• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA:
    POZITRON:
    já tenhle vzor vůbec nemusim. ale musí se nechat, že v reálu když na něj dopadne světlo, je to ultrahustej hadr, přijde mi že to je pekelný žár co z něj svítí. fotilo se to skoro samo ;)
    IFKA
    IFKA --- ---
    POZITRON: tak to ho chce asi vzít do ruky :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemuzu si pomoct, ale vidim zase hadr z etnoshopu. :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: koukala jsem na ty fotky na MN, te šátek je úžasný
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    kámoška má šátek, který nemá jen tak někdo, a chtěla v něm se synem mít památku. když jsem viděla, co mi z foťáku vylezlo, musela jsem uznat že se ten šátek jmenuje POWER naprosto právem, málem mi vypálil zrak :)





    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BLANITCHKA: pokud jsi vysoká, jak jsi psala, tak to moc řešit nemusíš, já se svými 158cm a necelými 50kg to řešit musím, hlavně pro nošení na záda, kdy mám díte moc nízko, protože už nejdou stahnout víc popruhy, nebo mi naopak ve pŕedu plandá. Ted mi má přijít andala, která krom toho, že je ve Slim verzi, což znamená kratší bederák a delší regulaci popruhů, tak jsem si ramenní popruhy nechala ještě zkrátit a zúžit a doufám, že zmenšení bude dostatečný. Jinak teda co se tyce nositek obecne, urcite predem vyzkoušej, každýmu sedne něco jinýho a nemá smysl nosit v něčem, co ti není zcela pohodlný, protože trh je tak velkej, že lze, právě jako při výběru krosny, pořídit něco, v čem dítě ani necítíš. To je důlezitý hlavně v případě, kdy nosíš těźší dítě, nebo na delší vzdálenosti.
    IFKA
    IFKA --- ---
    BLANITCHKA: rozdíly tam jsou v konstrukci a možnostech adjustace pro dítě i dospělého, doporučuje se vyzkoušet, co tobě nebo dalšímu člověku, co bude nosítko používat, bude sedět, jak pevný bederák potřebuješ, jestli chceš možnost křížení popruhů do X, jestli chceš free-to-grow, nebo si pak na větší dítě budeš kupovat něco většího. faktorů je hodně. jestli řešíš výšku, nevšimla jsem si, že by dlouhým lidem mělo specificky sednout něco konkrétního. třeba i u naší nepříliš sofistikované tuly by se daly pásy upravit i na basketbalistu :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Díky všem, já žiju v tom, že je to podobný jako vybírání velkého batohu/krosny a tam je to rozdíl, jestli ji bude nosit křehká 159cm žena nebo dvoumetrový chlap. Tak dobrý vědět, že je to adaptibíní.

    Čistě náhodou neplánujete někdo nějaké nosítko poslat dál do oběhu?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GUDRUN: jo je... i tam ukazuje zaklad rs ze si mas dat ty krouky nahoru nad rameno...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    přistál mi doma RS od Storchenwiege, je tohle do začátku dobrý video?
    How to put a newborn in a ring sling
    https://www.youtube.com/watch?v=7qhwIpURxXc
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: ja 180 a MoniLu Uni (rostouci). neprijde mi, ze by pro vyssi lidi mel bejt problem sehnat dobry nositko - v cem by mohl byt zadrhel??
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    BLANITCHKA: mam Tulu Toddler a merim 181, je uplne ok :) urcite bez nekam vyzkouset co ti sedne..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BLANITCHKA: Mám 180 cm a Andalu a rozhodně tam vidím dostatečnou rezervu. Mám dítě 14m 11 kilo, a mám pořád všechny popruhy skoro nadoraz a stažené ramenní regulace, to co má jakoby vedle hlavy. Povolené mám jen ty regulace co dělají opěrku pro dítě.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Je tady někdo velmi vysoké postavy s nosítkem? Já mám 188cm, zatím vážu šátek, ale nosítko by se taky hodilo (zj. do budoucna). Jaká značka je "pro vysoký lidi"- víte?

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    na fb v Moisha skupině je na prodej mnou velmi milovaný šátek Moisha Zephyr Laguna s merinem, který jsem si schovala na další dítě. je to skvělý šátek na podzim a zimu a určitě v pohodě unosí 10 kilo, má triweave vazbu. ten šátek jsem hodně doporučovala a nebývá moc k sehnání, tak třeba se vám někomu bude hodit na miminko :)
    dotyčnou neznám, nevím v jakém bude stavu, ale na prodej spěchá, třeba ještě sleví (původní cena nového byla myslím 4300).
    https://www.facebook.com/groups/261312647545073/permalink/654513861558281/
    KAI
    KAI --- ---
    KAI: ale to asi nebude na Omni :DDD
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: sbazar
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Já řeším kde nabídnout šátek za osmičku někomu kdo není v těch skupinách, ale asi si tak drahé šátky stejně kupují jen ty šílenky ze skupin :-D ale napadlo mě že jinak se k tomu člověk vlastně ano nedostane. Na fb nebo webu Omnifery třeba vidí, že nějaký drahý kvalitní šátek vyšel, ale už neví že se dá sehnat z druhé ruky..
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    AOTEAROA: nebo jestě modrykonik.cz a podobny
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Nicmene na bazosi je spousta neergo nositek a shitu za nula nula prd.. nezkusena a neznala maminka si tam koupi hodne nevhodnych veci :(
    Presne, co mi ta kamoska posilala..
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: pak taky aukro, z tama jsem mela svuj prvni sanami kiwi za 700....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam