• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    JULIANNE: Mezitím jsem i jako šátkový začátečník (doteď jsem používala nosítka a ring slingy) pořídila na batole novou Juliette a i nezanošená se váže krásně. LoktuShe umí a merino je fantastické.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Nechystá se tu někdo náhodou prodávat LoktuShe Juliette ve vel. 5, popř. 4?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BLUE_BERRY: pridavam se k fanouškům Dydiclicku, přijde mi, že Storchenwiege je takovej mainstream, ale vydrží fakt málo, do 6kg cca. V Dydi mi syn vydržel, dokud kvůli ťapáni nešel do přezkového. Výhoda Štorcha je velkej sekundární trh, koupíš a za 3-4m prodáš za podobný prachy a vybereš už větší nosítko, co vydrží dýl. Zkoušet někoho baví, někoho ne, nosítko musí sedět vám oběma, ale pokud bys neměla kapacitu a chtěla nosit brzo a mít jistotu, že to pak prodáš, tak Štorch v dobrým stavu cca za dvojku je jistota. ale Dydi je lepší. Oba jsou polovázací a v principu podobný. Dydi se moc bazarově neobjevuje. Možná je to tím, že je super a je hned pryč :-D Cena od Kai je luxusní, já měla problém sehnat pod 3kkč
    KAI
    KAI --- ---
    PRODEJ
    Didymos Didyclick Jade vazaci nositko od narozeni, snadne vazani, moc pohodlne, s kapuckou, v super stavu
    2300,-

    KAI
    KAI --- ---
    BLUE_BERRY: Prvni dite jsem nosila v Caboo a byla jsem spokojena a druhe v Didymoc Didyclick a taky spokojenost velika! Mam ho ted na prodej v unisex barve Jade
    Didymos DidyKlick Jade + 1x pár návlečků na nožičky - Nositko.cz
    https://www.nositko.cz/didymos-didyklick-jade/
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    BLUE_BERRY: ahoj, nosila jsem druhorozenou v satkovem nositku Didymos Didyklick, ale priznam se ze to nebylo nic pro me a velmi brzy jsem jej poslal dale.. prvni a treti ditko jedu od novorozenat v satku, mam pocit, ze je tam lepe "ulozim" a individualne nasteluju, ale kdybych si mela ted porizovat na prvni ditko nositko od narozeni jdu urcite do Sestrice.. maji novinku pro novorozenata a musim rict, ze jejich nositko mi vyhovuje ze vsech nejvice.. ale jak uz ti psali, nejlepsi je vyzkouset.. ja mam verzi od 3 mesicu Baby, nase treti jsou ted 4 tydny tak uz se moc tesim az ho vytahnu :)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Jinak teď má/bude mít část prodejců slevy k MDŽ (třeba Rischino už má a týká se to i novorozeneckých nosítek Flexible), v květnu pak k Evropskému týdnu nošení dětí a mezitím určitě třeba ještě při Velikonocích... Pokud není vysloveně spěch, dá se po zkoušení a rozhodnutí zkusit na některé z nich počkat.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BLUE_BERRY: Vhadru má také pěkné recenze i na novorozenecká nosítka, včetně pár jiných značek:

    Výsledky vyhledávání Nosíme novorozence - V hadru
    https://vhadru.cz/cs/?s=Nos%C3%ADme+novorozence&lang=cs
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BLUE_BERRY: Každému vyhovuje něco trochu jiného i v rámci nosítek, která jsou všechna ergo, šátková a vhodná i na novorozence. Doporučuji si projít recenzi téměř všech nosítek téhle kategorie a pak něco vyzkoušet (dá se posílat poštou/kurýrem, ať už ze ZkusNositko, Vhadru nebo odjinud):

    Velký test novorozeneckých nosítek
    https://www.zkusnositko.cz/test-novorozeneckych-nositek
    BLUE_BERRY
    BLUE_BERRY --- ---
    Ahoj. Devcata dotaz na novorozenatko. Nevazala jsem od malinka,proto bych od vas chtela rady na satkove nositka nebo neco tomu podobneho. Diky a krasny vikend.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    nabizim Manducu, seda barva(.Manduca Wickelkinder Pure tmavá šedá z katalogu). bez poskozeni, nosena docela malo. nastavitelna, kapuca na hlavu, zip na prodlouzeni. fotku muzu dodat do zpravy. at z mobilu nevkladam nejakou silene velkou. jsem z prahy 22 zatim, ale zasilkovna neni problem. puvodni cena 2500, takze predstava 650,-
    prosim do zprav
    MEI
    MEI --- ---
    ROZMARYNA: Co ti na něm nevyhovuje? Proč ho posíláš dál?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ROZMARYNA: ty jo, to bych asi chtěla
    ROZMARYNA
    ROZMARYNA --- ---
    Nabízím pouze vyzkoušené nosítko BeLenka 4ever Mandala Day.
    Možnost křížení na zádech i klasicky.
    2.600,- včetně Zásilkovny





    LEADA
    LEADA --- ---
    BEZPRIZORNI: že jsou nožky chladnější je normální, je to dáno tím, že se tolik nehýbou. zateplené softshellové capáčky pod bundou by měly bohatě stačit. Ponožky dáváš nějaké funkční? Není dobré, aby se nohy potily, pak mohou být studené i z tohoto důvodu.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BEZPRIZORNI: Taky mám Kavku; tohle orientační rozmezí je super a většině dětí sedí, ale přece jen je každé co do poměru výšky a váhy (a třeba délky končetin) individuální. Pokud to má akorát od kolínka ke kolínku a ne třeba příliš široké (taky by to ve výsledku bylo od kolínka ke kolínku, ale víc by to tlačilo do podkolenní jamky), mělo by to být v pořádku. Navíc Kavka má pěkné polstrování.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    BODY_SUIT: Mam Kavku, ktera ma nastaveni podle vahy. Co presne mam kontrolovat? Ma to od kolene ke koleni.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BEZPRIZORNI: taky bych si zkotrolovala nastavení šířky sedu u nosítka, jestli se nohy nemohou vlivem spatneho nastavení odkrvovat ;)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    BODY_SUIT: CAMELLA: Diky za odpovedi, jde mi hlavne o chodidla, na telo a nihy jako takove ji zima neni, ale chodidla ma vzdycky po navratu studená. Poridila jsem teplejsi softshellove capaky, tak uvudim, jestli to pomuze.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BEZPRIZORNI: zalezi jak vrstvis, ja mam teplou nosici mikinu a zimni nosici bundu, takze na nohy davam jenom puncochace - respektive neoblekam nijak vice nez oblekam sebe. vzajemne se zahrejeme, podle delky planovaneho pobytu venku pridam max ponozky, nebo fleecku na merino a dlouhe tricko. Pokud jdu jen s bundou bez nosici mikiny, dam sofshelove capaky, je to pro me nejjednodussi.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BEZPRIZORNI: jak velké dítě? já mám pro 4,5m vlněný overal a vlněno-fleesové návleky od Manymonths, přímo na tlapku vlněné ponožky surtex (jsou jí větší, ale to neva). Samozřejmě mikina a aw vlněný kabát přes nás
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam