• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    VYHULENY_UFO: Kde se da levne koupit hromada argentinsky svickovy? Sem s ni!
    FOO
    FOO --- ---
    INK_FLO: samozřejmě, že je tvé plné právo věřit pohádkám a zarputile v tom setrvávat.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VON_GILOTINE: no občas si tu realitu ohneš tak, že nepřed dojdeš k závěru, kterej vychází z tvých přesvědčení/předsudků (je to předražená hipsterská mrdka), a až následně si to zdůvodníš (protože nakupujou v makru)....nějaký fakta jsou v této situaci celkem vedlejší a jsou jen na překážku celkové průraznosti a jasnosti názoru
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: no ja to udelal z jednoho prostyho duvodu, mel sem ji asi tri kila a tatarak se stejkama mi lezl uz krkem.
    DAHY
    DAHY --- ---
    Vyserme se uz na tu sekacku a přenechme ji michelinskym inspektorum.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DAHY:
    VON_GILOTINE: I kdyby to bylo z nevím jakýho bejčka a brambor, tak těch 245 CZK není dáno cenou surovin, ale tím, jak moc si ceněj koncept a design celýho podniku.

    Vyjma toho jak píše [ FRK_R23 @ Ulov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky) ] , sekačka vznikla jako levný jídlo z levnýho masa pro chudý lidi, podobně jako nábytek z palet je esteticky levnej nábytek, při jehož výrobě ušetříš na materiálu a práci. Dělat z něj designový high end, jak tomu dnes mnohdy je, je čistě módní píčovina, což se dá říct i o sekačce za 245 Kč.

    /Nemluvě o tom, že sekačka za 245 Kč by měla být přinejmenším 2,5x chutnější než ta obyčejná (zbytek ceny řekněme tvoří ten koncept a design), což ovšem není, pokud mohu soudit podle vlastní zkušenosti s běžnými jídly konzumovanými v high a low quality podnicích. Rozdíl v chuti je imho maximálně 30 %. Tohle ovšem nesouvisí s hipsterství, jako spíš s tou gurmánskou pseudokulturou, která se nás v posledních x letech masově zasáhla./
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VYHULENY_UFO: Treba ses taky hipster, co ja muzu vedet.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: proc by ne? ja sem taky delal vyvar z argentisky svickovy. kdyz toho mas levne hromadu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VON_GILOTINE: Jestli nekdo dela sekanou z mladyho vyzralyho bejcka z biochovu, tak plejtva masem :) Chudak bejk, kvuli tomu umrel? Kvuli sekany?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    a neni fakt mozny ze maj treba maso z mladyho bejka ze sumavy a sami z toho udelali sekanou atd? to by pak mohlo bejt tak za tech deset euro ne?
    FOO
    FOO --- ---
    DAHY: No, a to sme právě u toho. Takovejchle zapózovanejch mrdek je plná Praha a luxus je téměř bez výjimky definován pouze a jen tou cenou.
    DAHY
    DAHY --- ---
    FOO: Jestli v tom Bistrotu varej ze surovin z Makra, tak jsou to skutecne prolhany mrdky, ale neverim tomu. Souhlasim, ze ty kecy okolo jsou takovy "pro prazaky dobry", ale jinak je to proste luxusni bistro, ktery vede spickovej sefkuchar. Zadny hipstersky samodomo s obri marzi za nic. Tebou popisovana hospoda me taky laka mnohem vic, ale je to proste jinej zanr.
    FOO
    FOO --- ---
    PALEONTOLOG: takováhle zmrdská voblož obhájit skutečně nelze. Jako jo, určitě si to svou cílovku, která si nezasloží žádné slitování, najde (když jsou mezi námi kreténi schopní kupovat paletu za sedm kil), ale nenažranost a vojeb z toho kouká na první dobrou (a tím to asi tak končí).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FOO: já věděl, že to neobhájím,) ono to moc nejde. na druhou stranu do toho jdou s poměrně slušným rozpočtem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FOO: ale s tim, že všechno od masa po poslední bylinku je z jejich vlastního chovu/ záhonku

    fakt? dej mi adresu, to chci videt.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FOO: a mas manifest?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FOO: no, kdybys ty kolecka navozil do Rudolfina, to by pak bylo neco jinyho, ale takhle...
    FOO
    FOO --- ---
    FRK_R23: jojo, to je přesně jeden z těch podniků, co oživujou okolí a lákaj sousedy ke spontánnímu posezení.

    FIDEL: jenže ta tvoje sekačka z jídelny je zcela bez příběhu. Takže se nediv, že tam brzy bude bio-raw-fusion konceptuální kulinární prostor s přesahem do designu. Pro přízemní primitivy tvého ražení, kteří v sekačce hledají ukojení materialistických potřeb, není v krásném novém světě místo.

    PALEONTOLOG: ty si blbej jak celá Krymská.

    DAHY: za tu cenu je ta sekačka z velryby, nebo aspoň z wagyu, ne? Hele, jezdim čas od času do jedný fakt exkluzivní hospody v jedný zapadlý vsi na Kokořínsku a tam maj ceny pravda podobný - ale s tim, že všechno od masa po poslední bylinku je z jejich vlastního chovu/ záhonku. Sami porážej a porcujou, sami dělaj klobásy a sušený šunky, i blbý fazole jsou od nich ze záhonku. Tam je to pak pochopitelný. Ale pokud se bavíme o tom mrdkobistru, tý metastáze Krymský v donedávna příjemný čtvrti, kde si akorát házej marži 500 % na suroviny z Makra, tak to je výsměch. Ostatně jako celé hipsterství.

    GANDHI: já včera navozil asi 50 koleček z hromady do díry. A celou dobu jsem si říkal, že bycj to měl dokumentovat coby performanci Defragmentace a opětovná rekontextualizace.
    ROGER_WILCO
    ROGER_WILCO --- ---
    ZUZKAOU:
    Mucha - Hipster (official klip)
    https://www.youtube.com/watch?v=gU0_gmEF47o
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam