• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    VERCA_ZABA: v tom případě bys nemohla přecházet ze zimy do tepla bez vyndání dítěte z nosítka, jelikož ty by ses upekla =)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SUFFOCATE: mě vždycky šlo tu bundu "přizapnout"(3-5cm) dole - pod dcerou a tím mi ta bunda neplandala a nefoukalo do ni
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SUFFOCATE: ja teda pochopila, že na zapnutou bundu dam nositki a na tu kapsu
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SUFFOCATE: Možná jen nebyly poslední dva roky v Praze nějaký děsný zimy, ale tenhle problém jsem popravdě nikdy nepocítila, byť jsem se "profouknutí" taky bála.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    AOTEAROA: chápu:) ja taky nejsem kvetinka, ale i přes to ma muj muz o 30 cm a 30 kg vic jak ja. takze u nas pujde jedine to, ze já můžu přes Tulu nosit jeho bundu a budu ji mit jak kabat, jenom rukavy ohrnout:)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mám tuto bundu. Je dost velká, chybí mi akorát náplety na rukávech, ty by byly v zimě fajn.
    Softshellový kabátek pro nošení dětí - černý vzor - Adelay
    http://www.adelay.cz/cerny-softshellovy-kabatek.html
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: Mám černou softshell bundu s decentním vzorem, nosí ji i chlap. Ale já nejsem žádná tenká křehká květinka. Mám bundu Adelay. Kabáty se mi teď líbí víc, třeba ten od Loktushe, ten jsem předtím neviděla, ale chyběly mi u nich většinou kapsy na zip.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TABBY: no představuji si to tak, že budu mít zepředu tu kapsu a přes sebe ještě bundu (rozepnutou). A dovnitř mi bude tou rozepnutou bundou foukat..
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    VERCA_ZABA:

    je mu vetsi, proto dole tak visi, ale mne se nechce sit za rok novou, jeste kdyz sem sehnala takovej krasnej softshell :-)
    navod zde:
    Ochranná kapsa na nošení dětí | Mimibazar.cz
    https://www.mimibazar.cz/navod.php?strana=2&id=10788&order=1
    a fakt to bylo jednoduchy - sama mam za sebou skoro jen teplacky pro mlade :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Proč by ti mělo foukat na záda? Nechápu ...
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    SUFFOCATE: to nemohu moc soudit, jak jsem psla, zatim jsem ji mela jen ted v utery a to nebyla uplne moc zima, mela jsem ji spis proti desti/vetru.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SHUKI: a jak je to s tím foukáním na záda? Nerada bych, aby mi pak byla zima.. :/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SHUKI: ha, to bys byla hodna! ja sice umim ušít leda tak závěsy, ale tchýně by se mohla po večerech nudit..:)))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nosici bunda je fakt draha a neřeší to to, ze bude chtít nosit i muž.. ty zateplené kapsy nejsou špatný, dava mi to smysl. jeste kouknu na vsadku:)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    VERCA_ZABA: ja sem si zrovna usila tu kapsu na nosence a musim rict,ze po otestovani na pochodu v ramci MTND v desti jsem z ni nadsena. naklady podle me tak necela petistovka a jeden vecer u stroje,s kterym se tedy teprve ucim,takze bych rekla,ze to je pomerne jednoduchy,pripadne muzu dodat fotku a navod:-)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Tohle teď taky řeším. ta zateplovací kapsa mi přijde blbá v tom, že já už svojí bundu nezapnu a bude mi foukat na záda... ale ty nosící bundy jsou fakt pekelně drahé. :/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: jo jinak ohledně financí, já si všechno pořizovala s tím, že bych ráda měla dvě děti, nosící bunda se dá nosit v těhotenství a pak rok s nošencem, krát dva, a pak bez vsadky se dá nosit dál jako normální bunda/mikina.
    ale samozřejmě chápu, že když někdo nemá 4000 na bundu, tak ho ani tahle argumentace nespasí. já měl před těhotenstvím vyhrazené nějaké finance jaokže "na miminko" a na tuhle výbavu, prachy už jsem samozřejmě rozfofrovala :D ale vybavení mám imho super, pět skvělých šátků, jsem spokojená ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: jako jednu z největších výhod zimního nošení nechodícího miminka vidím právě to, že ho mám v šátku pod mikinou a bundou. v obýváku se oblíknu, před domovníma dveřma si zapnu mikinu, bundu (obojí nosící), dítěti dám kukličku a razíme.
    oproti tomu oblíkat ho do kočáru je pro mě osobně děsná otrava... dycky odhadovat, jak moc ho oblíknout, muset na něj dát o jednu až dvě vrstvy víc, pak pořád kontrolovat jestli se nepotí nebo nemrzne, zapínat pitomej fusak a ty kšíry (kšíry se tě zatím netýkají, ty jsou ve sporťáku) a vůbec, prostě mě to neba :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERCA_ZABA: No co, vsadka je proste rozsíření dopředu, aby se ti tam vezlo dite. Muzes mite nejakou univerzalni, nebo primo na tvuj zip - tzn. na tu (zhruba) trojuhelnikovou cast koupis pasujici zipy, pomoci nichz to tam vepnes.

    Je potreba poresit tvuj krk, napr, nejakym nakrcnikem.

    Ty nosici bundy jsou cenove priserny. Vyhoda je, ze v nich muzes mit dite i na zadech, coz je spis pro batolata a vetsi deti. Zalezi, jak moc planujes nosit a kolik deti v tom budes tahat. Na 2+ se ta investice uz vyplati :-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERCA_ZABA: Vsadku případně šije dost lidí na fleru, tak si ji můžeš zkusit zadat do vyhledavače, jinak tu zateplenou kapsu (která má oproti vsadce výhodu, že je univerzální, dá se na rozdíl od vsadky nosit k jakýmukoliv kabátu/bundě) jde kromě eshopů pořídit většinou výhodnějc v bazaru na FB Nosíme děti, vídám je tam dost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam