• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    omg

    to je proste tak, ze ten posranej che se stal ikonou debilu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KUBIIK: ramones nebyli profesionalni zodlaci a vrazi. po ramones nezustaly zniceny staty, lidi na uteky a hlavne ramones nechteli rozsirit do celyho sveta komunismus.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    KVINKUNX: Ale né jako že to neznamená VŮBEC NIC! Akorát když má holčička tričko s Ramones, tak to prostě neznamená to, že se jí líbí jejich hudba, a taky když mám já tašku s Guevarou, tak to neznamená, že podporuju terorismus!

    Che Guevara je vyčpělej a kdo v tom hledá něco násilnýho, je mimo. Stalin velký špatný a kdo ho nosí, je zmrd a chce tvrdou diktaturu.
    Kdo hledá násilí v KUBIIKOVI, kterej nosí tašku s Guevarou, je opravdu mimo, KUBIIK nenávidí násilí. Důkaz mimoňství proveden experimentálně. Až někde uvidíte někoho s obrázkem Guevary někde, zeptejte se ho, jestli schvaluje všechny masové popravy, které Guevara osobně aktivně organizoval. A až někde uvidíte někoho s obrázkem Stalina, zeptejte se ho, jestli by nepřátelé lidu měli být posíláni do nějakých k tomu určených zařízení, aby se tam napravili. První skupina bude odpovídat většinou ne, druhá ano.

    Dál jsou tu taky třeba mladý lidi, který Studenou válku sice nezažili, ale přehled o historii 20. století považujou za základní vzdělání. Ty budou tvojí garderobě taky přikládat význam.
    Nebudou, ti se na rozdíl od vás orientují v tom, jakou proměnou prošel Guevarovský symbol ve století jednadvacátém, tedy alespoň v ČR.

    proč nosíš hadry s Che, když můžeš nosit hadry s fotkou nějakýho úplně anonymního týpka
    Důvody jsou dva, 50/50 procent. První je ten, že se tím Guevarovskýmu kultu jaksi vysmívám, poukazuju na jeho dnešní neškodnost, na to, jak se z odporné ideologie stal bezzubý módní doplněk. Každému, kdo mě zná, je tohle jasné. Druhý důvod je ten, že ta fotka je z uměleckého pohledu první liga, ten portrét má šťávu, šmrnc, náboj. To jsou vlastnosti, kterými chci oplývat i já, samozřejmě bez vraždění. U fotky anonymního týpka by mi chyběl ten první bod, nehledě na to, že taková trička nikdo nevyrábí, protože výrobci triček na rozdíl od vás vědí, že ten první bod tam musí být, jinak se to neprodá.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    NOIK: Nekaž mi to :(
    NOIK
    NOIK --- ---
    THE_BALROG: jakože otestovat, jestli sparťanský dutohlávci poznaj co má za strejdu na tričku?
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Navrhuji spor vyřešit experimentem. Kubiik si oblékne triko s Che Guevarou a půjde s ním večer do nějaké hospody sparťanských ultras - tak uvidíme, jestli ten symbol už opravdu nic neznamená.
    KVINKUNX
    KVINKUNX --- ---
    KUBIIK:
    KUBIIK: Ty máš evidentně patent na rozum v tom, jak se má chápat nošení těch kterejch symbolů. Che Guevara je vyčpělej a kdo v tom hledá něco násilnýho, je mimo. Stalin velký špatný a kdo ho nosí, je zmrd a chce tvrdou diktaturu. Přitom Che a Stalin byli současníci se stejnou politickou agendou.
    Pořád eště žije spousta lidí, který jejich dobu zažili a je úplně jedno, jestli Studenou válku zažili tady nebo na Kubě. Tyhle lidi se na tvoje hadry s Che Guevarou pravděpodobně nebudou dívat tak, že to nic neznamená. Buď si řeknou, že jseš radikální levičák, nebo si řeknou, že jseš mladej blb, kterej neví, co nosí.
    Dál jsou tu taky třeba mladý lidi, který Studenou válku sice nezažili, ale přehled o historii 20. století považujou za základní vzdělání. Ty budou tvojí garderobě taky přikládat význam.

    Pointa je asi v tomhle; proč nosíš hadry s Che, když můžeš nosit hadry s fotkou nějakýho úplně anonymního týpka v uni a s doutníkem? Když teda nechceš vysílat žádný poselství.
    JONY
    JONY --- ---
    vypůjčím si jedno místní id :)

    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    JONAS3: Rozdíl je tam tenhle: Guevaru si v dnešní době na sebe klidně vezme kdejakej jouda bez ambicí něco násilně narušovat (jako třeba já), kdežto Stalina nosej zmrdi aktivně usilující o tvrdou diktaturu, Hitler totéž. Na Kubu bych s tou Guevarovskou taškou samozřejmě nejel, tam je to furt živý. Ale tady?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GANDHI: omg
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    LA_PIOVRA: uz jsem videl i variantu J suis Charlie:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LA_PIOVRA: solidni meta hah. vtip samozrejme oceni akorat F.F. Copolla fans.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    pardon, ale tohle JE vtipny:

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GANDHI: popripade escobara. uz sem videl par tricek s touhle smrtici legendou.
    NOIK
    NOIK --- ---
    jsem zvědavej kdy přijdou do módy trencle s Pol Potem!
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    dneska kdyz chces bejt cool, tak si nevezmes Che Guevarru ale Charlie Mansona:p
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KUBIIK: A zase znova. Stalin i Hilter je dnes také starý a neškodný, jako Che. Co je spojuje, že to byli ve své době vrazi, nebo způsobovali smrt. Che vraždil sám, byl to masový vrah, Hitler na to měl své kapacity.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    KVINKUNX:
    Je mi záhadou, jak to klíčuješ...
    Já jsem to zdůvodnění vypsal, začíná slovem starej a končí neškodnej. Netvrdím, že tomu nošení nikdo nebude přikládat význam, ale že dnes, po tak dlouhé době a míře zprofanování Guevarovského kultu, to přikládání významu je už blbost a za mně je v pořádku to ignorovat. Je to věc vkusu a citu. Dřív bylo tetování spojeno jen se zločinem, v některých zemích ještě je, u nás ho dneska maj běžně i mladý slušný holky.
    KVINKUNX
    KVINKUNX --- ---
    KUBIIK: No a tohle je přesně podstata toho ignorantství, o kterým mluvím. Ty z nějakýho důvodu předpokládáš, že když nošení Che Guevary nepřikládáš žádnej význam, tak že ho tomu nebude přikládat ani nikdo jinej, kdo ho na tobě uvidí.

    Zajímavý mi přitom přijde, že Stalina nebo Gottwalda bys nenosil, páč ty "samozřejmě z recese nosit nelze". Je mi záhadou, jak to klíčuješ... asi od určitý kvóty zabitejch. Nebo že Kuba je kdovíkde daleko a není to tak osobní.
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    LA_PIOVRA: v BBDO jsem delal 5let...koukam ze to s ni slo dost do kopru...Jestli to prevzala proximity...sbohem a satecek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam