• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Mám od kamarádky šátek Amazonas, bavlněný, 180g/m2. Bylo mi jasné, že dlouho nevydrží, ale tohle se mi zdá hodně málo. Té kapsičky jsem si nevšimla, ale ani jsem ji nehledala, příště se na to budu soustředit.
    Nechci zase trávit večery na netu výběrem šátku. Včera se mi jeden líbil, ale byl za 4.2k, ehm :/ Každopádně už mi to nepřijde tak šílená cena, jako před dvěma měsíci...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: taky se mi někdy zdá, že je dítě nějaké těžší než jindy. největší roli u mě hraje, jak si to zrovna dotáhnu. určitě to chce dotahovat tak, aby se miminko v podstatě nemohlo hýbat, ale zároveň tak, aby tě to neškrtilo.
    dělá se ti na šátku, když ho sundáš, taková jako prověšená kapsička v místě, kde měl Igi zadeček? tzn že se tam látka jakoby víc vytáhne?
    jaký máš šátek?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ahoj, jdu si zase pro radu. Malý má necelých pět kilo a můj šátek už mi přestává být pohodlný. Ale myslím si, že by stačilo nějak vychytat úvaz a bude to ještě chvíli v cajku a já si budu moci v klidu vybrat nástupce.
    Dokud jsem nosila jen do školky a zpět, bylo všechno ok. Ale jak získávám jistotu, že Igi v šátku vydrží, přidávám času i pohybu a je to znát. Nejdřív se mi kluk při delší chůzi na můj vkus až moc podsazoval, tak už mu pod zadečkem roztahuji postranní pruhy a je to o dost lepší. Ale třeba dnes mě fakt bolely záda, jak se jakoby "převažuje dopředu" a mně se ten úvaz na zádech utahuje a já se pak hrbím. Snažím se narovnat, ale není to moc pohodlné, vlastně mi přijde, že s přibývající zkušeností čím dál tím víc utahuju, až je to možná moc. Je v utahování nějaká míra, nebo platí, že čím více, tím lépe? Asi je šátek moc klouzavý? Nebo utahuju nerovnoměrně a ta váha se špatně rozloží? Určitě necítím, že by se dítě prověšovalo, tak jak to znám z elastického Caboo, mrně drží jak přibité. Uvítám rady, jak zlepšit současnou situaci i tipy na výběr příštího šátku. Díky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MULTICAT: Za ty prachy ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: nase Vojteska :)

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JAZZ: jo, jsou tam cvocky a stahuje/rozsiruje se ten zadovy pas... jsou to tri sirky. A jeste na miminecko se ty zada zkracuji. Hm. Asi to nedava moc smysl (?).
    Ale jsem s ni fakt spokojena.
    Jen teda uz neni made in Poland, ale India. :(
    Doufam, ze v cajk podminkach.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MULTICAT:
    VERCA_ZABA: tak to vypadá vynikajícně, mám toddlera a spokojenost, jak řeší "růst", to se nějak povoluje a utahuje, přeci jen dvouleté dítě má jinou velikost než 3,5 kg novorozenec...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: jsou to kakadu fabrics...
    PETPET
    PETPET --- ---
    Klevko prosim te, pamatujes si, jak se jmenovala znacka nosici bundy s mandalou? Jednou jsi tu o ni psala, ze si ji videla v Brane k detem.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    VERCA_ZABA: ja mam tu baby s vysivanejma kohoutama a toddler se sipama. Jsou fakt hodne pekny vsechny!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MULTICAT: nam se libi ta pruhovana. ale teda koukam na tu řadu Standard a tam jsou mnohem krasnejsi motivy!! a s novorozeneckou vlozkou to vyjde skoro nastejno.. no, mam zase nad cim přemýšlet
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    VERCA_ZABA: jo, super. Ja v Tule odnosila uz syna. Tak jsem musela otestovat tu novou free to grow na dceru :) mam s ruzema!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MULTICAT: diky:) a spokojena? nam se ze vsech tech novorozeneckych líbí nejvíc.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    VERCA_ZABA: mam ji a nosim v ni dceru uz mesic. Dceri je pet tydnu ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nositka, ktera jsou od narození jako Tula Free to grow, jsou opravdu hned od narozeni? malýmu je dnes tyden a radi bychom si ji půjčili, tak jestli uz muzeme zacit nebo počkat?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: tyjo ani tu firmu neznam, Polsko teda jede... Jinak supr ze ti to vyslo a mas moznost si ho pekne v klidku ponosit, barvicky jsou fakt krasne...!!! fot fot fot (+:
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: Ono dneska nějaké šátky poznat, když se jich dělá tolik a jen v omezených kusech, to ani nejde.
    Šátek je Luluna Geo Fly Polychrome. Je to česaná bavlna a od začátku je moc příjemný, na bavlnu. Neskutečně mě zaujal na promo fotkách a tak jsem se přihlásila o možnost koupě a vyšlo to. Je to polská značka, přišlo mi k němu i osobní věnování, je opravdu moc pěkný, takový rockový mi přijde, KAI si ho vzala s džískou a vypadalo to super!
    Tahle značka vydává každou chvilku další variaci svých šátků, jen pár kusů, a mají hodně často druhou jakost, což je i případ tohoto šátku, takže na něj byla sleva asi 20 eur a bez poštovného stál fajn peníze. Vada je jen v tom, že na jednom místě jsou trochu utaženější nitě či co, takže to tam vytváří trošku tmavší proužek, ale na tomhle vzoru a navíc v úvazu to není absolutně vidět.
    Musím se s ním ještě vyfotit :-D na promo fotkách byl úvaz klokan a tak krásně vyniklo že to má barvy a přechody tak, že vlastně můžeš na zádech dítěte mít 4 různé varianty.
    Jen teda na nosnost nebude navěky, v těch skoro 8 kg co syn má už se to projeví, ale holt je to nejlevnější z mých pěti šátků a druhý nejlevnější stojí víc než 2x tolik.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: co to ? ten uz ani nepoznam, ma krasne barvicky.... jinak maly je bozi, ten vyraz ((((((((((((((((+:
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a tenhle šátek už jsem vám ukazovala? :)

    TABBY
    TABBY --- ---
    Nepotrebujete nekdo nosici mikinu? Jedna je v aukci... Kopiruju pro ty, co nemaji FB (jinak je to na https://www.facebook.com/MadeByZuz/posts/511158079237865)

    Made by Zuz pomaha a Vy muzete s nami.
    Drazime nosici mikinu a sukynky pro maminku a holcicku.
    Veskery vytezek z aukce pujde na pomoc Anicce a jeji rodine (viz pribeh nize)
    Kde aukce probiha: https://www.facebook.com/groups/1957358471176573/
    Konec aukce 13.9 ve 20:30
    Dne 29.7.2017 se rodině se třemi dětmi změnil od základů celý život. Tomáš (47) - manžel a otec tří dětí (14,12 a 3 roky) měl vážný úraz - zasáhl ho nešťastnou náhodou elektrický proud. Anička (manželka) zavolala RZS. Na místě se ho podařilo oživit a byl převezen na ARO Liberecké nemocnice. Před dvěma týdny Tomáše převezli na JIP v kritickém stavu s otokem mozku, který se snažili lékaři zmenšit. Bohužel dostal vysoké horečky, které se naštěstí podařilo po více jak týdnu snížit.
    Tomáš byl jediným živitelem rodiny. Anička je s nejmenším dítětem na rodičovské dovolené. Veškeré potřeby rodiny zajišťoval právě tatínek a manžel. Před pár lety si koupili dům na hypotéku, auto (LEASING), mají dvě studující děti, jedno dojíždí do jiného města. Nadační fond se rozhodl této rodině pomoci finančně a s potravinami na základní a existenční potřeby rodiny.
    Tomáš ležel v hlubokém komatu na JIP a prognoza byla stále velmi nejistá. Anička je mometálně jediná, která zajišťuje příjmy v rodině a bohužel z rodičovského příspěvku je to velmi těžké. Rodina se takřka ze dne na den ocitla bez jakýchkoliv prostředků. Anička denně jezdila za manželem do nemocnice a trávila s ním několik hodin. Naštěstí má skvělé přátelé a rodinu, kteří jí hodně pomáhají. Řeší se jak příjem rodiny, potraviny, základní potřeby pro Aničku i děti.
    Bohužel dne 2.9.2017 Tomáš podlehl svým zraněním a navždy odešel. Pro rodinu a přátelé je to veliká rána.
    Můžete této rodině pomoci potravinami, drogérií nebo je dobrovolně podpořit finančně na transparentní účet č. 2801282713 /2010 veřejné finanční sbírky povolenou krajským úřadem v Liberci. Veškeré dary budou předávány na základě darovací smlouvy.
    Předem velmi děkujeme za podporu této rodině
    Odkaz na transparentní účet veřejné finanční sbírky POMOC ANIČCE A DĚTEM:
    Internetové bankovnictví | Fio banka
    https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2801282713



    TABO
    TABO --- ---
    DISONANCE: ted jsem objevila :)

    ~Cybex Yema recenze, cast prvni~

    Uvodem bych chtela rict ze jsem certifikovany poradce na noseni deti (Trageschule) a k testovani si me nikdo nenajal, tudiz ho delam uplne dobrovolne
    Take bych chtela rict ze se rozhodne nechci nikoho dotknout. Shledavate-li cestinu ponekud nejistou ci uplne mimo, nezda se vam to. Po tolika letech v anglii uz cesky umim poradne jen sproste ……ale snad je to bez pravopisnych chyb.
    Po precteni nekolika prispevku a komentaru tykajici se nositka Cybex mi to nedalo a zacala hledat testovaci kousek. Co si budeme povidat, tyhle nositka jsou “jine”. Urcite jsou a maji byt modnim doplnkem. Designove ciste linie, zadne prezky, snurky ci hejblatka nikde navic. Co se tyce barev, pekne stridme at to krici hlavne tvarem. Jsem zastance toho ze neni dulezite kolik mate satku/nositek ale kolikrat nosite. Ve vetsine pripadu mi satek neladi s oblecenim a teprve nedavno jsem poridila prvni doplnek ze satku, klicenku (samozrejme k satku vubec nejde) ….a nejen proto je mi jasne ze tohle nositko svoje maminky najde. Pravem?
    Prvni dojem?:
    Tak uz konecne prislo. Dychtive jsem trhala plastovou obalku a opravdu se tesila co na me vykoukne. Musim rict ze nositko uz bylo pouzivane a proto netusim jak presne vyrobci bali nove. Vypadl na me cerny balicek, ktery ma imitovat obal na oblek/saty. Rozepla jsem zip a vytahla ho ven. Mekoucky predni panel a konce ramennich popruhu. Vsude je psano ze elasticky material ale kdyz to porovnam s elastickym satkem tak bych rekla ze je to “jen” mekka latka. Na konci stylove (no jiste!) nasity kus imitace kuze s nazvem znacky. Bederni pas se zda takovy humpolacky. Prezka bederniho pasu je schovana za latkou a tam kde se ma zmacknout jsou vysite bile linky. Dalso vec jen na okrasu protoze na prezku stejne nevidite a tak se proste pri rozepinani sloziteji pohmatem hleda. Urcite i proto ze prezka je na boku. No a pak neprehlednutelne krovky. Ciste jen a jen na okrasu a nekdy i k nastvani.
    Navazani:
    Emma ma 8.75kg a je ji skorem 10 mesicu. Urcite je nosenec ktery vidi satek a roztahuje nohy do ergo pozice. Nositko zacala zuzlat takze start dobry V prvni rade je treba nastavit sirku sedu. Napad s “metrem” uvnitr se mi libi a suchy zip zajisti aby panel zustal tam kde ho chcete mit. Nastavila jsem na 9-12m. K roztazeni na 12-18m uz chybi jen malinky kousicek a proto si myslim ze az “sezenu” starsi a tezsi ditko, bude v tom zadny nebo minimalni rozdil. Tak sup, Emm dovnitr, prehodit popruhy na ramena a podsadit. U jinych nositek mi tam vzdycky Emm tak nejak “spadla”, s timhle jsme trochu bojovali. Podsadit proste NEJDE. Duvodem je urcite mohutny bederni pas. Vahou se “vylamuje” ven a Emma sedi na nem. Po chvilce jakz takz sedime (a spokojena s tim teda nejsem). Jeden popruh pres, druhy popruh, prekrizit pod nozkama a zpatky na zada udelat uzel. Nejsem zadnej drobecek (ted velikost 42-44) a popruhy jsou dostatecne dlouhe na zavazani. Jedine co mi vadi je sirka popruhu. Pokud je poradne utahnete “zariznou” se a roztahnout nejdou. Neni co roztahnout. Ramenni popruhy jsou sice vypolstrovane ale opet (na muj vkus a nejspis i na mou postavu) prilis uzke. Presto ne uplne nepohodlne. Krovky tak nejak podivne odstavaji (mozna je to tim ze pani modelka na oficialnich strankach je velikost XS ). Nejvetsim problemem je material co ma Emm za krkem. Vubec nepruzi a vylozene “reze”. Podle oficialniho videa jsem zkousela vytvorit z kapucky operku za krk, ale to problem nevyresi (az “sezenu” mensi miminko tak mozna). Naopak jeste vic pritahne Emm k memu hrudniku. Nosili jsme necelou hodinku, popruhy na zadech uz byli opravdu nepohodlne. Zatim za me tedy ne, ale urcite budu v testovani pokracovat. Najdu vetsi a mensi deti a navazu na bok a zada Pripominky jsou vitany
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam