• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: hele, jak se zahrejes a dostanes do rytmu, tak to celkem jde :-)
    Spis uz fakt neni kam dat veci.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JAZZ: Neco jako tohle? :)

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: dvojcata nebo mladsi a starsi sourozenec...?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    dnes jsem viděla tandemové nošení, docela masochismus:) uf
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: peti, a uz jste v cr...? mohly jsme na ten uvaz mrknout....
    PETPET
    PETPET --- ---
    Tak mi dnes prisel RS- Natibaby phoenix se lnem. Krasne mekoucky! Sla jsem na miniprochajdu vyzkouset a teda pohodlny to moc neni... Nevim jestli jsem ho jen blbe navazala. Ale teda jinak je to zase novy rozmer noseni a blizkosti s ditetem :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Mam od kamosky pujcenej nejobycejnejsi Vatanai asi po peti detech a konecne vim, co je to zanosenej satek. Uplne tenouckej a utahuje se sam :-)
    PETPET
    PETPET --- ---
    SANCHA: jo na to to je super. Ja jsem na stesti nemusela resit.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MISERY: me zase bavi, ze je blizko me a muzeme se u kojeni tulit a hladit a koukat na sebe. Kojit v satku mi prislo, ze je spis takova prakticka vychytavka pro pripad potreby-kdyz se potrebujes nekam dostat a mimco ma zrovna hlad a neni kde se zastavit.
    MISERY
    MISERY --- ---
    PETPET: No tak jasně, ale přijde mi to pro to mimčo takový příjemný, že se hezky může válet ve vaku a bumbat si :-) Nevim... zatim je to spíš jen taková představa, třeba bude skutečnost úplně jiná.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MISERY: tak kdyz nebude v satku, tak nakojis i bez nej, ne? :-) ja jsem se teda kojit v satku naucila az za nejakou dobu a ani mockrat nevyuzila, neni mi to pohodlne. Na vylete jsem si rada dala pauzu a dite vyndala a nakojila v sede.. A asi nikdy jsem nespechala tak, abych musela kojit za chuze. Ted uz zase nosim na zadech.
    MISERY
    MISERY --- ---
    TABBY: jo, já vim, jako pokud mimino bude v šátku, tak ho asi nakojím v šátku, ale když nebude, tak než bych ho uvázala, tak možná bude ten babyvak rychlejší... ale nevim, to jen tak odhaduju, zatím je mimino schovaný pořád ještě v břišisku :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    uf, kojení v babyvaku si upřímě neumím přestavit....Naučila jsem se kojit v kibi a pak uspěšně aplikovala na šátek v kříži s kapsou (+:
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    Když jsem měla holky, tak ani snad jiný než od Pecha tady nebyl k dostání a celkově byl výběr daleko menší, než je teď, tak nepochybuju, že je teď k dostání spousta vhodnějších nosítek :) My se s ním všichni sžili dobře. Nicméně určitě asi jako primární nosítko chci teď pořídit spíš (asi) šátek a babyvak možná tak doplňkově z druhý ruky, na takové ty šup šup akce jako nákup apod. Ale třeba to ani nebude potřeba. Jinak kojení nám s ním také vcelku šlo :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MISERY: Kojeni v satku i v nositku je taky mozne...
    MISERY
    MISERY --- ---
    Mne se teda nakonec doma sešly dva babyvaky od pana Pecha, ale mám i Manducu a na poštu právě dorazil šátek Lenny Lamb, takže budu zkoušet všechno a uvidím. U toho babyvaku se mi líbí asi akorát ta poloha kolíbka, že by se s tím dalo kojit (alespoň podle obrázku), pokud to teda takhle půjde :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLEVKA: Jako jo, ale rozdil mezi polstrovanym vakem a elastickou slupkou je teda znatelny. Jinak souhlasim s tim, ze vak nic moc, oproti satku jsem si slibovala rychle vlozeni a vylozeni ditete, ale tomu se to nelibilo ani trochu. Mluvim teda o Haipa Daipa vaku...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABBY: vim, videla jsem haipa daipa a ten je takovy jen latkovy.
    Ale princip ulozeni ditete je vsude stejny...Nedoporucuji z nize popsanych duvodu. Jinak i ze satku jdou deti v klidu vyklopit, aniz by se vzbudily, pokud slo o tohle...(+:
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLEVKA: Mne teda prijde vak od Pecha dost odlisny od vaku Haipa Daipa.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABBY: dela ho spousta firem ale princip je stejny....
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tak on je babyvaku vic druhu, o kterem je rec?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: jako v satku ve vertikalu....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KACCABA: to je fakt zajimave...ja tam Any davala taky v zavinovacce a vubec mi to neslo....jinak jasny, v pohode...
    kazdy ma jine preference co od toho ocekava, ja to chapu...
    Pro me bylo dulezite, ze tam mam dcerku, onufavam si ji, neodkladala jsem ji (+: Ale ja jsem v tomhle asi jina...(+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam