• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: V cem vidis prinos nizkych otacek? Ptam se proto, ze v satek je zatezovana tkanina - nosi se v nem dite ;) - tak by mel neco vydrzet, ne? (Navic teda, kdyz si predstavim svuj nejhutnejsi satek (ktery jsem tedy zatim neprala), nacucany po odstredeni na 400 otacek... no tak to driv zasmradne, nez se ususi ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SUFFOCATE: není třeba žehlit. Prát v pračce na program na vlnu, obojí, a na nejnižší otáčky, třeba 400. Při ručním praní dávat pozor na změny teploty vody a držet stále stejnou, vlna je na to citlivá. Většina šátků s merinem má vlnu v úpravě pro praní v pračce.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Nejhorsi je len. Ten chce vyzehlit po kazdem pouziti. Jinak hedvabi je dost odolne, co se tyka vlny, je treba dbat na teplotu prani, paac kdyz ji presvihnes, tak tkanina zfilcuje ;)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Jeste se zeptam, to merino a hedvabi asi chce nejakou vetsi udrzbu, ze? Bezudrzbovy repreve by sel? Tusim, ze budu rada, kdyz ho obcas zvladnu vyprat..
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Budu prodavat tohle - bavlna a vlna pul na pul :



    Paradni satek, unese i slona. Stav excelentni, noseny malo (v dusledku trpkeho prozreni, ze nektere sestky jsou kratsi nez oldschool Vatanai v petce ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Nebo hedvabi.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Diky! Urcite jak to pujde, vymenim za nositko. Rada bych se vesla do tri tisic. Bazarovy bude lepsi tusim, bude zanoseny.. takze s primesi ceho mam hledat? Merino?
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Tak vis co, ona se ta nosnost dost precenuje. Zalezi na tom, jaky uvaz zvolis a jak ho uvazes :-) Na zimu je urcite dobra volba neco s vlnou, zas to byvaji docela hutne a vyhrevne satky - jestli mas vykonnou termoregulaci, budes se v tom pect. Jo, a citlivejsi osoby satky s vlnou kousou. I merino dokaze disponovane jedince potrapit.

    Urcite zalezi, kolik do toho chces investovat. Mne na novose bavi tenke bavlnene satky (Vatanai Kipawa, Tibet), na vetsi jsem oblibovala Vatanai Solsbury (resp. jejich labyrinty v bavlnenem podani).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SUFFOCATE: otázka je, jestli fakt teda chceš jeden na dlouho a skousneš, že se na začátku bude vázat trochu hůř. po zkušenostech s prvním dítětem budu asi u druhého volit první dva měsíce v něčem hodně tenkém a pak výměnu za něco nosnějšího. tím pádem taky budu moct ten první mít kratší, nebudou mi viset ocásky ze zadku. po dvou měsících to vyměním za nějakou nosnější šestku.

    volila bych něco s merinem, pokud se nebojíš že to dítěti nesedne (Stává se zřídka). případně téměř jakoukoliv příměs. chce to abys aspoň naznačila cenovou hranici, design co oblibuješ, jestli tě baví některé značky. nejlepší je hodit přímo šátek co se ti líbí a zeptat se k čemu je vhodný. šátků vychází několik desítek každý týden, takže nenajdeš moc někoho kdo se ve všem vyzná. asi bych hledala v inzercích něco s příměsí s nižší gramáží s popiskem skvělý na novorozence. pokud chceš jeden na celé období, připrav si tak 4000 Kč.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SUFFOCATE: já jsem si pořídila na novoše zanošenou Moishu (bavlna/merino/hedvabi/len) a teda je to jemňoučký a úžasný šátek. Ale zatím netuším, jak mi do toho ten novoš pujde uvázat, ehm, nicméně už jsem ho párkrát půjčila kamarádkám na jejich větší děti a všechny si jeho nosnost fakt chválily (určitě jedna zrovnávala s LennyLamb bavlnou a prej nebe a dudy). Mno kdyby nic jiného, tak se s ním budu mazlit já :DD Stál mě 2800
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Poradite mi prosim satek pro novorozence? Uz zase nejak nemam prehled. Bude to zimni dite, jestli to nejak hraje roli v materialu..
    Urcite chci neco spis nosneho, dcera byla brzy tezka a ocekavam podobnou vahu i u druheho ditete. Taky vim, ze nechci elasticky satek, ten se mi spatne vazal. Zkousela jsem s dcerou jen bavlnene satky bez primesi. Asi by mi stacil obyc yaro, ale urcite je neco lepsiho, co nebude stat pet a vice tisic. :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    FRENNET: Jenže ono to není o eko prášcích, ale o tom, že to mají být prostředky TEKUTÉ a bez rozjasnovacu.
    KYO
    KYO --- ---
    FRENNET: zkousela jsi slunce? pracka mi nevypere nic, ale slunce vyzere vse.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PROMETHEA: ano, je to z opatrnosti, nikdy nevíš co s tím kdo udělá, byť třeba v dobré víře. z podobného důvodu jsem si šátky raději kupovala a prodávala, než půjčovala, vyměnila jsem si šátky jen asi 3x a stačilo mi to. nic se nestalo, ale i to jedno poblití testovacího šátku (který máš na 1 den a druhý den posíláš dál) mě odradilo.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    FRENNET: Moje děti v šátku taky nejí takže s fleky neporadím (ale pokud bych nějaké potkala tak bych na ně použila ecover tekuté žlučové mýdlo). Jinak peru v yellow&blue gelu z pracích ořechů bez vůní a čehokoliv dalšího (v tomhle gelu peru jen šátky a nosítka).
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PROMETHEA: a taky když ho vypereš, dočasně se změní/zhorší vlastnosti šátku, záleží teda na typu,příměsi atd. Ale šátek ztuhne, trošku se přisrazí, nemusí se tak dobře vázat, je potřeba ho opět roznosit. Takže například při testování se právě proto "zakazuje" praní, protože ne každej šátek má ihned po vyprání stejný vlastnosti (vlastně skoro většin je nemá), jako v roznošeným stavu. A když se testuje na den dva, tak by jsi neotestovala reálné vlastnosti šátku. A pak samozřejmě ta opatrnost. Já to tolik neřeším, ale nejduležitější jsou asifakt ty prací prostředky bez rozjasňovačů a ideálně na jemné prádlo. a samozřejmě prát bez aviváže.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PROMETHEA: co jsem pochopila, tak některé nosičky jsou zkratka tak opatrné, že si radši šátek/nositko vyperou samy, než aby jim ho někdo zničil...asi zkušenosti :(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    AOTEAROA: to neni teda nic specialniho. Myslela jsem, ze je to vetsi veda s tim pranim. Mam totiz pujcenou storchenwiege s vyslovnym zakazem prani. Nepatrala jsem proc. Svuj bavlnenej peru normalne v detskym z dm.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRENNET: ale já jsem teda dítěti v šátku nic jíst nedávala. Nicméně jsem skončila s 90 % nošení ve chvíli, kdy na jaře začal chodit. A když nosím, tak jídlo v šátku prostě ne. Ale my většinou bereme kočár a šátek je jen pro jistotu dole v košíku. Bývám venku celý den a s šátkem bych si moc nevystačila :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRENNET: tekuté žlučové mýdlo Sonett a modrý denkmit bez rozjasňovačů. Akorát nemám ráda jeho vůni. Šátky s vlnou nebo hedvábím, tedy většinu těch co mám nejradši, jsem prala v růžovém denkmitu, vůně vyhovuje :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam