• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    ALESH
    ALESH --- ---
    Sorry za OT 2 roky po, ale vase predstava me fakt pobavila. Ale chapu, nebyt insider, vidim to asi stejne :)

    OMNIHASH: OMNIHASH: To je hezky ze jste v rodine provozovali hospodu, ale tohle je trochu neco jinyho. Nemleko je drahy, protoze je z drahych surovin, protoze je cerstve a bez konzervantu (nemuzes toho udelat kotel na pul roku dopredu protoze vydrzi jen tri tydny, musi se skladovat a pravazet v chladu). A jelikoz v Nemleku pracuju, tak jak pises, tak chci tvrdit ze vyroba nemleka zahrnuje i neco jineho. Napriklad pasterace (coz je casove a energeticky dost narocnej proces, nemluve o cene a udrzbe stroju). Diky za odkaz na stacecku piva, ale ta opravdu pouzit nejde. Mame lepsi. A neni to jedina investice jak pises. Potrebujes, pasterovaci kotle, shocker, etiketovacku, chlazeny sklad, chladici dodavku, zraci mistnost, cerpadla, vymeniky, mixery, mrazaky, vahy a milion dalsich veci. Musis platit ekopoplatky z kazdy lahve, milion dalsich dani (vim ze v pohostinstvi si s danema casto moc hlavu nelamate, ale my se snzime byt poctivi) Tohle vsechno se do te ceny promita. V dobe kdys tohle psal, pracovalo v nemleku 6 lidi vcetne dvou majitelu. Pracovalo se klidne 14h za den a vetsinou bez vikendu, protoze nebylo z ceho vic lidi zaplatit. TO uz dnes nastesti neplati :)
    Hipstri prekvapive nejsme, to uz k nim mam nejblize ja. Pokud by te to zajimalo, klidne te provedu tovarnou, sidlime v Cernosicich, konstruktivnim pripominkam se rozhodne nebranime.
    Jinak kvuli pokryti kapacity tovarny jsme zacali delat ledove caje.. a to je brnkacka. Uvaris, stocis, prodas. U nich +/- funguje tvoje kalkulace. (taky stoji na objem mene nez pulku)

    LOPIK: motivace k delani jak rikas nahrazek, je pro vetsinu lidi eticka, nebo zdravotni. Jelikoz kafe v kravine netrpi a neni to zakladni potravina k priprave pulky jidel, neni treba ho nahrazovat :)
    FOO: SKRU:
    FOO
    FOO --- ---
    LOPIK: no, jako je fakt, že začít těm kriplům prodávat cikorkový ristretto za 50 czk/ 30ml...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já se divím, že nefrčí ještě nějaká hipsta cikorka/melta - náhražky mlíka, sejrů, masa atd. se prodávaj jako něco cool za velký prachy, co ještě za války nebylo? - kafe!

    FOO
    FOO --- ---
    KEL: tak jo, uznávám, že ta pani je vizionář a já jsem jen omezený kretén. To židovsko-laktózní spiknutí už sem přiznal v jednom z minulých postů.
    FOO
    FOO --- ---
    KEL: jo?
    FOO
    FOO --- ---
    SKRU: tak proč to ta kunde nerozjíždí v Asii? :)
    KEL
    KEL --- ---
    SKRU: hele Foo moc za ČR hranice, natož pak ty Evropský, nejezdí – což se bohužel pomalu podepisuje na jeho rozhledu/nadhledu :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SKRU: 75-80% černochů a asiatů. Další z řady perků standardního bělocha (tm).
    SKRU: zrovna tenhle proces by zvládla i absolventka zvláštní školy na třetí pokus, na rozmixovaným máku fakt nic složitýho není.
    SKRU
    SKRU --- ---
    FOO: kazdyho u nas /v evrope mozna. celosvetove sotva:)
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    FOO: Tak proto jsem to nemohl najit!
    FOO
    FOO --- ---
    KUTNY: dycinky hygge, pane kolegáčku.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    Hipster's hidge - nebo jak je ta severka pohodicka s dekou, vinem a ponozkama?
    FOO
    FOO --- ---
    SKRU: hm, takže to, že třetina každýho vobchodu jsou mléčný výrobky, je židozednářskej diktát, chápu.
    SKRU
    SKRU --- ---
    JONY: presne k tomuto zaveru jsem chtel velectene publikum dovest, jste dnes neobycejne chapavy, vikendova zahalka vam skutecne prospela, jen tak dal.
    JONY
    JONY --- ---
    SKRU: výborně. Takže když si nastavíme věk výchozího vzorku na nějakých 90+ dospějeme s trochou snahy k tomu, že člověk je od přirozenosti k nitrožilní výživě.
    SKRU
    SKRU --- ---
    FOO: to muzeme, ale ten nepomer vyskytu nam dokaze, ze je to hovadina:)))

    celiakie: Celosvětový průměr je zhruba 1:3350.

    intolerance laktozy: Dospělý člověk ve srovnání s kojencem produkuje pouze desetinu laktázy a většina lidí ve věku 60 let už laktózu vůbec nestráví. Odhadem 75-80% světové populace je v dospělosti intolerantní na laktózu.


    JONY: ale ja sem vegetarian
    NOIK
    NOIK --- ---
    ..nebo se lze přesunout případně sem
    JONY
    JONY --- ---
    imho klub veganství je vedle
    FOO
    FOO --- ---
    SKRU: no když už mléko není základní potravina, pak můžeme pochopitelně tvrdit to samé o chlebu, páč určitý procento lidí trpí celiakií.
    FOO
    FOO --- ---
    SKRU: hele já ti neberu, že si myslíš, že je pátek, ale to nic nemění na faktu, že je pondělí. Tolik k tomu názoru na základní potravinu :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    FOO: to netvrdim. jen se vyjadruju k ty vysoky cene a jak by mohla byt snizena:) a imho to zakladni potravina neni, zdaleka ne vsichni lidi maj schopnost laktozu travit a navic se to musi ukrast telatum, jinak mliko nemas.


    OMNIHASH: hezka hurvinkovska cenotvorba;)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SKRU: slovy klasika: ale pyču
    Kilo máku stojí v sámošce kolem stovky, z toho uděláš cca deset litrů mlíka. Jediný, co k tomu potřebuješ je voda, mixér a flašky na stáčení.

    Drahý to je, bo hispteři kurva nemakaj jak slušný lidi (tm), ale přeprodávaj si mezi sebou kola bez přehazovačky za páďo a bedýnkový stoličky za pětku, tak maj pocit, že tak náročná práce, jako výroba makovýho odvaru, musí bejt pořádně oceněná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam