• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: No já s dítětem na zádech spokojeně sekám trávu. Ale u toho vaření a žehlení mi i překáží....
    RYNA
    RYNA --- ---
    GILLIATT: děkuju za odkaz!
    My už nosítko máme (Ergo) a starší dítě v něm stále aktivně nosíme. Jde mi o to, zda je to pro novorozeně fakt ergonomicky špatně - v Bráně k dětem mě od nosítka loni odrazovali, ale mému laickému oku se to zdá na pohled stejné jako vertikální úvaz, v němž jsem dítě nosila od samého začátku.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RYNA: mrkni třeba tady:
    https://www.facebook.com/Alter-Native-217701884985387/photos/?tab=album&album_id=608632515892320 ,
    A pak jsou určitě ženský na fleru, co to šijou..
    A já dávala novorozeně vždycky do šátku - přišel mi hebký, příjemný, netlačící, prostě jsem si to pidi mimino nedokázala v nosítku moc představit (já jedu v manduce). Ale holky tady dávaj odkazy i na krásný měkký nosítka, tak tam si novorozeně představit dokážu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    A ještě jedna věc mi vrtá hlavou - opravdu je rozdíl mezi vertikálním nošením novorozence v šátku a v nosítku s novorozeneckou vložkou? U prvního dítěte jsem nosila první cca čtyři měsíce striktně v šátku a až potom jsme přešli na nosítko, u druhého se ale zamýšlím nad tím, zda bychom nevyužili nosítko s vložkou už dřív - k šátku přítel nikdy nepřilnul, zato nosítko je téměř od začátku hlavně jeho doména - určitě by mi tedy pomohlo, kdyby druhé mimino mohl občas poponášet už od začátku i on.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím vás, nenechávala jste si některá nechávat šít nosící vsádku do svého obyčejného (nenosícího) kabátu/bundy? Jsem teď docela spokojená s těhotenským kabátem a říkám si, že by možná mohl posloužit i po porodu. Jednak doufám, že by vsádka mohla vyjít trochu levněji než samostatný kabát a taky mě trochu prudí kupovat si na každou příležitost speciální kus oděvu. Představuju si obyčejný pruh látky, který se připne mezi zipy.
    Kdybyste měly nějaké tipy, případně i kontakt na konkrétní osobu v Praze, která takové vsádky šije, budu ráda.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    S ditětem na zádech mám odvařeno a odžehleno něco kolem roka a půl, dýl už na zádech být nechtěla, pro mě bohužel...
    Za tu dobu jsem uvařila spousty úžasných pokrmů, pekla lahodné koláče, vyžehlila spousty nádherných šátků (košile si muž žehlí sám, to mě nebaví) a úraz či újma na zdraví , přísahám žádná...
    Jen spokojená máma a dítě (+: Dítě u toho totiž většinou chrnělo...
    Zato mi poraďte co s dvouletou...Vymýšlení variací alá zabav batole potřebuju vařit, umývat nádobí, cokoli, mi dochází fantazie...Někdy hlavně nervy...Říkám si - býval to ale zlatý šátek...
    (+:
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Já to nemyslím nějak špatně, já mám jen dvě naprosto neopodstatněné obavy a to je dítě a žehlička a dítě a sporák. A prostě mi přijde bezpečnější, když si dítě hraje v obýváku zatím co já vařím, než abch ho měla na zádech.
    SIG
    SIG --- ---
    DALEEN: na zem ji nedavam vubec, mame psa trochu magora takze je spolu chocime jen hodne pozvplna.
    a kdyz ma mlada zrpvna povidavou tak je mi lito ji nechat v pokoji. kdyz spi nebo je plne spustredena na prsty u nohou tak ji tam necham taky, nevidim tedy na tom nic divnyho.
    a s tim oparenim se priklanim k Tabby
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Tak mne prijde bezpecnejsi mit dite na zadech nez se bat, kdy na nej slapnu a do jake otevrene skrinky mi zase vleze (skripne si ruku aj.).
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Pardon, já jsem asi divná. Ale když vařím, nebo tedy dělám cokoliv, tak bylo dítě buď v postýlce nebo na zemi na dece a hrálo si. To už se musí něco dít abych při vaření měla dítě na sobě. A jo, částečně to plyne i z toho, že se bojím abych dítě neopařila.
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: no prave mi jde o vareni. zatim ji davam do kocaru, ale kuchyn mala a proste mi tam prekazi :D praxe zadna, jen jsem si ji tam parkrat zkusila na posteli nahodit abych vokoukla ten pomer, moje obri zada a mini Melca
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Tri ctyri mesice, cca. Zalezi na praxi. Vazu tak ale jenom na doma (volne ruce), ven nosim na brise.
    SIG
    SIG --- ---
    kdy jste zacaly vazat ditka na zada? velikost vaha... je mi jasny ze kdyz drzi hlavu,to drzi Mel uz ted ve 4m ale je tak malicka ze mam pocit ze by se na zadech ztratila tak stale cekam
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: Pak ještě made by zuz....Nemůžu dohledat přímo její stránku, funguje spíš na FB...
    softshellový kabát made by zuz - Nesemese.cz
    http://www.nesemese.cz/blog/softshellovy-kabat-made-by-zuz
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Pěkné nosící věci mají u

    http://www.vilibaldo.cz/category/noseni-deti/kabaty-na-noseni-deti/23

    https://www.nosicibunda.cz

    http://www.kakadufabrics.cz/Pro-maminky-c20_33_2.htm

    http://www.adelay.cz/bundy-pro-noseni-deti-a-obleceni-pro-tehotne.html

    Angel wings jsou sice krásné oblečení, ale přijdou mi fakt drahé, na to že je tolik jiných variant....
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Zkus se ještě podívat na Jožánka. Mám zkušenost s jejich těhotenskýma tričkama, která jsou moc fajn. A koukám, že (asi nově) šijou taky nosící oblečení http://www.jozanek.cz/cz-kategorie_445872-0-nosici-maminky.html
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Těžko říct. 65 cm.... to byly moje děti tak tří čtyř měsíční, to ještě asi měli Beco přes hlavičku.
    IFKA
    IFKA --- ---
    DALEEN: prodavačka mi ho dala do ruky, už jsem se ani sama nekoukala. ale je to možný, že došlo k omylu a nakonec jsem zkoušela tu větší verzi, dcera má 65 cm a horní okraj měla nad očima, ale nějaká jiná paní měla 75cm dítě, kterému pěkně koukala celá hlava. přitom nožičky mi připadaly ok.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Mám Beco, dost podobné jako je Tula a nosím v ní od narození. Cca do pěti kilo s novorozeneckou vložkou a pak už normálně. Tak od seseti měsíců mám ještě rozšíření spodku aby byly správně podepřené nožičky. Nezkoušela jsi Toddler verzi?
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak mám půjčený Vatanai Syringa, je to nádherný šátek. Ale kupovat ho pro 7kg dítě už asi nebudu, maminka přede mnou má 11kg a říkala, že už to takové pošušňání není. Ale mít druhý dítě, jdu do něj! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam