• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Neshanite nekdo na overal na jarni noseni? Posilam pryc osvedceny model Lupilu ve vel. 74 / 80 - [ TABBY @ tržiště / vše pro děti ]
    TABBY
    TABBY --- ---
    CAMELLA: Vypada pekne. Jake to ma parametry?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KYO: Urco. Obleceni pro dite taky pred pouzitim vyperes :-) Na prani satku se pouzivaji tekute prasky - gely, co nejsetrnejsi.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Nemohla jsem si pomoci, dítě jeste ani není a už mám na cestě toto :)
    Snad se to naučím na sebe namotat:)

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KYO: pokud bych si nebyla naprosto jistá, že šátek přišel předepraný od výrobce či předchozího prodejce, VŽDY bych ho vyprala. jinak se může poškodit vazba. praní po koupi je dokončení výrobního procesu před použitím.
    KYO
    KYO --- ---
    otazka, prisel mi satek bavlna, bio bavlna od Oshy. Musi se pred prvnim pouziti prat? nebo radeji ne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: tak už asi teď ví, že "nedokáže" zůstat u jednoho :)) což naprosto chápu :D :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    uáá to je krásně barevný... Lenny Lamb šátek či nosítko





    KAREN
    KAREN --- ---
    LAUDAM: s tema 2-3 satkama ses si jista? (jasne, pokud to tak ches a vyhledavas to, tak to joo - jen hazim "ekonomickej" model ;)) dcerce je 13 mesicu a stale funguju s moishou s repreve a bavlnenym satkovym nositkem - loni jsem ji v ty moishe odnosila. ne ze by to bylo hyperkomfortni, ale slo to fakt v klidu, a letos si, pocitam, vystacim s nositkem - to zas lip vetra.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LAUDAM: já mám zkušenosti v létě jen s bambusem v podstatě, protože jsem loni měla na léto Kokadi s bambusem, tlustej šátek a přitom jsem neměla dojem že bych se v tom potila víc než v něčem jiném, ale ono se to děsně blbě srovnává a člověk se potí ve všem, já spíš hodnotim to jak ten šátek rychle schne, jak je pevný i za mokra, jak zasmrádne... čímž jsem došla k tomu že všechno je lepší než čistá bavlna.

    dneska bylo asi 19 stupňů, měla jsem na sobě hodinu a půl celkem tenký šátek s vysokým podílem hedvábí a přišla jsem domů durch mokrá tam kde mě obepínal, ale to je prostě normální, vtip je v tom že ten šátek pak dobře uschne a nesmrdí a nemusí se hned vyprat, což je u bavlny o to větší opruz, že některý vypraný bavlněný šátky ztvrdnou. je dobrý mít bambusový oblečení, který víc saje, ale zatím se z bambusu vyrábí nicmoc hadry, jednobarevný trika a bodýčka a často takový křiklavý barvy, mám jedno zářivě růžový a neni to při mojí postavě úplně ideál :D nicméně dnes jsem měla bavlnu já i dítě, on měl bodýčko, fusekle, tenký tepláčky a jarní kuklu (vnějšek bavlna, vnitřek tenké jemné merino).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Někomu v teple vyhovuje vlna. Mám vlněný šátek, tak jsem zvědavá, jestli mně taky. Ale zase pokud nebudu mít srovnání...
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAUDAM: Na leto bambus a hedvabi.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    AOTEAROA:a na léto máš nějaké zkušenosti s fajn příměsí?

    Učitě vím, že se nevyhnu 2 - 3 šátkům na celé nosící období, tak by mi nevadil jeden nosnější letní, jeden nosnější zimní a bavlňáčka si nechám na druhé mimčo - krásně mazlivej měkouš :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LAUDAM: moje zkušenost - repreve je fajn, ale někomu dělá pocit uměliny a neprodyšnosti. pro mě osobně je to spíš příměs "bezúdržbová" než letní, tzn není třeba žehlit, nemačká se, odpuzuje špínu, je pevná.
    tencel mám zkušenost že dost klouže a nevyhovuje mi to. jinak podle toho co se o něm kde píše se jeví jak ideální materiál a přijde mi že fakt dělá trochu chladivý efekt - mám z něj kalhoty.
    podle mě téměř jakákoliv příměs zlepšuje kvalitu šátku a bohužel či bohudík, výběr modelů a příměsí je obrovský. záleží i na dalších věcech jako je gramáž, vazba atd.

    od 15 stupňů nahoru víceméně má prcek jen bodýčko a případně lehké triko přes to, já tričko a přes nás mikinu. vzájemné ohřívání je prostě jako jedna vrstva tepla navíc.
    teď jsem si na starý kolena dokonce pořídila fleece "kapsu", abych si mohla svou mikinu venku sundavat nebo chodit se zahalenými rameny a s rukávy, ale ne zabalená v teplé fleece mikině společně s miminem, páč někdy chci vyvětrat sebe, a ne jeho. mám těch krámů už tolik, že bych mohla založit prodejnu, nicméně vždycky mám na výběr ideální věci co na sebe a to je super :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, zda tady má někdo zkušenost se šátkem s příměsí Tencelu a Repreve. Mám teď na 6kg prcka 100% bavlnu a začíná být nekomfortní kvůli teplotám - oba se v tom začínáme péct, nosím přes nás bundu s vložkou. Já už chodím jen v triku, prcek v bodýčku a tepláčkách, ale i tak.

    Zvažuju koupi šátku na léto a na větší váhu, ale v okolí mají většinou len a konopí, tak sháním zkušenosti a názory.... :)

    Budu ráda za cokoli, i třeba odkazy na recenze apod. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    objevil se mi doma zas nějaký nový šátek.... tak jsem si ho musela vyfotit, páč mám takový podezření, že brzo zmizí a za pár týdnů se mi doma objeví nosítko :D



    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Všem vám přeji příjemné svátky a pronošenou zítřejší pomlázku...

    TABO
    TABO --- ---
    KAREN: loktushi onyx z meho pohledy urcite, s moishou a dekkou jsem nemela tu cest zatim ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    TABO: jakoze strci do kapsy loktushe, moishy a dekky, jo? ;p
    TABO
    TABO --- ---
    PROMETHEA: Necham te vyzkouset Syringu a nebudes chtit jinak :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam