• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JANISKA: mam boty na prasaka, tedy zavazane a obouvam lzici. druha moznost je treba tohle http://www.shoeps.cz/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLEVKA: Tohle vypadá super, mám teď Natibaby starry night se lnem a dva uzly jsou fakt masivní - pod mikinou na nošení to vypadá, jako kdybych měla na zádech desetikilovej nádor. Je potřeba si při nákupu kroužku dát na něco pozor? Dělaj se třeba různý velikosti, používaj se různý materiály...? Na první dobrou jsem narazila na tohle: http://www.branakdetem.cz/krouzky-na-ring-sling.htm , je v pohodě?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Tak jo, pitomej dotaz, ale... jak si obouváte boty s tkaničkama, když máte dítě v šátku (na břichu)? :) Bydlíme v domku v patře a malou si vždycky navazujem nahoře; je to pohodlnější, protože ji můžeme na chvíli položit na deku, gauč... dolů už pak jdeme s navázanym děckem a obouváme se v předsíňce s botníkem. Zkoušeli jsme už snad všechny polohy, ale nakonec stejně skončíme u toho, že ten, kdo nese dítě, si musí nechat zavázat tkaničky od někoho jinýho. My s mužem to tolik neřešíme, ale už je třeba lehce trapný, když obouvám tchyni, případně je blbý, když jsem sama doma (zatím jsem to řešila nazouvacíma balerinkama, ale na ty bude za chvilku zima.
    ADD
    ADD --- ---
    KYO: Zkuste manducu, ta má dost rezervu. Zkoušeli jsme teď Ergo a to můj o 30 kg lehčí muž zapnul tak tak přes triko.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: mam bouli pod bundou :-) Spis mi to vadilo pod baglem, tak jsem ho vazala vic na boku a hodne plochej. Ty krouzky chci taky vyzkouset, protoze ted mam zase uzel pod zadkem ditete a nevim, jestli ji netlaci.
    KYO
    KYO --- ---
    HYSTERIA:
    KOTENCE: Ok. Vezmu 5, a na zimu si jeste vezmu nositko :D

    Pro muze teda cerny, jiny nechce, no ozelim barvy :)
    Hoppediz HOP-TYE Kapstadt - ŠátkoMánie.cz
    http://www.satkomanie.cz/cs/nositka/1666-hoppediz-hop-tye-kapstadt.html
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZZ: Nosítkem :) Ale líbilo se mi tu to video s Ring Sling kroužkem, to by mohlo být řešení.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jak řešíte v zimě zadní uzel a bundu?mj.a co batohy?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KYO: mám 38 a šátek vel.6 se mi na mě zdá dlouhý... na úvazy na záda teda 100%...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: Já mám základní šátek na miminko 4.6 a na záda jeden 3.6, ale i z toho kratšího uvážu kříž na břicho. Velikost přes prsa většinou 40 a vážu často přes mikinu. Teď jsem za ten kratší ráda, protože batole navazuji často až venku a necourám tolik po zemi.
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: hmmm, 38 pres prsa casto i 40
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: kolik mas konfekcni velikost obleceni?
    KYO
    KYO --- ---
    Mam jen jeden lneny, a asi koupim tu bavlnu... a ted kolik tech metru?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: Mně se na pohled víc líbí ten bavlněnej, ale jestli už nějakej bavlněnej máš, tak bych asi taky šla do toho hedvábí. Jako jedinej bych ho ale nechtěla, my šátek občas umažeme oranžovym bahnem v lese a to bych vyprat na 30 asi nedokázala...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: Hedvábí je velmi nosná, moc příjemná příměs. Šátek může a nemusí být lesklý – hodně záleží na množství, které šátek obsahuje. Do šátků se používá většinou divoké hedvábí nebo tussah hedvábí, které není tolik lesklé. Hedvábné šátky nedoporučujeme pro začátečníky, protože jsou klouzavější a nezkušenému člověku se hůře dotahují nebo může mít pocit, že se v úvazu povolují. Je to příměs vhodná na léto i zimu.

    Hedvábné šátky doporučujeme prát na 30 °C a to pracím práškem bez bělidel a optických zjasňovačů. Šátek nikdy nesušte v sušičce ani na přímém slunci. Hedvábné šátky není třeba žehlit. Pokud budete žehlit, žehlete na nejnižší stupeň určený na hedvábí.

    Podle gramazi soudim ze ten bavlnenej bude silnejsi a to hedvabi tensi ale oba dva budou dost nosne.....
    Rozhodovala bych se podle toho zdali mas radeji vic satku na ramenou nebo preferujes tensi satky...
    oba jsou teda moc krasne a me osobne by lakala ta primes hedvabi...ocenis jiste na leto....
    bavlnu zase ocenis ted na podzim a zimu a i jaro...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KYO: Oba šátky jsou překrásný, ale tenhle u me vede. Hedvabi se myslím smí prat jen na 30 a nemělo by se sušit na primym slunci. Jednou jsem mimochodem mela v ruce kamaradcin šátek s hedvábím (značku uz nevím, tehdy jsem noseni ještě tolik neresila) a byl to fakt luxus.
    KYO
    KYO --- ---
    ŠátkoMánie.cz - Šátek Oscha Roses Vanilla
    http://www.satkomanie.cz/cs/satky-oscha-slings-hedvabi/286-oscha-roses-vanilla.html

    jeste je krasny tenhle, ale je v nem hedvabi? jak se to nosi a udrzuje?
    KYO
    KYO --- ---
    Ahoj, chci si koupit satek od Oscha .... docela se mi libi tenhle: http://www.satkomanie.cz/...oscha-bavlna-egyptska-cesana/2400-oscha-mehra-zen.html#/velikost_satku-5

    mam spis doma cernobile veci, tak proto ta barva. Ale jakou mam koupit velikost? Mam 165 cm, stihla. A je bavlna vhodna? Chci aby byl ten satek, co nejlepsi! Nejcasteji vazu kriz. Dite ma 6,5 kg.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: solsbury primo nevim, zkousela jsem ale orkney...ten je sice tenky ale nosny...od indijana ale muzes cekat uplne jinou sluzbu...je to prijemny batohak na ramenou fakt pohoda...je ho hodne do ruky ale neni to deka...pokud budes mit novy, tak indijana chce oprat parkrat vyzehlit a tak tyden poctive zanaset ale pak se z nej vyklube taky prijemny satek...jsem z nej momentalne opravdu nadsena (+:
    batoh jako uvaz me nikdy nebral ale s indim se zakoncenim na tibetana jsem konsternovana jak to muze byt pohodlnne..ovsem zase ty vzory nic moc...v tom je zase vatanai lepsi ze je takovy elegantni do spolecnosti moc hezky satek..ale jak rikam je tensi takze to s vetsim ditkem potom nebude az takovy konfort...
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: diky! A nemas nahodou srovnani indajani a tohoto vatanaie? http://www.satkomanie.cz/cs/satky-vatanai-bavlna/1644-vatanai-solsbury.html
    Ten mam ted pujceny a je to uzasny mekous....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam