• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERCA_ZABA: No co, vsadka je proste rozsíření dopředu, aby se ti tam vezlo dite. Muzes mite nejakou univerzalni, nebo primo na tvuj zip - tzn. na tu (zhruba) trojuhelnikovou cast koupis pasujici zipy, pomoci nichz to tam vepnes.

    Je potreba poresit tvuj krk, napr, nejakym nakrcnikem.

    Ty nosici bundy jsou cenove priserny. Vyhoda je, ze v nich muzes mit dite i na zadech, coz je spis pro batolata a vetsi deti. Zalezi, jak moc planujes nosit a kolik deti v tom budes tahat. Na 2+ se ta investice uz vyplati :-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERCA_ZABA: Vsadku případně šije dost lidí na fleru, tak si ji můžeš zkusit zadat do vyhledavače, jinak tu zateplenou kapsu (která má oproti vsadce výhodu, že je univerzální, dá se na rozdíl od vsadky nosit k jakýmukoliv kabátu/bundě) jde kromě eshopů pořídit většinou výhodnějc v bazaru na FB Nosíme děti, vídám je tam dost.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TABBY: právě zimni bundu i kabat mam z drivejska, ono se stejne jedna hlavne o vychazky se psem, protoze az nasnezi, tak v lese s kocarem neprojedu.
    kouknu na tu vsadku co to je.
    případně ty nosici bundy se řešily ted nedavno, tak kouknu na cenovoj kategorii
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    JANISKA: to právě nechci. uz teď vlastně ma na sobe kalhoty a kabatek navic a ja doma musim byt sakra rychla a nenapadna se svlekanim, abych ho nevzbudila:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: HLavne teda oblikat dite a tahat s sebou tak objemnou vec, jakou je kombineza, by se mi teda fakt "chtelo".
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERCA_ZABA: No jasne ze se da nosit v zime. Budto mas dite na bunde, ale to bych videla realne pro deti, co uz samy chodi a chteji se ucastnit nejake akce na snehu. Nebo mas dite pod bundou. Reseni je nekolik:
    a/ spesl nosici bunda
    b/ vetsi bunda, kam se dite vejde (manzelova, treba)
    c/ tvoje vlastni bunda, do ktere si usijes nebo nechas usit nosici vsadku.
    IMHO je c/ nejvyhodnejsi, pokud ti teda je tvoje predtehotenske obleceni pohodlne i po porodu...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERCA_ZABA: V zimě se nosit dá a je to popravdě super, protože dítě zahřeje i tebe, stejně jako ty to dítě :) Nosicí bunda nutnost není, ale je to popravdě nejkomfortnější a z mýho pohledu nejpraktištější řešení. Alternativa je koupit si zateplenou softshellovou kapsu, kterou dáš v zimě přes dítě. Poslední varianta je dítě opravdu hodně navlíct a nosit ho v nosítku v nějaký superteplý kombinéze apod., takhle to praktikuje moje kamarádka, ale mně na tom vadí, že pak nemůžeš se spícím dítětem přejít z mrazu do teplýho interiéru, aniž by se začalo přehřívat (předpokládám, že nikomu se nechce spící dítě budit kvůli svlíkání).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Vůbec o tom týdnu nemluvte. V souvislosti s ním mi samozřejmě přišly nabídky na slevy šátků. Samozřejmě nádhernejch. Samozřejmě jsem došla k tomu, že potřebuju novej. Krátkej, na batoh, když mám jen pětku a šestku. Budu se muset někam zavřít a svoji platební kartu dát manželovi.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    dotaz - mame druhy den půjčenou Tulu, zatim se jevi, že ja i syn jsme spokojeny a uvazujeme o koupi. Ale - da se vlastne nosit i v zime? Nositko se zapne pres kabat? zatim chodim jen v teple mikine a neumim si to moc představit mit pak zimni kabat nebi vubec i podzimni bundu a pres to nositko. Nebo je nutnost mit tu nosici bundu?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mezinárodní týden nošení dětí

    "A je to tady! Letos jsme pro vás připravili naprostou novinku. Časopis, který má v názvu zkratku MTND - tedy Mezinárodní týden nošení dětí. Jeho cílem je především informovat, podporovat nošení, šířit dobré vibrace. Rozhodli jsme se pro časopis bez reklamy, pokud se v článcích vyskytují názvy výrobků, je to jen tehdy, pokud to má zásadní informační hodnotu (např. u článku o nošení na kolečkách). V tomto prvním ročníku a v jeho dalších následovnících vás chceme informovat o všem, co s nošením souvisí. Kromě obecných informací chceme psát o nošení ve specifických životních situacích (když jsou rodiče nebo dítě nemocní nebo hendikepovaní), chceme přinášet reportáže z komunitních projektů a zajímavých akcí.
    Časopis má pod svými křídly nově vzniklý spolek Asociace podpory rodiny a kromě něj ho podpořily také firmy, jejichž medailonky si můžete přečíst v závěru. Všem autorkám, editorkám, korektorkám, fotografkám a dalším pomocnicím moc děkujeme! A vám přejeme příjemné počtení a prosíme o sdílení, ať má naše snaha co největší dosah."

    http://www.asociacepodporyrodiny.cz/files/magazinMTND2017.pdf

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIHAJA: Ty jsou opravdu nádherné!
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Tak jsem neodolala a objednala si nový šátek... respektive ring sling a šátek...
    Natibaby Ring Sling Almond Blossom from Van Gogh Classic 25% len - iSatky.cz
    http://www.isatky.cz/...ar/1955-natibaby-ring-sling-almond-blossom-from-van-gogh-classic-25-len.html
    a
    BabyMonkey Dandelion Sage - iSatky.cz
    http://www.isatky.cz/cs/bavlna/4536-babymonkey-dandelion-sage.html

    Už se tak těším až je použiju na novou přírůstku.

    A k nošení v těhotenství: Absolvovali jsme návštěvu muzea a dítě (1rok8měsíců) jsem měla v manduce zapnuté těsně pod prsama a na zádech a bylo to i vcelku pohodlné. Jen jsem zvědavá, až náš současný tuleň dostane konkurenci a jak to budu dělat po dalším císaři, který mne pravděpodobně opět čeká. Budu muset vymyslet nějakou alternativu, ale opravdu mě nic moc nenapadá :-/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: a od Loktushe nakonec i ta bavlna mi byla prijemna i s rocni Anezkou (+: Jsou to kvalitni krasne satky,,,
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SUFFOCATE: ahoj, tri tisice jsou myslim dost v pohode (+:
    Na zimu ted budes mit mozna nejlepsi vlnene yaro, maji dve gramaze, tak klidne tu vyssi, jestli teda dobre snasite vlnu...
    Jinak ja osobne s Any nejradeji pak chodila s Indajani binni, bavlnackem, silnejsim, ale zaroven zadna deka...
    Po testovani Loktushe bych se nebala ani toho jejich merina, byl to taaak prijemny a nosny satek...
    Lenny lamb ma taky nejakou luxusnejsi kolekci s vysokogramazni bavlnou a zeny tu ted pred chvilkou chvalily girasol batoleci vazbu...
    Je toho bambilion, jen je dobre si uvedomit, jake chces slozeni, barvu, vzor, muzes si dost vybirat (+:
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Prosím o radu, sháním šátek, ale jsem bohužel dost finančně limitovaná.. :/ Dnes jsem si zkusila Sensimo šátek, jeden z těch levnějších a byl mi moc příjemný...
    Mám téměř 5m dceru, nevím kolik váží, ale ve 4m měla přes 8 kg, takže to není žádný drobek.
    Kdybyste věděli o něčem, co pohodlně unese i těžší dítě a zároveň se vejdu do 3 tisíc, budu moc ráda za tipy! Jo a velikost 6 ideálně, vel. 5 je na mě málo... díky!
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KLEVKA: Druhá jakost mě taky napadla, ale to jako nevímkolikátý majitel nemám šanci zjistit. Nejdřív mě napadlo jim napsat, ale myslím, že tady už je to promlčené. Jinak je kabát naprosto úžasný, jsem z něj maximálně nadšená, jen jsem od AW čekala větší preciznost, no. Tak aspoň tady jsem se vypsala.

    TABBY: Dcera v šátku ještě nebyla. Snažím se ji teď naučit chodit samotnou a kočár i nosítko posunout do fáze dobrovolnosti, tzn. aby to ráda využila, když bude unavená. Když skutečně nechce, většinou ji nechávám šlapat po svých, už jen vidina omezení volného pohybu většinou způsobí, že se ta neřízená střela trochu umravní :) Takže mám představu kratšího šátku. Ale zatím nejsem ve fázi aktivního vyhledávání, uvidíme, jestli mě něco cvrnkne přes nos :o)
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: ach, ted jsem na nej myslela ze si ho asi zase poridim az M. jeste trochu povyroste :) uzasnej satek!!!
    TABBY
    TABBY --- ---
    GLOBALISTA: Jinak teda ja mam na prodej tohoto grasavce v sestce.



    Je to Girasol Amitola Black (Double weft) vel. 6 (4,6 m) vhodny pro noseni batolat i v jednovrstvych uvazech. Jestli se nepletu, je jeste v zaruce... Pokud by te oslovil, dej vedet do zprav :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    GLOBALISTA: Satek z vyssi gramazi bude fajn. Vysokogramazni bavlna je sazka na jistotu, muzes se to pokusit "odlehcit" nejakou primesi - len, hedvabi. Ale to je takove vselijake - nekdo nosi v tenkych satcich s hedvabim, lnem nebo vlnou i tezke deti, nekoho to tlaci do ramen uz pri 8 kg. Takze radim vyzkouset.

    Na batoh staci ctyrka. Ovsem tlustosatek ve ctyrce je na objem v zavazadne stejny jako tenci satek v sestce. Takze zvaz, co je pro tebe komfortni uvaz (jestli ma dite tendenci z satku vystupovat, tak batoh neni idealni uvaz), muze se stat, ze se klidne obejdes s delsim tenkym satkem a budes vazat vicevrstvy uvaz. (Videla jsem nejakou Americanku, jak vase wiggleproof na batole s Vatanai Tibet, coz je satek, nad kterym se leckdo ofrni v jednovrstvem uvazu uz pri sedmi kilech).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam