• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDRE3000True Detective

    S02E01: The Western Book of the Dead 22.6. 3:00
    S02E02: Night Finds You 29.6. 3:00
    S02E03: Maybe Tomorrow 6.7. 3:00
    S02E04: Down Will Come 13.7. 3:00
    S02E05: Other Lives 20.7. 3:00
    S02E06: Church in Ruins 27.7. 3:00
    S02E07: Black Maps and Motel Rooms 3.8. 3:00
    S02E08: Omega Station 10.8. 3:00 :(
    <span class="spoiler">obsah spoilu</span>
    rozbalit záhlaví
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    POZITRON:
    To byli ti mexikanci, kterym Frank nejprve prekazil obchody v jeho klubu. S tim sakem - IMHO ho chteli jen ponizit, o diamantech nevedeli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ja jsem byla z druhy serie nadsena, libila se mi o dost vic nez prvni, dej mel poradnej spad, zadna nuda, ale priznam se, ze jsem se desne ztracela v postavach. napr. jsem vubec nepochopila, kdo a proc na konci zabil franka, co to bylo za particku a ani jestli chteli jeho sako, protoze vedeli, ze v nem jsou ty diamanty? pripadne od koho to vedeli?
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    CZUPA: Po prvních epizodách jsem jen kroutil hlavou a nechtělo se mi věřit, že tuhle roztahanou hovězinu má na svědomí stejná parta, která uhnětla dechberoucí první sérii. Kolem čtvrtý-pátý epizody se mi to ale začalo měnit. Kriminální zápletku jsem přestal vnímat, ve hře bylo stejně tolik figur, že jsem chvílema netušil která bije. Začaly mě ale brát ty postavy. Polorozpadlý bytosti, který s sebou tahaj svý démony, bojujou s nima chlastem nebo snahou o respekt a uznání a jsou tak zoufale, zoufale sami. Velcoro, Semyon, Bezzerides. Ty charaktery se do mě začaly vpíjet jak inkoust do pijáku. Hlavně Velcoro. Tohle jsem u jedničky nezažíval. Chemie mezi Bezzeridesovou a Velcorem v posledních dvou epizodách byla tak nepříjemně podmanivá, žral jsem každý slovo, dotek a pohled. A to nejsem zrovna typ, kterej by si každej pátek pouštěl Madisonský mosty. No a při hamletovskym finále jsem sebou házel jak vorvaň na pláži, byla to jízda. A pak už mi bylo jen kurevsky smutno, protože jim to sakra nevyšlo… A abych řekl pravdu, smutno je mi z toho ještě teď.
    Dobrý to bylo. Moc dobrý
    PETINY
    PETINY --- ---
    já vám nevim. Na můj vkus tam umřelo dost mejch oblíbenejch postav, plus mě teda dost sere, že Woodrough nedostal takovej prostor, aby se člověk dozvěděl jeho minulost.
    Přál sem si, aby nakonec Velcoro s Bezzeridesovou odjeli s balíkem, ale to zakončení ve finálě nebylo špatný. Já moc nemám rád, když si konec musím domýšlet, fakt by mě bavil ještě jeden díl aka fast forward, až vyjde ten článek v Timesech.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CZUPA: Sdilim tvoje pocity, mluvis mi z duse. Na druhou stranu jsem u posledniho dilu byl alespon celkem napjatej, coz se mi uz dlouho nestalo :) Rozhodne ale kvalit S1 jako celek to nedosahuje.

    CZUPA
    CZUPA --- ---
    KUBAN88: mexicani podle me dostali tip od Armencu. Podezrele na sebe pokukovali, kdyz dostal pasy a odjizdel od nich. Otec Velcoro mu udela foreshadowing o jeho smrti v lese, ale souhlasim, ze je tam taky zbytecne navic. Starostovu smrt zaridil jeho syn, aby ho mohl vystridat.

    Taky mi prisel zbytecny otec od Bezzeridesove. Vytahnou nejakou fotku, jak se paktuje s gaunerama pred davnymi desetiletimi, ale pak se tahle linka vubec neresi
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    vam se to jako vsem libilo, jo? ja mam teda rozpacite pocity

    + genius loci
    + kamera
    + hudba
    + charaktery (vesmes)
    + vykon Farella
    + Frankova smrt v pousti

    ted k minusum
    - tempo: obcas se nedelo vubec nic, obcas se dely veci tak chaoticky, ze mi mozek vypinal
    - akcni sceny: mi prisly dost rambovske a zbrkle. Prestrelka v neighborhoodu s motorkarema a ve vidlackem meth doupeti v prvni serii byly mnohem lepe natocene
    - Vince Vaugn zacal hrat az nekde v pulce serie. Pravda, knizni/klise napsane dialogy mu moc nepomahaly
    - jeho (Frankova) zena me iritovala kazdou svoji scenou. Prazdny ksicht jakoby zmrtvely po plastickych operacich
    - prilis mnoho postav. Na Woodrougha pak podle me nevyslo dost casu, aby jeho charakter dostal nejakou hloubku. Me tim padem vubec nezajimal, pritelkyni akorat proto, ze je hezoun
    - v poslednim dile je na Raye vypsane celostatni patrani, ale on si v klidu vola mobilem. Uz pred deseti lety by ho na zaklade toho ihned vyhmatli
    - ptaci maska: na zacatku serie buduje nejakou mystickou atmosferu, abychom se nakonec dozvedeli, ze se fotografovi "proste libila"

    - ale hlavne me urazilo to rozreseni. Srsly? Velcoro si nahodou vzpomene na nejakeho chlapka, s kterym mluvil 2 minuty? Poustel jsem si schvalne epizodu tri a 1) neprislo mi, ze by decka spolu mluvily 2) podobu tam teda taky nevidim.
    Ale tak asi jsem spatny detektiv, na redditu nekdo trefil fotografa hned po treti epizode


    Who do we have now?
    -----
    The girl Erica,
    she's in the wind.
    -----
    There was two of them.
    -----
    - The kids-- boy, girl.
    - What?
    -----
    Field interviews,
    that movie set.
    -----
    We had a crew list. There was a guy there.
    Set photographer.
    -----
    She talked to him.
    The ages are right.
    -----
    Fuck, they even
    kind of looked alike.


    ZAVER: jako "pocitovka" o zkorumpovane dire v Kalifornii OK, jako detektivka spatny
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Super série, dobrý, dustojny pokracovani. Vysoce nadprumerna produkce, whatever... Ale... Posledni dil byl nedotazeny, predvidatelny a proste kurva si to zaslouzilo trochu vic. Dialogy byly az moc pretazene do dokonalosti Shakespeara, umrti dvou hrdinu az moc pretazeny a predem ohlaseny... Jako jak se na ne dostali... Jak Mekanci dostali Ray a pak byli prekvapeni z mio dolaru? Jak ho mohli najit, bud by videli celou akci a pak by je mio neprekvapil nebo nevim. Ne, zasluzilo si to vice. Postava otce Velcora? Proc? Pro blbej odznak? Starostova smrt? Proc ted?

    Kurva drat, jak me nasrali v prvni serii paranormalni jevy tak tohle me nasralo stejne. Presto kurva dobry
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jak si nekdo muze stezovat. A jeste na to, ze se tam nic nedeje. LOL.
    za mne nejlepsi sezona serialu za poslednich treba pet let, nepamatuju si, ze by me neco bavilo vic. A Vince Vaungh se vysvih z nic moc komika na super herce. Bravo.
    TAP
    TAP --- ---
    e08 kvazispoiler, klik na vlastni nebezpeci
    tam musí bejt nějakej čech v produkci :)
    http://i.imgur.com/qlMVcTB.jpg
    PETINY
    PETINY --- ---
    TAP: taky na to slysim jenom chvalu.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TAP: Mně se to dost líbilo. Je to jako Cormack McCarthy střihlej Charlesem Willefordem. Nejvíc je to podobné na Tahle země není pro starý, doporučuju
    TAP
    TAP --- ---
    mimochodem, s timhle má někdo zkušenost?
    Kniha Galveston | bux.cz
    https://www.bux.cz/knihy/163357-galveston.html
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    KUBAN88: me taky...po tom co vykosil vsech 5 predtim, je tohle debilni konec....skoda woodrugham, vedle franka asi moje nejoblibenejsi postava
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ESTEN: SPOILER: Konec sedmého dílu mě nasral, ne pro ten fakt, ale pro tu nerealnost, ze trefil spravny vychod, ze vedel ze vylez apod.
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    A hlavne, i v druhe serii hraje jednu z hlavnich roli genius loci (nebo psychosfera, jak se o tom zminoval Pizzolatto v nejakem rozhovoru).
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    PETINY: jasně, že ne, není to realita, je to true detective, všechno je tam přepálen, ale to je na tom to pěkný
    PETINY
    PETINY --- ---
    ANDRE3000: musim říct, že když jsem viděl první čtyři díly a dal jsem si recap, tak mi vadily v podstatě všechny dialogy Franka. Jo, jsou skvěle napsaný, ale v reálu by se v těch situacích asi takhle nikdy nevyjadřoval.
    Ale už to neřeším.
    SITH
    SITH --- ---
    Ten jejich rozhovor v motelu, famozni
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Tak sedmym dílem začíná slušná řežba. A stejně jako doteď, neskutečně chytře odvyprávěnej děj. Tenhle seriál je fakt prostě úplně jinde než veškerá dosavadní konkurence...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam