• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SARKALINA: Meli by ho myslim mit na Letne v Dite v satku (cetla jsem na FB, ale nejsem si 100% jista, ze je to tenhle typ). Ja jsem poridila Tulu Free to Grow s tim, ze by mela vydrzet dlouho. Ale dite ma zatim teprv 6 tydnu. Rozhodovala jsem se mezi tou Tulou a Storchewiege, ale u Strocha jsem cetla hodne komentaru ze od cca 7/8 kg to uz nosicovi nebo diteti nevyhovovalo, tak doufam, ze ta Tula vydrzi dyl.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: já mám ten letní bambusový a mám ho moc ráda. jediná nevýhoda, kvůli které jsem ho nenosila tolik, je že to nemá žádnou kapsu, takže když chci někam jít a mít u sebe třeba jen mobil, nosím legíny, tak smolíček.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Kdyz jsme u AW obleceni, pochlubim se jeste ze jsem si splnila sen (+: a poridila jejich teply zavinovaci svetr fialovy a jsem naprosto nadsena (+: Pripadam si v nem fakt hezky s briskem, jsem zvedava jak se do nej zamotame s miminkem...
    KAREN
    KAREN --- ---
    PISISKVOR: ano, presne tahle. u me to neni tolik dramaticky, ale zmolek to udelalo o dost driv nez cokoli jinyho z podibnyho materialu, co jsem potkala...
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    AOTEAROA KAREN: fakt s tou mikinou? Tyjo, ta klasicka "teplakovka" s napletem, jo? Ja ji mam rok, nosila jsem ji celou zimu i na bezny noseni (protoze stejne jako ta bunda je to jedna z mala dlouhych mikin, co mne fakt perfektne sedi a i tak vypada), prala jsem ji taky asi 3-4x na 40°, otacky mozna 800-1000 v nejakym obyc.prasku (maximalne je mozny, ze jsem dala Perwoll na jemny tkaniny), a zmolky zatim vubec, vypada furt stejne. Ja mam asi nejaky stesti nebo co (vetsinou zazivam presnej opak).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    příroda...

    KAREN
    KAREN --- ---
    ... je to ale dmnce s tim materialem - je to v podstate teplakovka, co by mela fungovat jaksi v jinym nez "elegantnim" rezimu. nevybavuju si, ze by mi tohle udelala jakakoli low-endova mikina.
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: (sorry za to mazani ,D)
    jo, zmolkovani muzu potvrdit, bohuzel. ja mam tu mikinu fakt rada, nosila jsem ji skoro furt, ale po tak 3. nebo 4. vyprani jsem si povsimla, ze ma zmolek. no ale musim priznat, ze instrukce "Praní v pračce na 30, perte poruby, ždímejte na malé otáčky ať Vám mikina vydrží stále krásná" (pokud tam byly i driv, nasla jsem to ted) jsem zacala ciste intuitivne dodrzovat az pote, co jsem zjistila, co ten material "umi"... peru v gelu z mydlovejch orechu s trochou perkarbonatu a taed.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: mikinu AW jsem nakonec zvládla,taky jsem se toho bála. bundu jsem ale ještě nezkusila :)
    každopádně jsem asi jediná, komu ta AW mikina přijde nicmoc... jako střih dobrý, ale ten materiál dobře nevybrali, strašně to pustilo chlup už když jsem to prala po koupi :( nějaká další ženská si na to na jejich fb taky stěžovala, údajně záleží na prášku a pračce, ale tak kyž ostatní hadry mi tohle nedělaj, byla jsem dost zklamaná, ta mikina vypadá jak 10 let starý tepláky. měla jsem si pořídit spíš nějakou flísku.

    a s tim kabátem od Loktushe mě moc neprovokujte!!! mě se strašně líbí a moc bych ho chtěla, ale nosící bundu už mám a navíc bych si ho ptořebovala nejdřív zkusit(ve vel 44).

    KAREN
    KAREN --- ---
    PETPET: hledme. ja mam loktushi (petrolejovou s tema bledemodrejma zipama a lemama) od jara nebo leta a tak nejak jsem si ted po x dnech uz zacala pripadat jako v pytli, ze zvazuju koupi nejakyho mestskyho kabatu. ale dost mozna za to proste muze material a barevnost - mam pocit, ze jsem jak "vecnej sportovec" ve meste. a treba se to trochu zmeni, az budu vic nosit na zadech... pokud se mi to podari navliknout pres dite - s mikinou AW, coz je jinak moc prijemna teplakovka de luxe, jsem trochu bojovala :))

    jeste bych se teda chtela poptat na "nepromokavost" - testovala jsi to uz? mam zrejme starsi "edici" a je mozny, ze to je ted uz jinak, nicmene ponekud me zarazi, ze oproti klasicky softshellce, kterou jsem nosivala, na tom kapky vody fakt nestojej a docela zahy to sakne vodu. 8o
    parametry zrejme nic moc, ale to jsem pred nakupem nevyhodnocovala. snad pomuze impregnace...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: no objednala jsem si 38 a je mi taky hodne tak akorat (+: Tak snad to s nim zvladnu i pres porod a pak budu snad zas hubnout...Jinak nevim...
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: a jak to mas s velikosti? Ja jsem koupila 40 a je mi tak jako dost akorat, tak premyslim, jestli jeste vymenit za vetsi... Ale trochu me desi, ze bych mela velikost 42 - normalne mam tak 38-40.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: na tensi miminkovsky satek staci M, na silnejsi je lepsi L... Supr ze ti loktusak sedl...Ja jsem z nej taky nadsena...
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETPET: Podle gramáže šátku.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETPET: uka fotku!
    PETPET
    PETPET --- ---
    Dnes mi prisel nosici kabat od Loktushe a v porovnani s AW vyhrava na cele care. Material i kvalita prace je stejna, ale zpracovani a strih ma Loktushe fakt lepsi. Kabat je elegantnejsi a diky mnozstvi utahovacich gumicek nedela dojem, ze na sobe mam pytel.
    I kdyz AW ma hezci barvu softshelu, posilam ho zpet...

    No a ted uz jenom dokoupit rs krouzky, protoze uzel na zadech fakt nechci. Podle ceho se vybira prosim velikost?
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SARKALINA: Já mám fly tai od Fidelly, tam jsou na rozdíl od tohohle ještě polstrovaný ramenní popruhy. Maj tři velikosti, já nosím zatím ve velikosti baby, ta by měla být od narození do 80cm dítěte, já v ní nosím od dceřinných 5 týdnů, teď jí je 8 měsíců, má 67cm a je jí to dobře. Váží kolem 8 kg a když si dám záležet s uvázáním, tak jí skoro necejtim. Za mě super kompromis mezi nosítkem a šátkem.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: nositka sity z satku? u nas andala, monilu... ty satkovy ramena by me zvlast pro starsi decko pak uplne netankovaly ;/ a co mei tai, fly tai, jestli te to kombo s satkem zajima?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    pls, nevlastnite / nemela jste nektera moznost osahat si tohle nositko?


    DidyKlick Silber
    http://www.didymos.cz/nositka-didyklick/559-rostouci-nositko-didyklick-silber.html

    shanim nositko pro novorozene a idealne pak i na dalsi noseni, da se v soucasny dobe skutecne poridit neco takhle univerzalniho (vyjma satku), nebo je to jen marketing?

    diky
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    VERCA_ZABA: Doporučuju tu 3v1. Bude se ti pak hodit i na jaře/v létě a oceníš, že můžeš nosit zvlášť pláštěnku a dítě se neupeče, popř. jen ten fleece když bude zataženo/pofukovat. Mám taky 3v1, sice jinou značku, ale jsem s ní moc spokojená (http://www.outdoorkids.cz/?1458,softshellova-ochranna-kapsa-3v1-model-xxl). Jinak ještě doporučuju popřemýšlet, do kdy budeš chtít nosit. My radši koupili rovnou tu xxl a jsem za to ráda, téměř dvouletá se do ní pořád hezky vejde, z jinejch už by jí čouhaly nohy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam