• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jak dlouho lze nosit šestitýdenáka v šátku?děkuji...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: Každý má postavu trošku jinak proporčně...Ale největší zádrhel bývá, že výrobci šátky tkají delší, protože po prvním vyprání se počítá s určitým procentem sražení tkaniny...Tak raději tkají delší...Já měla právě taky šátek deklarovaný jako šestku...Byl mi dlouhý, nedalo mi to, tak jsem přiměřila k sedmičce a ejhle, stejně dlouhé šátky...Takže tak...Řešením je nechat si šátek zkrátit "na míru" od švadleny... (+: nebo vyměnit za jiný šátek (+:
    RYNA
    RYNA --- ---
    VERCASKOCKAMA: DALEEN: ok, děkuju!
    fleece botičky jsem neznala, od angel wings jsem viděla jen ty softshellové a nějak mi zatím přišlo moc dát za boty pro novorozence sedm stovek nebo kolik. Ale ty fleecové jsou trochu levnější.

    A prosím vás, já jsem trochu zmatená z velikostí šátků. Dle tabulek bych při své konfekční velikosti 44 měla mít šátek č. 7. Pořídila jsem si šestku a stejně je mi to děsně dlouhé, vážu kříž s kapsou uvnitř. Tak kde je chyba?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: skoda, nemam love :( ale nosim s laskou i pres bolavy zada! :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Na isatky.cz je 15% sleva na Natibaby. Nebo 10% na vse s kodem NOSIMESLASKOU2015 nebo 5% na didymos s kodem SLVDIDY2015.
    A jako bonus - nakupy z tydne noseni jdou do slosovani o tekhni
    Plati 4-10.10.
    Slevový kód NOSIMESLASKOU2015 je platný na veškere zboží z nabídky, s vyjímkou produktů značek Didymos a Storchenwiege.
    Slevový kód SLVDIDY2015 je platný pouze na produkty značky Didymos.
    Slevové kódy NOSIMESLASKOU2015 a SLVDIDY2015 se mohou vzájemně kombinovat.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: už mám doma:)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ja už asi dneska ráno zkusím vytáhnout kapsu na noseni. Zatím jsem vrstvila oblečení na diteti, ale na tom me štve, že jakmile pak dorazíme do tepla, musím dceru z šátku ihned vyndat, aby se neuvařila, a tim ji třeba zbytecne brzy budím. No a asi dokoupím nějaký ten vetsi svetr.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KOTENCE: ja teda s tema nohama vaham... Ma je porad studeny-az po kolena. Dnes jsem dala i merino leginy pod teplaky. Ale mozna jen jeste netermoreguluje. Jinak mame taky studenej odchov a oblikam spis min nez vic.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: Ber taky v úvahu, jak jste zvyklí. Já třeba ještě nikdy nedala punčocháče pod kalhoty, čepici dávám až v mrazu. Na nohy jsem měla místo bot ponožky z alpaky a návleky. Ale dokud se mi dítě vešlo pod mikinu, tak jsem ho nechávala jako doma. Řekla bych, že do šátku stačí míň než do nosítka.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MULTICAT: diky
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JAZZ: ja (do nositka) davam body s dlouhym rukavem bavlneny a flisovou nebo silnejsi bavlnenou mikinu s kapucou. teplaky idealne s tenkyma puncochacemama, a capaky. dnes jsem dala bambusovou kuklicku (vlnu nechavam na echt zimu). snazim se to neprehanet, loni, kdyz byl syn prtavej, cerstvej, tak jsem to trochu prehanela a mel potnicky. s cepici se to taky snazim neprehanet, nechci aby byl choulostivej, ale mel rymu tak mam trochu strach. kdyz je vetrno radeji schovam pod nosici bundu (soft shell angel wings)


    RYNA: ja to celou zimu resila vicero vlnenejma fuskama, nohy mel stejne vetsinou studeny. :( ale nebyl nemocnej. nejlepsi je mit pak schovany pod bundou, myslim, ale take je mel vetsinou studeny. nekdo tady uz rikal, ze studeny haksnicky nejsou ukazatel, ale za "zakrci"... tak ja nevim.
    PETPET
    PETPET --- ---
    vcera kdyz bylo kolem 10° mel body s dlouhym a tensi mikcu, puncochy a teplaky, tlustsi ponozky a takovy capaky, cepici a nakrcnik (kuklu zatim nemam...ale kdybych mela, dam ji radsi). Byl dost zpocenej... Myslim, ze lepsi je min vrstev a zapnout do svoji mikiny. Taky se mi osvedcily navleky na nohy- da se lip.termoregulovat.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Mám fleece "botičky" od Angel Wings. A zatím to stačí přes ponožky nebo dupačky. Až bude větší zima, vycpu to teplou ponožkou .
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jak teď prosím oblékáte do šátku? díky
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    VERCASKOCKAMA: konkrétně jsem je už nenašla, obchod je přestal nabízet, ale byly to vyloženě "botičkonávleky", ne jen ty "roury bez ťapek"
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    RYNA: Loni jsem mu dávala zateplovací šusťákové návleky na nohy, byly sice uvedené jako zimní, ale hodily se od října do konce zimy nejen na nošení :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Co oblékáte/obouváte dětem na nohy v šátku v tomhle počasí, kdy ještě sice nesněží, ale po ránu už je dost kosa? Nějak nemám po ruce nic vhodného, všechny botičky jsou mu ještě velké, tak jsem to zatím řešila vícero ponožkami, ale stejně měl chodidla studená...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: A víš, že se dělají i ergonomická nosítka pro panenky? http://www.babynositka.cz/cs/doplnky/nositka-pro-panenky-a-jine-hracky
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: To jsem si říkala, že udělám. A pak jsem se zalíbením koukala na fotky od mýho Storchu, kde maj holčičky stejnej šátek jako maminky... Asi nebudu blbnout, tý paně se záda jen tak nezkřivěj :-)
    RYNA: Dík, tam kouknu.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Asi úplně blbá rada, ale změř svůj šátek a procentuálně zmenši na její výšku. Stačit by ti měla jakákoliv pevnější bavlna, takže prost stačí zaobroubený pruh látky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam