TAPINA: Já bych jen ještě podotkla (protože se mi to zdá k věci, a myslím, že to tu ještě nezaznělo), že některé bazarové šátky se prodávají za stejnou nebo i lehounce vyšší cenu, než byla ta původní, prostě proto, že až s určitou dobou nošení získávají lepší vlastnosti. Třeba já si s první dcerou koupila šátek napůl ze lnu, milovala jsem ho, ale až s druhou dcerou (když byl v provozu určitě víc než půl roku) jsem zjistila, jak skvělej může být, když se dostatečně "zanosí". Byl daleko měkčí, přizpůsobivější, příjemnějc se navazoval. Po této zkušenosti už bych si nikdy novej lněnej šátek nekoupila a nebylo by mi ani líto si za tu vyšší kvalitu "opotřebovanýho" zboží připlatit.
Ale připadá mi, že už taky došlo k určitýmu posunu, že trh byl poněkud nasycen, možnosti nákupů jsou nepřeberné a sehnat levnej šátek (v dobrý kvalitě) je snazší než cca před rokem a půl. Podobně jako došlo k určitýmu cenovýmu poklesu u bazarovejch látkovejch plen (nebo aspoň já tenhle posun registruju, ale statistiku na to nemám)