• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN:
    Jestli máš chuť riskovat, šla bych do tohoto

    Šátek na nošení dětí Mamanti - Telč, Jihlava - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/...r&utm_medium=email&utm_campaign=email-reply-confirm&utm_content=advert-link

    Ve skutečnosti je to tenhle
    Girasol Standart #04 (Maya, Etno) Ikat Wrap - About Wrap | Reviews, FSOT
    https://www.wraps.club/product/girasol-standart-04-maya-etno-ikat-wrap

    Ofiko cena je asi 70$
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN: ahoj, možná jsi chybu neudělala.
    Za mne bych šla do bavlny. A nosnejsiho šátku. Kvůli chatě. Šátek se líp pere, první věc co udělá dítě na lesní cestě je to, že se na ni vyválí, nositkem se hůř čistí, do lesa budeš s prenasedlem chodit dlouho, pokud nekoupíte krosnu, budeš cca do tří let a mozna ještě déle nosit pro jistotu s sebou něco v čem dítě poponeses. Repreve změkčuje šátek, ve vyšší gramazi se chová jako tenčí, ale to časem nebudeš potřebovat, budeš potřebovat pevného bytelnejsiho soumara . Osobně repreve nemusím, dělá zmolky a mně to rozrušuje (už se vidím jak odstrihavacem žmolku čistím osm metrů látky).
    Šátky na celonosici období v pohodě stačí na klidné spokojenější dítě , které sedí a je rádo že se nese. Můj čtyřletý se báječně nosí v šátku 220 g (na fotce vlevo) na rok a půl starou holku mám 240 s kroucenými nitěmi (působí bytelnejsim dojmem) a 340 klasickou, protože by z té 220 vyskočila. Ale popravdě, ta 340 už je hodně, uvažu s ním Christinu nebo kříž, ale poppin's mi nejde protože se fakt blbě dotahuje. Optický mezi tím vlevo a uprostřed není skoro rozdíl, ale v ruce se chovají jinak.

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: koupila jsem si vatanai, tenký, zatím je naprosto pohodlný. ten bych nechala na chatě. tam klidně at uzene smrdí :-) a váham, zda do Prahy koupit ekvivalent, nebo něco na celý nosici období. Protože už teď máme nosítko a střídáme oboje. tak nevím, zda investovat. oslovilo mě něco s příměsí repreve. konkrétně moisha heart affair selene :-) viděla jsem ho nedávno na prodej, ale zaváhala...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: ...což proste není šátek na kazdotydenní praní
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: a ty chces nějaký easycare tedy? Já budu asi něco prodávat, ale ten nosnejsi s merinem
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: já právě nevím, zda nejmladší děti znamená do roka nebo do tří měsíců :-) Ok, máš pravdu, budu hledat dál (bazarovej) Díky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: LF bývají hodně tenké, i v popisu je napsané, ze je vhodný na nejmenší mimca, bych tedy radši šla do nějakého jiného
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ještě jeden dotaz, co myslíte, do jaké váhy bude OK tenhle šátek? Little Frog Onyx. Mám bavlněný tenký Vatanai a zatím je super, ale prcek má 5,5kg. Potřebuju mít dva, nejde to pořád prát - vozím ho z chaty pěkně uzený :-) Díky.
    ŠátkoMánie.cz - Šátek Little Frog Onyx
    https://www.satkomanie.cz/cs/satky-little-frog-100-bavlna/420-little-frog-onyx.html
    KAREN
    KAREN --- ---
    GUDRUN: btw. nemyslim si, ze by slo o to, ze to dite "uz" nejak "chape" - spis to citi a taky mu delaji dobre ritualy vseobecne. v tomhle smeru mam za to, ze miminka jakozto nepopsany listy, s otevrenou hlavou vnimaji o dost vic nez naformatovany dospely...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: Syn kdyz krici, ze je unavenej, tak jakmile vidi, ze nesu satek, tak se uklidni a smeje na nej :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: tak to bude vůně tebe z šátku :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VAMPY: prostředím to nebude, spi se mnou v hlavě, nandavame v nohách postele, kde spí akorát pes. ale s tou plinou dobrej tip, slyšela jsem to s maminym tričkem, ale vždycky jsem to zazdila, letělo rovnou do špíny. k tomu účelu vyhrazena plina je dobrej nápad.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GUDRUN: Jasne ze chape. Maly deti maji docela slusny kognitivni schopnosti. Jestli mate pri nandavani do satku porad stejnej ritual kterej zacina na posteli, proc ne :) taky ale muze bejt proste jenom uklidneje samotnym prostredim tvy postele, pac u mladat se jako prvni vyviji cich a pamatuje si te napred podle cichu, az pozdeji podle hlasu atd. Vylucujes ted hromadu feromonu ktery ho uklidnujou, postel toho je plna, takze je mozny ze je proste relaxovanej na vasi posteli vic a citi se v bezpeci skoro stejne jako v tve naruci. Ja treba nechavala celej den valet v nasi posteli plinu, kterou jsem ji pak davala do jeji postylky pod hlavu. Spala vzdycky pekne, nebudila se. Na odpoledni spanek jsme ji taky davali vzdycky do nasi postele,pac tam byla vzdycky mnohem klidnejsi a spala jak zabita. Akorat s tim uz ma utrum,pac uz nam spadla, neb nejak ziskala schopnost se pohybovat :/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prckovi je 2,5 měsíce. nekdy, když se vypravuju ven, tak jo musím odlozit, než se oblecu, a on řve jak tur. pak jen ho zvednu a položím na postel vedle šátku, tak, jak ho obvykle navazuju, tak hned ztichne. by mě zajímalo, jestli už tak malý miminko chápe, že mu bude zase v šátku dobře :-) nenosim denně, ale od jeho 2 týdnů tak 5x týdně urcite.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAREN: aaa ten mám vyhlidnutej v bíločerný kombinaci, repreve mě hodne oslovilo, ale zatím mám vatanai bavlnu za 800 z druhý ruky a na těch 5kg stačí... další kladna reference, tak se třeba taky odhodlam
    KAREN
    KAREN --- ---
    IFKA: plášť Harryho Pottera, bezva .))
    GUDRUN: https://www.moisha.cz/satky-limited/satek-na-noseni-deti-moisha-heart-affair-nefele/ - ale nepoužívala jsem ho od novorozence, začala jsem s pružným šátkem a pokračovala různejma půjčovanejma měkouškama, než jsem se rozhoupala k nějakýmu jednomu šátku (patřím k těm "nešťastnicím", který maj jen jeden šátek a jedno nosítko ,D).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAREN: jakej konkrétně, mohu-li se zeptat?
    IFKA
    IFKA --- ---
    CAMELLA: po prvním vyprání jsem se dost lekla, co to je za drátěnku, ale teď už je na dotek boží. a na chlapečka dost fešný. no prostě jsem nadšená :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IFKA: ten jsem v neděli na veletrhu osahavala na nějaké nosičce a je krásný! ;)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SOLEI: no, to asi jo. nebo nosítko.... škoda :-(
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    STARDAY: to jsem si o svém Ellevill Zara alba s merinem myslela taky. Nakonec jsem ho dala za 900.
    Teď se kopu do hlavy, mela jsem si z něj ušít sukni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam