• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MYJKA: taky máme jednu obrazovku, ale zase pořád frčí komp a tablety, no
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    JAZZ: a my ji zrovna jdem kupovat po letech. :D ale nebude do ni kablik od anteny.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    zlatá domácnost bez televize:))
    TABBY
    TABBY --- ---
    MULTICAT: Ještě Slepice. Teda poručice (?) Slepičková. Prvních pár dílů byla těhotná, potom porodila (prakticky v práci), a s koncem šestinedělí, resp. po krátké absenci (asi jeden díl), je tam šupky dupky zpátky. Se slovy, že dítě má taky otce, tak ať se stará ten. Je v práci od nevidim do nevidim, stejně jako chlapi, o dítěti ani slovo... čekám, co z toho bude, jestli ho nějak ubezdušila, dala k adopci či do babyboxu, a nebo jestli si tvůrci potřebují vychovat bandu asociálů do příštích sérií. Jinak to postrádá logiku.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: taky doporučuji Šárku. Učila mě, ještě těhotnou. Kecaly jsme i o bezplenkovce, jak dítě do satku oblékat apod.

    Ale Klevka už je podle mě také profesionálka!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    TABBY: Ježíš, mluvíš mi z duše! Ja byla tak nasrana, jak tam miminko plakalo a "proč si nedáš do uší špunty"? Manželovi sem rikala, takhle se zdravá máma nechová... slizla jsem lesanu u nebo biomatku nebo něco takového ;) uaaaa.
    Sorry, Evi za OT :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: Mimochodem, na kolik ty 4 hodiny vyšly?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TABBY: rapl, milovany serial meho muze....do Krusnych hor jedem pristi tyden, pry za raplickem paraplickem...(((+: jinak souhlasim s tebou...zvelicuji to tam dost...
    A ohledne toho certifikatu, na necem takovem jsem zacala pracovat...Ne primo nosici, noseni je ale soucasti studia...Uvidime , treba casem pribude jeste neco dalsiho. Oslovuji me kurzy pro lektrory z bricha na bricho...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JANISKA: dekuji moc za sdileni pozitivni zkusenosti...parada, ze to takto funguje, mam z toho taky radost...!
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: To mi pripomenulo serial Rapl (pondeli). Kterej mne teda temi stereotypy - rvouci mimino, nemozni rodice - dosti toci. (Prijde mi, ze jedine logicke vyusteni situace je vrazda jednoho z vycerpanych rodicu.)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    JANISKA: to zní super
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLEVKA: Já zas můžu moc doporučit pražskou lektorku Sáru (Aninevímjakdál), kontakt kdyžtak v poště. Přijela k nám domů, učila mě i mýho manžela, na jeden úvaz si vyhradila skoro čtyři hodiny - počítalo se s tím, že malá se bude mezitím (klidně opakovaně) kojit. Když jsem udělala úvaz správně a malá usnula, nechali jsme ji hezky spinkat, žádný, že si ji rychle převáže můj manžel, aby se to taky naučil. Bylo to tím pádem možná trochu zdlouhavější, ale stejně si myslím, že to byl nejlepší možnej způsob (nebo aspoň mně i muži hrozně moc vyhovoval). Navíc nám během "pauz" vyprávěla důležitý informace a tipy k nošení, který člověk asi na běžnym kurzu nedostane (o oblečení miminka, rizicích, dala nám i rady na další případně vhodný úvazy apod.). Mluvila i o vlastních zkušenostech s kontaktním rodičovstvím (takže mi otevřela dveře ještě někam dál než jen k nošení) a dodala mně i manželovi hrozně moc sebevědomí, což jsme v danou chvíli potřebovali možná víc než naučt se technicky úvazy. Byla u nás totiž asi ve čtrnácti dnech miminka, byli jsme s manželem oba vyšťavený a zničený z toho, že dcera skoro vůbec nespí a skoro pořád se jen kojí, a cejtili jsme se jako nejneschopnější rodiče na světě (což je asi celkem častej šestinedělní jev). Uklidnila nás, řekla nám, jak nám jde všechno báječně a jak všechno, co prožíváme, je normální. Po jejím kurzu jsem začala dceru nosit bez strachu a výčitek, jestli ji nějak nepoškozuju, a najednou i spala daleko líp a klidnějc a stalo se z ní vlastně krásně spokojený miminko, jaký jsem do tý doby neznala.
    Takže pardon za dlouhej výlev, ale vděčím Sáře a nošení fakt hodně a už se moc těším, až budu nosit pidimimino zas :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABBY: Tak na to asi rovnou prdim. Jak pises, byla v tom takova zmacknuta.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLEVKA: Na certifikaci pracujes? :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA:
    MISERY:

    Tak to bude asi Pech. Vlozit dite spravne do babyvaku neni legranda, je to podobna poloha jako v satku v kolibce. Od tehle polohy se ustupuje, protoze je tezke dite napolohovat tak, aby nebylo sisate a neblokovalo si dychaci cesty prilisnym pritisknutim brady k hrudniku.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    díky předem..
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    trochu ot. ale, podpoříte mne?.)

    [ JAZZ @ nyx :: kluby :: zivotni styl ]
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: v Praze můžu doporučit,
    Šárka Kučerová-počátky mateřství
    Katy Šrubařová-být si blízko
    nebo má osoba, zdarma, zatím bez certifikace...(+:
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MISERY: Ja to chtela zkusit, kdyz mi to lezi doma ve skrini. Mala ted hodne usina v naruci u kojeni a neda se odlozit, tak ze bych ji mela v tom. Ale jak pisu, nedari se mi ji tam nejak hezky a neskroucene ulozit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam