičky poněkud otečou a někdy i zfialoví. Rodiče se pak obávají, jestli důvodem není zaškrcení přívodu krve do nohy a jestli nehrozí její poškození.
    Stručná odpověď je: není a nehrozí. Tepny, které nožičku zásobují kyslíkem a dalšími důležitými živinami, vedou hluboko v noze při kosti, před stlačením je chrání spousta svalů, šlach a samotný kolenní kloub. Žíly, které vedou odkysličenou krev z nožičky k srdci, vedou jednak hluboko vedle tepen – ty jsou zodpovědné za naprostou většinu odtékající krve. A za druhé po povrchu nohy, ty odvádějí jen asi 10% krve z nohou. A právě v nich se může u malých miminek, která ještě nemrskají aktivně nožkama, v šátku průtok poněkud zpomalit. Zvláště patrné je to právě v horku, kdy je prokrvení kůže velké, protože to napomáhá ochlazení miminka. Žilní krev je zároveň tmavá – proto můžou být nožky zbarvené do fialova.
    Vše se vyřeší nejpozději ve chvíli, kdy miminko povyroste a začne mrskat nožkama. Pomoci může i to, když šátek nebude sahat až do podkolenní jamky – ale jeho okraj bude končit o kousek dál na stehně. Další možností je roztáhnout postranní pruhy po celé délce stehýnka - váha miminka pak bude lépe rozložená.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    1.-8.8.2015 svetovy tyden kojeni
    kdo mate fotky nosici - kojici...sem s nima...(+: at vime ze v tom nejsme samy (+:
    plus jeden clanek o kojeni (+:
    http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-verejnost/
    přeji pěkné čtení...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KRMELEC: jasan (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KRMELEC: treba si potrbuje jen odrihnout...jinak ve vertikalu je prave mimco taky zakulacene do klubicka...skoda tak pekneho satku nevyuzivat...baby vakum taky moc nefandim...
    jen takova otazka kde bydlis?ze bych ti to treba ukazala jak na to kdyz budes nekde pobliz...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    KRMELEC: chápu, chápu, taky mě z toho videa vždycky rozbolela hlava:)
    Kdybys tomu chtěla dát ještě šanci, tak tady ještě jeden, lehčí způsob vázání téhož:
    Kolíbka ve dvojitém kříži
    https://www.youtube.com/watch?v=9j3FQXLjZr8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam