• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    Pokec o týhle hře. Zdroje, buildy/templaty, streameři, videotutoriály.
    rozbalit záhlaví
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: zajimavy... s tim jakou maj trubky propustnost + existence cisternovejch vagonu me prenos tekunit robutkama asi nenapadnul.. to nemuze bejt efektivni.)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    na prenaseni kapalin robutkama? = )
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: mam nekolikset hodin odehranejch a nikdy jsem nepotreboval plnit sud.. proc chces plnit sud?.)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JOPS: V Assembling machine 2 nebo 3 je na to proces "fill barrel".
    Barrel - Factorio Wiki
    https://wiki.factorio.com/Barrel
    JOPS
    JOPS --- ---
    jsem v pytli, nevim, jak mam sakrys naplnit sud...
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    Prisel nekdo na to jak dostat landfill do BP v SE modu?
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: Ja taky delam 95% veci sam (ne ze bych se obcas nekde neinspiroval). Nicmene koleje jsou neco na co nemam nervy.)
    S tim poslednim pokusem co jsem postoval jsem pouzival 3 vlaky + 8 vagonu
    Ocenil bych BP string na krizovatku. Vypada super kompaktne.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: jj čtverce sou malinký schávlně. U tohohle modu většinou nemáš problém s propustností (potřebuju 6x modej pás nščeho na jednom místě) ale spíš s množstvím inpůtů (běžně mám bloky který mají 6+ vstupních stanic). Proto sem šel schválně cestou malinkejch bloků a malejch vlaků, abych zas zbytečně neměl obrovský buffery nějakejch meziproduktů kterých reálně potřebuju jenom trochu. Jestli to je lepší nebo horší cesta nedokážu říct, ale funguje to. = )
    Jo a na 4 vagony potřebuješ 2 lokomotivy na ideální akceleraci, a pak už se tam ten vlak nevejde. = ) navíc když máš na jedné straně bloku >1 stanici tak už jsou kratší, a 4 vagony by se nevešly ani s jednou loko.

Bloky (stejně jako všechno ostatní) jsou moje dílo, cizí bluepriny z principu nepoužívám, krom balancerů.. můžu pak někdy nahrát BP sting nebo save, ale určitě v nějakym blueprintu bude nějaká chyba a chybějící semafor nebo tak, a já pak budu mít mindrák že sem to publikoval. = D
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: Super, ty ctverce jsou fakt malinkaty. Proc pouzvas jen dva vagony, kdyz se tam vejdou ctyri? Ja mam taky rad hodne vlacku, ale vzdycky mi prislo ze vetsi vlaky = min vlaku = min potencialni problemu.
    Blueprinty na kolejiste jsou tvoje vyroba a nebo to od nekud mas? Rad bych je testnul.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: Prosím pěkně.

jak psal TRILOBYTE, ten mod přidává fakt hromadu postupů, u základních věcí se to tolik neprojevuje, nasčítá se to.
    Tohle je jeden smelter, 144 pecí, výstup 2x blue belt materiálu. těch smelterů pro celou bázi je cca 30.

MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MAIMONIDES: Aaa obří update.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    IMPROVIZACE: https://mods.factorio.com/mod/IndustrialRevolution
    - New materials such as tin, rubber, glass, bronze, gold, lead, and chrome
    - Component generation system and new processes, including crushing, ore washing, alloying, metal-casting, electroplating
    to trochu tovarnu nafoukne
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SE dnes dostal space elevator. Vlakem na oběžnou dráhu (je tam i elektrický vedení).
    Pokud někdo chce dělat velké věci na oběžné dráze, je to super. Možná je to dobrý i v době prvních malých kosmických lodí, které prakticky nemůžou startovat z planet.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: muzes sem hodit fotku jednoho "ctverce"
    trosku se neorientuju v tom meritku..
    vypada to velky nicmene ta zakladna co jsem sem daval aktualne jede rychlosti 320 vedeckejch balicku/m a vypada mnohem mensi
    IMPROVIZACE:

HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    A když to tu tak pěkně ožilo tak se vám pochlubím mým posledním projektem.
    Moje první "baby-megabase". Je to jen 5sps (300spm), ale zase s modem Industrial Revolution 2. Upřímně mě tenhle mod hodně baví, není to takovej masakr jako AngelBob nebo pyanodon, ale par zajimavejch postupu to pridava, plus pro vsechno docela dost mezikroků navíc. Proto 300spm base je takhle velká. A navíc to má fakt hrozne peknou grafiku. = )
    Pokusil sem se taky poprvý o city-block styl s tím že sem schválně šel do toho naslepo a všechno vymýšlel a ladil sám. Docela zábava, ale chvílema hroznej pain, třeba předělávat jízdní řád skupniě 25 vlaků protže původní varianta prostš nefunguje. = )
    Je to 770 stanic a 467 vlaků, báze krom vědy vyrábí taky úplně všechno co potřebuje pro vlastní rozšíření. materiály na jeden blok solárů vyrobí cca za 10 minut, jeden celej blok s landfillem v ideálnim stavu taky za 10 minut, ale reálně spíš za 15. Je to pro zajímavost 17k landfillu.. (-_-)
    Celá báze má 275 bloků, z nich 178 jsou reálně produkční bloky, zbytek jsou doly/prázdný/depa atp. K tomu nějakejch 76 bloků se solárama a akumulátorama. Podle hry mám na tom save 185 hodin. = )
    Momentálně mám naplánováno 1000spm, bude to +- 120 bloků výroby + potřebný doly, teď už vím líp jak to postavit a mám infrastrukturu pro to to realizovat, ale je to dost výzva.. = D
    a tady finální mapa a statistiky produkce za 10h, plus screenshot cely baze.. nevim uplne jak udelat lepsi, puvodní je 8000x4000 px a má 80MB, a zmenseny je to takhle necitelny.. = /

HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    (Na minimape je videt, je to cerveny trojuhelnik. = )
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    JOPS: neexistuje, obvykly problem.. = ) jsou na to ale mody.
    JOPS
    JOPS --- ---
    a exituje nejaky figl, ja najit auto? :) jsem ho nekde zaparkoval a nemuzu ho najit...
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: yes, diky moc, to ALT je presne ono :D omluvuji se zmatecny dotaz :D
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: tvuj dotaz je mirne zmatenej.)
    vyzkumny stanice nevyrabej, ale vynalezaj
    montovny vyrabej
    nad vyzkumnejma stanicema vidis akorat jaky se pouzivaj vyzkumny balicky
    nad montovnama vidis co vyrabej
    to co hledas je pravdepodobne "alt"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam