• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: s krouzkem se mi to prave dost libi, treba ty cipy nekam zauzlim... ;)
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: jj s dlouhým. S krátkým se dá kříž udělat s kroužkem vzadu, neděláš ani uzel, to je taky super :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: ale spis na kratkej satek? vazalas s dlouhym?
    KAREN
    KAREN --- ---
    MYRTHIE1: mam z druhy ruky ty z bauhausu, ruzovy - podle papiru splnujou stejnou normu jako ty Peltor. ty jsem teda mela jen v rychlosti v ruce, ale ty bauhausovy maj docela dost tuhej ten "most" pres hlavu a sluchatka se muzou decku obtisknout... ze zacatku jsem mela obavy, davala jsem to pres kloboucek, ale nase 4mesicni v tom nejakou tu hodinu na festu vydrzela, dokonce i na stagi spala.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYRTHIE1: No je fakt ze jsme je kupovali tehda na freeze fest a to uz je asi tak pred dvema lety...? (+: Jinak, mame ruzove... Klidne muzem do posty dohodnout predani atd...
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    KLEVKA: My jsme právě v Bauhausu byli a tam jsem našla jen klasický dospělácký a dětský jsem neviděla a nebyli mi schopný poradit :). A pak mě trochu štve, že ty Peltor jsou zelený a růžový a růžový jsou všude dražší (radši bych ty, když máme holku :)). Plus samozřejmě netuším, jestli si to vůbec na tý hlavě nechá :), takže kdybys mi je půjčila, tak by to bylo super :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYRTHIE1: Muž kupoval v baumaxu, nebo bauhausu, ted nevim, jak se to tu jmenuje, plete se mi to. Ale byl to ten obchod na bohdalci vedle kauflandu...asi za 4 stovky. Jinak jestli potrebujes na jednorazovou akci, rada zapujcim, pokud jsi nekde po Praze.....Uz jsem pujcovala asi dvakrat...(+:
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MYRTHIE1: osobně věřím tomu Peltoru, páč je to kvalitní značka 3M, kterou používají profesionálové, než abych kupovala něco za stovku. koupila jsem prostě v nejlevnějším eshopu.
    Dětské chrániče sluchu Peltor H510AK-442-GB, 27 dB, neonově zelená : Půhy.cz, Elektronika a elektrosoučástky pro kutily i odborníky
    https://www.puhy.cz/detske-chranice-sluchu-peltor-h510ak-442-gb-27-db-neonove-zelena-148955.html
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Potřebovala bych koupit takový ty sluchátka proti hluku pro děti, poradíte kde? Našla jsem ty od Peltor kids, ale přiznám se, že se mi za ně nechce dát tolik peněz, myslím že je zas tolik nevyužijeme, spíš výjimečně. V Nosíme děti jsem zahlédla, že je občas kupujou třeba v Bauhausu, takže by stačily tyhle?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: ještě teda koukám na nosítka Liliputi - má s ním někdo zkušenost?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIMCIIQ: koukám na něj a nevypadá špatně. ještě se mi hodně líbí ta Tula free to grow. a vidíš, je super, že bychom si to mohli na týden půjčit a zkusit, jestli se malýmu bude vůbec v tom líbit:)
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: :) předvázaný (jednoduchý?) kříž je easy, vzdušný a na nasazení dítěte šup šup :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: no ja mam tak nak jiny priority nez ladeni uvazu ;) ktery se ti osvedcily?
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: ty sis ještě nevyzkoušela jiný úvaz než ksk? Tytyty, zítra hybaj jeden challenge! (A pak fotku sem :))
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    GERTRUDA: Zkus do nosítka látkový pleny, pokud je doma máš. Na rozdíl od jednorázovek z nich stolice nevytejká dítěti nahoru po zádech.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GERTRUDA: Tyjo mě se za ty 4 měsíce pokakal v šátku jen asi dvakrát :-) ale on je zatím dítě, které nekaká několikrát denně, spíš průměrně jednou.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    Tak jsme dnes poprvé ozkoušeli KIBI v terénu. Malej byl nadšenej, i když podle předchozí zkušeností s šátkem jsem se bála, že se bude nošení stále vzpírat. Ještě si ho musím seštelovat tak, aby si o mě mohl pohodlně opřít hlavu (přijde mi, že je hodně nízko). Co jsem ale zjistila, tak určité aspekty nošení mi byly skryty – to vážně bude mít pokaždý posraný záda, když se podělá do pleny v nosítku? :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Tak jsem dneska absolvovala individuální kurz nošení na zádech v Čase pro rodinu. Musím říct, že první nošení (v batohu) pro mě bylo celkem maso. Nához dítěte mi připadal kupodivu úplně v pohodě, ale celou dobu, co už byla malá na zádech, jsem se hrozně bála, že se jí tam něco stane a bylo mi to fakt nepříjemný, že s ní nemůžu komunikovat. Malá si teda spokojeně chrupkala, poplakala si asi jen minutku ze začátku, než jsem si dotáhla popruhy. Nechtěla jsem ji po kurzu budit, tak jsem s ní na zádech odjela pro starší dceru a v tramvaji teda nic moc pocit... Asi navzdory vší praktičnosti volných rukou ještě pár týdnů počkám a budu dál praktikovat KSK vpředu. Ale jsem ráda, že jsem ten kurz dala, jsem ten typ, co se z videí naučí leda prd, a tohle mi vážně pomohlo, lektorka byla prima. A až bude malá starší, určitě se batoh bude hodit :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Na dvojity kriz, jsem presla, kdyz se mala zacala vic rozkoukavat a v KSK se uz citila moc omezovana.
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: jo, o tom dvojitym krizi jsem zrovna dneska na vychazce uvazovala, ze se musim mrknout, co ze to vlastne je a dela :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: řekla bych, že ksk skvěle rozkládá hmotnost, protože dítě se ti zapírá do té vodorovné kapsy, že ti to jde kolem těla - klokan ti v podstatě jen visí na ramenou. klokan hlavně hezky vypadá, ale na nějaké delší nošení to není, navíc můj syn ho nemá nějak rád. myslim že dvojitý kříž by mohl být fajn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam