• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas, kdo mate zkusenost, potvrdte mi, ze pro 9,1kg/77cm 11m dite je tula toddler velka? nebo neni? narazila jsem na par zkusenosti ostatnich, kdy maji velmi podobne dite, a toddler je ok, ale podle popisu jinych mi prijde, ze to dceri bude urcite velky. mam manduku, bez vyhrad, ale onehda jsem zkusila od pribuzne tulu baby a ten bederni pas je mi o mnoho pohodlnejsi.
    pravdepodobne neplanuju nosit decko do 20kg, pocitam, ze behem te doby mozna bude dalsi nebo to zabalim kvuli bedrum. logicky by asi teda bylo lepsi dat baby verzi, co myslite?
    chtela jsem si objednat obe verze na pujceni, ale podle vseho to bude trvat dlouho a pote, co jsem si tu mensi minulej vikend vyzkousela, chci ji mit doma hned. dekuji:)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: super volba...šanami jsou kvalitní české šátky, já s nima byla spokojená..Jak říkáš, cvikem se z tebe stane mistryně (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: jinak, pro takoveho maleho prtouska, bych ale stejne jeste sla do pevneho satku...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    nosítko co vydrzi dlouho a nesteluje se...hmm... ((((+:
    kibi je na dlouho, ale stelovat ho budes. Nestelujici nositka jsou na verze. baby, toddler.... Takze kupujes jednotlive verze...
    Jinak, z tech co pises, kibi jsem mela a bylo docela fajn...
    VERONIKAEMA:
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jojo. Moje dítě bylo neklidný, kolikový a nespavý. Do doby, než jsme začali celá rodina (včetně jedné babičky) nosit. Najednou jsme měli dítě klidné, bez koliky a spavé :) Snad bude i druhý mimino rádo nošený. Už se fakt nemůžu dočkat, jak zas navážu, termín mám za čtrnáct dní, tak snad všechno proběhne dobře a budem s miminem oba co nejdřív po porodu fit :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    děkuji velice všem za reakce. V úterý jdu zkoušet tak uvidíme. Každopádně musím říci, že jsem fakt vděčná za to, že šátky a nosítka existují, protože mě dítko je fakt spokojene a klidné - mám doma babyvak a šátek. díky Bohu za ně.
    TABO
    TABO --- ---
    Tak uz mam overeno, ze je mala v satku rada. Ted jeste vybrat u toho nepreberneho mnozstvi krasnych satku :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: taky jsem s caboo spokojena. Ad material, kdyby bylo z ciste prirodnich vlaken, tak jde elasticita k sipku a Caboo je v prvni rade elasticky satek/nositko. To je potreba si uvedomit. Na dobu prvniho zauceni je Caboo imho ideal a ted bych ho nevymenila ani za nic. Ani ma omak to neni nic sileneho, dite se v tom spoti tak jak v satku z prirodniny.
    Jestlize mas s tou umelou slozkou moralni problem, jdi spise do toho nositka, nebo do satkoveho mei tai.
    Kazdopadne vsechno radsi vyzkousej a pak az kupuj.
    KAI
    KAI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: já mám caboo a používám od dvou tří týdnů jako první věc na nošení a venčení dítěte. Na začátek myslím super, protože je snadný se naučit navázat. Pak jsem se naučila vázat i pevný šátek a na venčení začala nosit už jen ten a caboo používám jen na domácí uspávání, když dítě potřebuju mít v něčem rychle. Měla jsem to i na vaření, ale postupně od elastickýho caboo ustupuju ve prospěch pevnýho šátku, který dokážu navázat čím dál rychleji a hlavně s menším úsilím. Přece jen cítím dost rozdíl v tom, jak pevně v čem dítě drží. Nosítko budu zkoušet až tak od tří měsíců. Dítě má 5,5 týdne :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Já mám Storcha a jsem s ním maximálně spokojená :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Ideálně se přihlásit do regio skupiny na FB a dojít na sraz, případně se napřed domluvit, jestli by maminky byly ochotné vzít nosítka na vyzkoušení. Většinou maminky ochotné jsou ;)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MISERY: no uvidíme, má ji od manžela sestra tak ji o víkendu vyzkouším.
    Každý má na Manducu jiný názor, čert aby se v tom vyznal :) Asi není nad osobní zkušenost, jak jinak :)

    Přemýšlela jsem ještě nad Storchenwiege nosítkem, ty prý jsou pro novorozence nejlepší, máte někdo zkušenost? a nebo mě ještě zaujalo Caboo http://www.nositko.cz/nositko-cz/eshop/8-1-CABOO-nositko/0/5/235-Caboo-organic-15-Steel-Marl zde jen to s příměsí té bavlny jinak to jsou umělé materiály to mi tak sympatické nepřijde. U tohoto nosítka, které si také mnoho lidí vychvaluje si nejsem jistá tím zapínáním vzadu, zda ta přeska nebude tlačit nahoře na páteř http://www.nosenideti.cz/...=karta_zbozi&skupina_id=302&zbozi_id=EmeiDuha1&zbozi_nazev=Emeibaby-duha

    Kde v Praze si mohu tyto nosítka vyzkoušet nejlépe na jednom místě? Kde dobře poradí prosím?
    RYNA
    RYNA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Rozhodně doporučuju nosítko vyzkoušet na sobě. Já jsem si vybrala přes internet to, které se mi nejvíc líbilo, a bylo ho vyzkoušet jen aby se neřeklo - nakonec mi bylo nejméně pohodlné ze všech a používáme úplně jiné.
    TABBY
    TABBY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Souhlas s Misery. Plus teda na takhle mala ditata jsou prezkova nositka dost nepohodlna (ty novovlozky nejsou nic moc).
    MISERY
    MISERY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Tak to je normálně Manduca, ne? Já si dřív myslela, jak nebude skvělá, ale mně teda moc nevyhovovala. Chce to spíš vyzkoušet, zkus se s někým domluvit, má ji hodně lidí, určitě někdo půjčí ;)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj dámy, máte někdo zkušenost s tímto nosítkem koknrétně? http://www.eshopbaby.cz/belly-button-by-manduca-milky-stars/ přemýšlím nad koupí. Miminku budou tři týdny ve čtvrtek. Nemám ho odzkoušené, je tedy vhodné kupovat ho přes internet online aniž bych si to vyzkoušela?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MISERY: ok, napíšu kamarádce..co na to
    MISERY
    MISERY --- ---
    JAZZ: Hmmm, no za tisícku bych ji asi prodala (Manducu) po třech dětech, ale v dobrém stavu, nikde žádný páranec, vyšislá trochu, zato pěkně měkoučká :-)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    okolo 700 kč, tak jak jsem jí prodávala já:), známá nemá moc peněz...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam