substyl - lesana hipster
LÍSKOVÝ KARTÁČEK NA ZUBY
Většina z vás jistě už slyšela o přírodním kartáčku na zuby Siwak Miswak vyrobeném z větviček stromu salvadory perské. Možná ho dokonce mnozí z vás už používají (včetně mě).
Je to prima věc, zuby jsou opravdu moc pěkně vyčištěné a lesklé a když po nich přejedete prstem, tak vržou. Trochu mi vadí podobné hity, protože to pak vede víte k čemu, všichni to chtějí a salvadory perské se začnou pěstovat i tam, kde byl dříve prales a podobně. Vzpomněla jsem si, že jsem kdesi četla o tom, že mladé pruty lísky se po sloupnutí části kůry a důkladném rozžvýkání obnaženého konce větvičky používaly úplně stejně kdysi dávno tady u nás ve střední a severní Evropě. A možná i jinde, ale o tom jsem nečetla. Tak jsem si vzala zahradní nůžky a zkusila si takový náš domácí větvičkový kartáček vyrobit. Je to o to lepší, že mám možnost srovnání s tím exotickým. Takže: tu naši lísku musíte kousat delší dobu a dost se do toho opřít, vlákna jsou tužší, ale zato se neodlamují a nezůstávají vám mezi zuby, jak je tomu u Siwaku. Zuby čistí naprosto stejně. Výhoda je, že tuhle větvičku můžete nosit třeba v kapse a zuby si čistit třeba u počítače v práci nebo při čtení knížky či sledování seriálu. Hezky zoubek po zoubku :)
No, a nestojí sto korun, nestojí nic.