• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    K nošení na zádech zrovna vyšlo "prohlášení" na fb Nosíme děti, převzatý ze slovenské skupiny https://m.facebook.com/groups/519840121418990?view=permalink&id=2289796761089975 (nevím, jak moc to bude viditelné ne členům). Každopádně řečeno je, že v šátku od narození a v nositkuu ideálně když je ditez dostatečně zpevněno, což nutně nemusí být sed, ale aspoň nějaká doba plazení/lezení.
    A jestli látkové nebo šátkové nosítko je fuk, ptže to je relativně to samé. Rozdíl je trochu jestli přezkové nebo vázací - šátkové (ala Fly tai, Andala tai).
    IFKA
    IFKA --- ---
    VERONIKAEMA: přimlouvám se za příměsový šátek, možná něco udělá způsob tkaní, ale je to nebe a dudy. na zářijového chlapečka jsem měla vatanai ignotus se lnem a hedvábím, je dražší, ale ne tak moc, a v ruce i na těle to je přesně to, co chci mít pro úplně malé miminko. ta čistá bavlna mi připadá taková tupá a méně poddajná. ještě mají fialkovorůžovou variantu hermiona.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERONIKAEMA: já bych řekla, že mezi nimi moc rozdíl nebude, gramaz stejná, slozeni taky...
    Jen bych zvazila nějakou příměs, měla jsem v ruce dva bambusáky v poslední době (Vatanai lavavi a littlefrog labradorite) a teda na případně druhátko to bude jasná volba :)
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    PISISKVOR: uplne chapu, celej 4. mesic jsem jenom nosila, kocar jsem zkousela pravidelna a pravidelne bezela po 10min s rvoucim miminem domu, pac vyndat ho v lednu neslo. Pripadne jsem sla jak magor s ditetem ve fusaku v ruce a v druhy vlekla kocar. Cca 3 dny po ukonceni 4.m. Najednou v kocaru usnul a nechal se tam dat i bdici, obrat o 180stupnu. Po 14 dnech jsem zacala styskat po noseni, prece jenom to ma svoje. Pak se to stridalo a ted (7m) jsme zpet v podobny fazi - kocar prezije na chvili, pak rev. Ted se ale da vyndat a utesit/prebalit a muzu zkouset znova ho tam dat, kdyz je teplo. Kamoska to mela ten 4.m stejne. Takze tipuju, ze ta faze pomine a prijde jina, drzim palce.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: já mám ten dydiclick takže moc nevím, jak obepíná klasické prezkove, nejdyl jsem testovala Kibi a jako jo, je to rozdil
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GLOBALISTA: šátkové je (muže byt) taky klasické přezkové:). Jde jen o materiál, ne o konstrukci. A po půl roce už mi ty děcka taky přijdou celkem Ok, dejme tomu, ale ve 4m, natož od narození, to nevím teda, to by mi Ok asi nepřišlo :). Nicméně je to na posouzení pisiskvora, jak moc zpevněné její dítě je (a možná se mu taky na zádech bude krutě nelíbit, nositko nejde dat tak nahoru a takhle malé prtě bude čumět “do zad”)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Já teda na zádech zatím nenosím (5m), ale většinu dne mám dceru stejně v ruce v naprosto neergonomické poloze, takže nějaká záda v nosítku budou oproti tomu úplně paráda. :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Co jsem byla na kurzu vázání na záda, tak nám taky "instruktorka" říkala, že nechápe, proč v šátku ano a v nosítku ne. Umím si představit, že v klasickém přezkovém nosítku se to miminko může nějak blbě sesunout, ale předpokládám (nemám zkušenost), že ta šátková na tom budou lépe. Já dala starší děti na záda někdy po půl roce, to ještě zdaleka neseděli, ale už to nebyla malá bezvládná miminka.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: v nositku nikdy nebude dítě tak dobre podepřené jako v šátku, může se tam víc hroutit, víc mu padat hlava atd., 4m je fakt docela brzo. Žeroucí ženský z nosime děti jsou jedna věc, ale ten rozdíl šátek vs nositko je, to zas ne že ne
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: hm, nějak nechápu proč, ale OK. ať si žerou a omlouvám se za zavádějící info. každopádně já bych znovu příležitostně i nesedici dítě v nositku nosila na zádech, jako jsem to dělala, ale radit nikomu to nebudu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: hele to si fakt pleteš se šátkem, tam ano, ale v nositku ne. Třeba v nosime děti tě ženský za nesedici dítě v nositku sežerou
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: https://www.nosenideti.cz/Blog/Nosime-rady-a-tipy/Jak-dat-dite-na-zada otázka je, čí odpoved nás zajímá, ale zrovna Katy Srubarova to v klidu učila i nesedici + tady je věta - nejmenší, ještě nesedici miminka nahodime přes hlavu... nebo jako myslíš v šátku jo, v nosítku ne? tak to nevím, podle mě dobře upravené vyjde z hlediska ergo nastejno...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: teda nijak jsem to nestudovala, ale co jsem narazila ve fb nosicich skupinách, tak v případě zajištění ergo polohy klidně od narození. já si troufla az kolem půl roku, to ještě moc neseděl.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: hele zada v nositku se doporučujou u sedících, ne? Jakoze je fakt, ze Lenka je šátková, ale i tak...
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    GUDRUN: no to me vubec nenapadlo, myslela jsem, ze zada lze az se starsim. diky za tip!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: já ho podtacim pod rukou, nenahazuju. brzo to určitě není, je to o cviku. můžeš zatím začít jen v situaci, kdy máš někoho, kdo ti prcka pomůže srovnat?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    GUDRUN: diky. dat na zada me zatim ani nenapadlo, neni to u 4m brzo? nahodit v nositku na zada jsem svedla jen starsi decko, se kterym uz byla trosku domluva - jakoze se obavam, ze to mekky mimino na zadech nesrovnam tak, aby tam bylo spravne. nebo je to jen o cviku?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: soucítím. co dát prcka na záda?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ulevim si, treba nekdo trpi stejne a zasouciti.
    ctyrmesicni (tlustoch) pres den usina pouze v nositku a nijak jinak. po usnuti odlozit nejde, protoze se nejpo. v radu minut probudi (tj. treba 5min max). hacka nic neresi, tu uplne nesnasi. vyrvat nenecham. takze musim nosit a nosit a nosit. na jednu stranu nositko = lifesaver, pri vzpomince na prvni mesice zivota starsiho ditete me polejva studenej pot jeste ted (nespala snad nikdy a neustale bylo nutno nosit ji na rukach, oproti tomu nositko je uplna lebeda), na 2. str. zacina to byt unavne. pac jedu rezim dite 100% dne. coz je jeste ok, proto jsem si ho taky porizovala. jenze to dost komplikuje peci o starsi, pac s tim miminem na brichu se v domacich podminkach neda delat vetsina aktivit , co by starsi rada.

    a taky bych chtela hrozne moc vychvalit Lenku4ever s sirokyma popruhama (s moznosti krizeni). neskutecne blaho, i ten bederak teda. jenom diky tomu muzu normalne nosit, i ven na delsi prochazky. s ostatnimi nositky, ktera maji ta ramena resena ala batoh, jsem to nedavala (a satek, kterej je uplne top, zas nedava mimino). uplnej masakr, nejlepsi kauf evr.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Jo, když pokadí jen sebe, tak je to ještě dobrý... Dál to radši rozvádět nebudu, snad jen pro nastínění situace dodám, že v tom figurovalo vytírání širokého perimetru, druhá (narozdíl od první neplánovaná) sprcha a pozdní příchod na kontrolu k pediatře... To tak, když chceš přijít k doktorce s čistě přebaleným miminem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam