• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDRE3000True Detective
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KUBAN88: se vsim souhlas
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    GANDHI: to byl jediny zavazny pruser cele 2.serie...
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    CYBERKOTLIK: jo, zabiti W. bylo dost pritazeny za vlasy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    TAP: to neni uplne pravda, tam znova a znova prohrabavali fotky a dukazy, pac se placali na miste, az nakonec diky ty mravenci nekonecny praci, kterou by jinej clvoek s vlastnim zivotem davno vzdal, prisel na tuhle nesrovnalost. Ta podnitila jeho intuici, a od ni se teprv odpichli k dalsim vecem - tenhle zvrat ve vysterovani mi prave prisel skvelej.
    Tady si jen rekli "fotograf je vrah" a hotovo. Krom toho, ze se ta holka - protoze scenar - mihla na tom nataceni nebylo vubec jasny, proc by to meli bejt zrovna tihle (pokud mi neco neuniklo), A zastreleni toho mladyho bylo taky trosku scifi, uz vidim, jak policajt stoji u jednoho vychodu s natazenou bouchackou mirici na dvere, kdyz vi, ze se odtamtud ten mlaej nema sanci dostat zivej. Te scenaristickyho hlediska mi to prislo dost zkratkovity.
    TAP
    TAP --- ---
    CYBERKOTLIK: jestli si správně pamatuju, v jedničce taky přišli na padoucha krz to, že si mezi těma krabicema potenciálních důkazů vzpomněli na fotku zelenýho baráku, kterej předtim málo proklepli. just sayin'...
    mě bralo oboje. dvojka je svojí roztříštěností do spousty postav velikým psychologickým dramatem na pozadí policejního vyšetřování, neměl jsem s tim žádnej problém.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SARF: o nazev nejde:)) zkratka jednicka je v mym pomyslnym serialovym zebricku nekde hodne nahore, dvojka by se asi nevesla ani do top ten.
    Nejvetsi slabinou je ta samotna detektivka - zapletka nijak xtra silna a rozuzleni jen tak BTW stylem "neni tohleto na fotce nahodou ten vrah?" To je na detektivni serial zkratka spatny.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SARF: A v podstatě jedinou :)
    SARF
    SARF --- ---
    CYBERKOTLIK: takže defakto největší slabinou je název True Detective II
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    priznam se, ze prvni serie se mi asi co do pribehu libila vic, druha byla hodne o necem jinym, ale tu atmosferu to melo imho vybudovanou pekne. sledovat, jak se to postavam, ktery se stavaj postupem casu mnohem lidstejsi a sympatictejsi (Vaughn a Farell byli imho super), vsecko cim dal tim vic podelava, at se snazej jak se snazej, to me bralo uz u sons of anarchy:)

    ale jinak souhlas s tim, co napsal Kotlik - sledovani vice postav to imho dost rozmelnilo - na hereckej concert v podani harrelson/mcconaughey to nema - I kdyz to nebylo vubec spatny.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    Vsechno IMHO, je mi jasny ze s tim skoro nikdo nebude souhlasit:))
    Tak sem to cely skouknul, a i kdyz sem se snazil neporovnavat to s jednickou, moc to neslo - scenar ma nektery podibny vypraveci postupy, takze ta jednicka na me z toho obcas vykoukla (zfetovana detektivka v tom dome vs sfetovany conaughey pri prepadeni ty cernosky ctvrti , honicka v podzemi vs honicka v bludisti, apod).

    Scenar zaroven povazuju za nejvetsi slabinu, protoze jako detektivka se to moc nepovedlo, uz to rozmelneni na nekolik hlavnih osob tomu dost ubralo - linky ty zensky a toho mladyho kluka byly spis tak natuknuty, aby ti dva nebyli uplne anonymni, ale nebyl cas s tim poradne pracovat. Napriklad to, ze byla v mladi zneuzita a proto je z ni zabijak s nozem ze sebe dostala v takovym poklidnym rozhovoru s cigarem v posteli, pritom to mela byt jeji nejvetsi zivotni katarze - a logicky by po ni nasledovalo hledani toho frajera a ostatni veci by sly stranou, jelikoz podvedomi je svine.
    Colin Farell je skvelej herec a dal to suprove, ale ta jeho postava se ani nahodou nemuze rovnat s tou, co ji hral v jednicce Conaughey. Vince byl dobrej, ale prijde mi ze tam poradne nemel moc co hrat a jediny sceny, kdy moh neco ukazat nedopadly uplne skvele (ten souboj s tim gangsterem apod) - takze jeho nejlepsi vykony byly v dialozich. Opet - s postavou Harrelsona z jednicky se bohuzel neda srovnat, jelikoz ta byla napsana o dost zajimavejc, a bylo tam hodne co hrat. Z ustrednich postav se mi nejvic libila ta detektivka, nicmene opet mi prijde, ze ji scenar neposkytnul tolik moznosti neco predvestm defacto to skoro cely odehrala porad v jedny chladny poloze.

    Realisticnost scen necham stranou, ta neni podstatna. Kazdopadne prestrelka u varny byla natocena hodne pusobive - ale opet akcni scena v jednicce v ty cernossky ctvrti byla o ligu jinde.
    Co mi tam moc nefungovalo byly naznaky o atmosferu toho svebytnyho mista. Ty pochmurny zabery seshora plny ambientni hudby ziskavaly na sile az nekdy v druhe pulce serialu - jelikoz, jak si mnhoo lidi stezovalo, od zacatkus e tam toho moc nedelo. A jedna mrtvola neni dotatecne silnej scarry motiv, aby to ty atmosfere dodalo silu. Opet se mi vnucuje srovnani s ejdnickou, ktera hned od uvodnijo dilu mela silnou atmosferu, a pak ty zabery na obilny pole fungovaly daleko lip. A defacto ani ta hlavni story nebyla tak drsna a desiva jako v ty jednicce - sledovali sme to opitikou amfiana, kterej prisel o prachy. Kdyby se tam misto toho akcentovala ta otravena puda apo, mohlo to pusobit zas jinak.
    Zaver - zbytecne natahovanej narychlo zamotanej a predvitatelnej. Defacto sem z toho nemel zadny pocity, jeden zemre protoze vybehne z krytu a necha se rozstrilet, druhej protoze je zkratka drzej v dobe, kdy jen tak tak vyvaz zivej. TO je zkratka spatne napsanej scenar, jejich smrti mohly bejt daleko lip vymysleny a hlavne natoceny k nejaky nalade. Tkhle nevim ejlti to melo bejt melancholicky, enbo epicky, nebo jen smuty, nebo depresivni...zkratka nic. Navic clvoek tak nejak netrpelive cekal at uz umrou, pac bylo jasny ze uz se tam nic jinyho nestane.

    Vcelku shrnuto - nebyt jednicky, bylo by to super, oproti ni je to pro me o ligu niz.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    True Detective Season 2 in 2 Minutes – Fubiz TV
    http://www.fubiz.net/tv/true-detective-season-2-in-2-minutes/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SARF: protoze byl dobrej a slusnej clovek
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    LUCYA: ja jsem presto doufal ze to da no...:)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ANDRE3000: Mno, uz jak rikala to o tom, ze ma mit rudou ruzi v klope, tak uz to bylo jasny...
    SARF
    SARF --- ---
    Zvláštní ... Frank byl chladnokrevnej mafián, pasák, zloděj a vrah, a stejně mu musel člověk tak nějak fandit ...
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    napinavej a pro me nepredvidatelnej ķonec, myslel jsem ze to frank nebo velcoro daji do venezuely, ten konec presne zapada do cely atmosfery tyhle serie, jedniny co mi vadi je ze uz je konec
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    POZITRON:
    To byli ti mexikanci, kterym Frank nejprve prekazil obchody v jeho klubu. S tim sakem - IMHO ho chteli jen ponizit, o diamantech nevedeli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ja jsem byla z druhy serie nadsena, libila se mi o dost vic nez prvni, dej mel poradnej spad, zadna nuda, ale priznam se, ze jsem se desne ztracela v postavach. napr. jsem vubec nepochopila, kdo a proc na konci zabil franka, co to bylo za particku a ani jestli chteli jeho sako, protoze vedeli, ze v nem jsou ty diamanty? pripadne od koho to vedeli?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam