• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: taky jsem na nej koukala, je peknej ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    kdybyste někdo z Prahy měli ten nosící kabát Loktu She ve velikosti 42, 44, 46 a umožnili mi jeho vyzkoušení, byla bych hrozně ráda :) nebo jestli tušíte, že je někde prodejna, kde by ho třeba mohli mít... nosící bundu/kabát mám, ale tenhle se mi líbí ještě víc a v něčem mi přijde lepší, tak kdybych se zbláznila a chtěla to vyměnit.. potřebuju zkusit střih a délku rukávů.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    VERCA_ZABA: elastik se dá na novoška pořídit levně, skupina "nosíme děti" na FB má inzerci, dá se pořídit levně i nový, z pevných šátků např. Yaro
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERCA_ZABA: Dá, pokud ti nevadí chvíli počkat a projíždět bazary, nedávno tu na to téma proběhla diskuze, v souvislosti s níž jsem schválně zkusila zčeknout Modrýho koníka, a našla jsem tam nejlevnější šátky mezi 700 a 1000 korunama.

    Jinak my se teď asi budeme zbavovat našeho prehistorickýho bavlněnýho šátku Easy care ve vel. 5. Využili jsme ho na obě naše děti a sami ho máme po další rodině. Na novorozence byl prima, ale třeba už kolem šesti a půl kilo jsem ho vždycky schovala do skříně, že mi nebyl příjemnej. Kdyby byl zájem, pošlu nějaký fotky, je modrej s barevnejma pruhama, třeba za symbolický čtyři stovky plus poštovný/s osobnim předánim v Pze bych ho klidně dala dál. Tak kdyby měl někdo zájem, dejte vědět, pošlu fotky...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak z debaty v mateřským citu jsem pěkně nahlodaná co se týče té novorozenecké vložky k Tule. I jsem v nějaké skupině na fcb ohledně recenzích nosítek našla, že je ta vložka neergonomická a nedoporučuje se.
    uvažuju o alternativě - koupit Tulu Free to grow a nebo Tulu Baby a šátek. Dá se vůbec pořídit šátek kolem tisícovky? Byl by opravdu jen na ted, na ty tři měsíce a nosila bych ho jen já, přítel šátek odmítá, takže bych do něj případně chtěla investovat co nejmín
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TABBY: Já ty rozšiřovače na Manducu koupila a byla to moje nejhorší investice do dětí... Nakonec jsem je na to poponášení nepoužívala a asi ani u druhý nebudu. Na poponášení to pohodlí řeším spíš u sebe, dítě aspoň rychle zase seskočí :-)
    Kdybych batole nosila delší cesty v nosítku, tak bych koupila batolecí nosítko.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AJIMIRA: v pohode, to je normalka.... ja jsem taky uz dost mimo...
    TABBY
    TABBY --- ---
    GLOBALISTA: Tak o pohodlí snad jde, ne? Nějak mi přijde, ze viset za rozkrok neni prijemne v žádném věku...
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: No vsak. Asi úplně nechce nositko ma půl roku, ne?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Nedá mi to, musím se zeptat. Starší děti, ač už zřejmě nosítku odrostlé, jsem v něm poponášela ještě dlouho potom. U dvouletého dítěte už mi ten požadavek látky od kolena ke kolenu nepřijde tak důležitý, stačí mi, že je podsazené a spokojené. Větší děti v nosítku netrávili moc času, obvykle několik (velmi výjimečně desítek) minut, většinou chodili po svých a nosili se hlavně v případě, kdy jsem je potřebovala znehybnit nebo si někam pospíšit... Je nutné i v tomto případě tu velikost řešit, nebo už jde jen o pohodlí?
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: Ergo je max. do roka a půl (u mohutnejsich děti spis do roka), což je horší nez ta Manda s rozsirovacema.
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    KLEVKA: děkuju moc:-) to mě vlastně nenapadlo.. Zajdu si k babičce.. asi už mám vykojenej mozek.. Díky:-D
    JANISKA: super, píšu si a mrknu tam.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AJIMIRA: Neco za tebe resit asi nema kapacitu , ale muzu ti nabidnout, ze se muzes stavit k nam domu na caj a pustim te k velkemu pc a muzes si vyresit co bude potreba...myslim ze sbazar se pak komunikuje pres tel cislo, ktery si jen opises...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AJIMIRA: Zkuste s přítelem zadat inzerát na Nosíme děti, tam je vysoká fluktuace nosítek, nebo sledovat třeba Modrýho koníka/mimibazar, ale bacha, za tyhle peníze asi budete častějc narážet na padělky, obávám se.
    Jinak my koupili vyšisovanou manduku po dvou dětech za 1200,-. Ono bohužel nosítka bejvaj celkem drahý i používaný.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: Potřebuješ buďto rostoucí nositko typu Kibi (do 1000 IMHO neporidis), nebo nejakou tu archivni Manduku s tim, ze si usijes ty rozsirovace.
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    TABBY: vůbec nevím jak to funguje.. ach jo, bez netu je to fakt těžký:-(
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    NUDLINEK: děkuju moc.. bohužel nemám tolik dat, abych vše prohledávala, proto píšu sem a hledám někoho, kdo by mi s tím pomohl.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: Dodam, ze k Manduce je treba sehnat rozsirovace, jinak zacina byt kolem roka uzka.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    AJIMIRA: jestli nemas nejake naroky na znacku atp. tak zrovna na sbazaru je nekolik Manduk do 1000,- nektery i v Pze..
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Holky, našla by se tu prosím nějaká dobrá duše, která by mi pomohla sehnat nosítko do 1 tisíce korun? Za ty stejné peníze jsem sehnala kočárek, tak si říkám, že se snad poštěstí.. předtím jsem měla neomezeny přístup na internet, ale teď se jen sem tam připojuji přes přítelův telefon. Jinak nosím pořád v šátku, kočárek skoro nevyuzivam, jen s přítelem.. on sám si drobka uvázal asi jen 3x, přijde mu to složitý, ale nosítko by ocenil.. hlavně by ho tedy využil on.. mně vyhovuje šátek, zatím. Malýmu je půl roku a váží 7kg. Jsem z Prahy a kamkoliv po Praze si dojedu. Děkuju moc. Zase se sem podívám zítra, pozítří, popozitri :-D jo a může být samozřejmě používané.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ELGEMA: tyjo, yarousek me nikdy nekousal a to jsem obe s dcerkou vylecene atopicky..Ale je fakt ze jsem mela yarouska z x-te ruky, treba se to tim pranim zjemni... Jinak rado se stalo (+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam