CUKI: tak mi rekni jak bys to postavil za zlomek aby se dalo žít na otevřeném moři, abys tam mohl plnohodnotně žít ve skupině pár set lidí a měl nějaký růstový potenciál...ale konkrétně, vágní proslovy a výstřely mě úplně nezajímají. V dokumentech zmíněných níže v klubu jsou pěkně načrtnuté procesy vedoucí ke vzniku plovoucího města, pokud máš lepší nápad tak sem s ním....
SSI pro první fázi počítá s umístěním vesničky v zálivu u Hondurasu (resp. zatim neoznamili s kym vsim jednaji o umisteni a poskytnuti nejake politicke autonomie, lokalita u Hondurasu byla podrobena analyze v pdf v zahlavi stejne jako stavebni materialy, pitna voda, elektrina, internet...), odhad ceny bytové jednotky se pohybuje okolo 8 až 10 mio korun; v dalsich fazich planuji rozsireni a postupny presun na otevrene more v momente kdy budou mit penize na vlnolamy
potrebujes stabilni plochu (nekolik tisic metru ctverecnich aspon abys mel dost prostoru pro life support..), elektriku, internet, vodu....pripadne mi rekni proc je cesta, kterou jde SSI nerealizovatelna nebo co Ti prijde jako blbost...
PET je velmi dobre recyklovatelny, tj. zadarmo ti je nikdo neda (vykupni cena cca 2 kč/kg) a abys tam byl schopny dlouhodobe prezit potrebujes aby "nosnost" pontonu byla na urovni zakladove desky pro stredne velky rodinny domek...to vylucuje "slunickovy" pristup typu "udelame to z pet lahvi a bude to super"...
Co by treba nejspis slo: lisovat PET do kompaktni tvarnice, lepit ty tvarnice k sobe, pak to obalit nejakou folii aby se do toho nedostala voda...ale pro nejaky vetsi struktury mi to prijde jako nevhodny reseni, protoze to neni dostatecne homogenni=riskantni...ale pokud nekdo chce mermomoci pouzit PET tak by to mohlo poslouzit...