• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: prave proto jsem se naucila pri noseni kojit ;) prso ho uklidni...
    vidam taky spis nositka, satek obcas.
    A jinak super, ze jste si to uzili, jen tak dal!
    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: No jo, ale to pochování a uložení stojí celé nějak míň úsilí než vyndání ze šátku a převázání, ne? Včera jsem zjistila, že bez zrcadla to ještě moc nedávám, můj úvaz po přebalení a nakojení byl dost děsný :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Já poslední dobou vídám hlavně ty šílenosti, kdy se dítě plácá obličejem dopředu....fakt mám na to poslední dobou štěstí. A nejhorší to je, když dceru nesu v šátku nebo nosítku (beco) a potkám tohle.... Jediné co mě vždycky napadá je "Proč?"
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Já vídám spíš nosítka. Super, že se Vám to líbilo :-) Co s vřeštícím miminem v tramvaji je podle mě s kočárem ještě zapeklitější, protože chováš dítě, ale taky tam máš ten kočár, že jo...
    RYNA
    RYNA --- ---
    Včera jsme úspěšně absolvovali první plnohodnotnou výpravu se šátkem bez kočárku do centra Prahy a bylo to super, velká radost, juch! Byla jsem ve stresu z představy, že se vzbudí a já nebudu vědět co s vřeštícím miminem v tramvaji, ale spal 2,5 hodiny jako beránek během všech mých obchůzek. (I když o to později šel pak spát večer, což je tedy trochu slabina). Další věc je, že jsem ho pak ze zábalu vymotala dost přehřátého a to jsme na sobě měli oba jen jednu bavlněnou vrstvu a zase takové horko nebylo.

    Jinak jsem se ale těšila, že budu ve městě okukovat další ženské se šátky a něco se přiučím a nepotkala jsem za celé odpoledne ani jedinou! Zato na mě koukala půlka ulice. To jsou šátky stále takové sci fi?!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GLOBALISTA: jo, to je asi fakt. klenba. no, proste jsme zhuntovany civilizaci, no. vono taky vsude samej beton... musim cvicit, jinak to nepujde. takze vypinam komp...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PETPET: fakt? to se mi ulevilo, ja myslela, ze jsem vadna :) si rikam, ze si poridim nejakou kloubni vyzivu. taky rano trva, nez to vsechno rozpohybuju.... a jasny, taky nosit neprestanu!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: Jo, hezký to fakt moc neni. Na ulici se mi paní smála, že mám dítě v pytli :-/ Ale zase se to dá použít i do kočáru jako dečka.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Tak soudě podle posledních dvou zim by ta kapsa měla stačit.
    Kapsu mám a použila jsem jí asi jednou, osobně mi to přijde nepraktické a nevzhledné. Mám na počasí kolem patnácti stupňů teplejší svetr Angel Wings. A od nich i fleece mikču a softshell bundu. Když si vezmu mikču i bundu najednou a dítě je trošku přioblečené (řekněme třebas body s dlouhým rukávem a slabý fleece overal), tak se s tím dá v pohodě do mrazu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: ja s tim vystacila, ale posledni zimy snad takovej mraz ani nebyl. Je to spis proti snehu a vetru, dite pod to obleces a jeste ho hrejes telem.
    PETPET
    PETPET --- ---
    Je to za hodne slusnou cenu a vypada dobre..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Podzimně-předzimní dotaz: předevčírem jsem si koupila zateplenou kapsu na nošení v Bráně k dětem. Prý je vhodná i do mrazů, ale mně se to nějak nechce líbit - když jsem si tam prohlížela nosicí kabáty, připadaly mi výrazně teplejší. Nebály byste se kapsu používat ani v mrazu, třeba v deseti stupních pod nulou? Já jsem do ní navlékla zkusmo dneska ráno svoji dceru, když bylo asi devět stupňů, a nezdálo se mi, že by se nějak přehřívala. Tak začínám uvažovat, co pořídit do těch vážně ultramrazů (nosicí kabáty sice vypadaj dobře, ale nechce se mi celou zimu chodit jen v jednom svršku a na víc než jeden kabát bych rozhodně neměla).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    RYNA: ad látkování při "šátkování": na jednom látkovacim kurzu nedoporučovali při nošení používat vlňáčky, protože prý by mohly přece jen provlhnout - při tom tlaku, který na ně v šátku vzniká. Mám ale kamarádku, která jiné než vlněné svrchní nepoužívá a nikdy s tím problém neměla.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ...

    PETPET
    PETPET --- ---
    MULTICAT: me taky neboli zada, ale vsechny klouby- kycle, kolena i kotniky.... Rano nez to rozhybu se citim jak stoleta... Ale ja mam s kloubamaptoblem vseobecne, ale nosit neptestanu :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    FRENNET: Díky za tipy. Břicho určitě povolené mám (po porodu je to teď děs), ale záda mě bolí nahoře...
    MULTICAT: zkouším taky pevněji dotahovat, tak snad to pomůže. Ale mě teď taky bolí úplně vše :)
    SANCHA: hm, asi je to, jak píšeš, i normální, snad si tělo postupně na změnu zvykne. Já bych i cvičila ráda, cítím se od porodu jak rosol, ale docela se ještě bojím. V porodnici mi říkali, že bych nějakou dobu neměla (po císaři) cvičit vůbec, dali mi jen seznam cviků, které od xtého týdne můžu, ale ty jsou fakt pro legraci. Konec šestinedělí je na dohled, tak snad pak.
    Ale s dobrým postojem máš pravdu... přijde mi to jak s kojením... nejdřív jsem hlavně řešila, aby bylo spokojené dítě, a když jsme se to konečně naučili, přišel čas myslet i na sebe a upravovat pozice.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MULTICAT: Taky mě začaly po porodu bolet kosti na chodidlech a ejhle, ona mi spadla klenba. Trochu se to zlepšilo, když jsem v létě chodila bosá a teď, když jsem začala cvičit a lepší se mi držení těla celkově. Ta klenba nemusí být tvůj případ, jen jsem si na to vzpomněla, že je to po porodu celkem běžné a taky to souvisí skoro se vším.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: bavlnak zadnou spesl peci nepotrebuje...obcas vyprat, vyzehlit kdyz se ti bude chtit (+:
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KLEVKA: 100% bavlna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam