Já mám jednu kámošku, co je zapřisáhle proti nošení, respektive tvrdí že nemá kontaktní děti a že jí by to prostě nevyhovovalo, je taková macatější kozatá a dost se potí. Když jsme jí povídaly o šátcích, reagovala spíš s posměchem a ať jí to furt nenutíme, že to je akorát móda. Jenže její holčička od narození hodně pláče, tak jsme si říkaly, že by to rodině dost ulevilo... Mají na ni teď krosnu na záda, takže zas něco úplně mimo, ale oukej když jim to vyhovuje, aspoň to není visítko a navíc malá už leze a sedí, je jí 9 měsíců.
Ale co se nestalo!
Jeli na dovolenou a holčičku hlídala babička. Nebrali ji s sebou protože starší dcerka je kvůli miminku hodně přehlížená, tak aby si to užila hlavně ona, miminko je na babičku zvyklé. No a teď za mnou ta kámoška přišla, že jim malá zase vůbec nespí, i když má unavená očička, a že babička když byli pryč uspavala malou v nosítku... A že to fungovalo... A jestli bych jí tedy mohla někdy ukázat jak se ten šátek váže, že by to zkusila. Páč už je fakt zoufalá a malá se nechá někdy uspat v té ergo poloze na hrudi.
No co vám budu povídat, měla jsem problém se nezačít hrozně culit! Akorát vzhledem k situaci myslím že dotyčná potřebuje spíš ergo nosítko než šátek, ten by asi vzdala brzo, navíc malá má už tak 9 kilo, a já se v nosítkách moc nevyznám. Ale aspoň vím principy.
Mám z toho radost :-)