• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    IMPROVIZACE: Šikovnější hráči to dojedou pod 200h, ti slabší klidně přes 600h:) Upgrade planner normálně funguje, to bude nějaký nedorozumění.
    Co myslíš tou jedničkou?
    Coronar mass ejection je obvykle neškodný a časem se s tím vypořádáš:)
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    IMPROVIZACE: taky mi to prislo komplikovany jen proto aby to bylo komplikovany. Ale ma to hodne velkou fanouskovskou zakladnu, tak jsem si rikal ze to nekdy zkusim prekousat pres zacatek. Ale je to takovej hodne dlouhodobej commitment.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    Investoval jsem par hodin do Space Exploration modu a nejak nevim co si o tom mam myslet.
    1) ten mod ma bambilion picovin co vypadaj naprosto zbytecne + neni moc jasny k cemu co je..
    2) nemoznost upgradu pres upgrade planer .. jako vazne to chce po hraci rucne vylepsovat desetitisice pasu?
    3) koronarni hmota je co?.) na zacatku hry smazit hraci zakladnu nejakym vesmirnym smejdem co jde neutralizovat jen pokud mam nekde volny 3GW elektriny (ne na zacatku hry opravdu nemam ani smykem)
    Vidim ze tenhle mod pocita s tim ze hrac do nej investuje stovky hodin.. premejslim jestli nebudu akorat nasranej.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    JOPS: maji co palit? nevypadaji, ze by horely
    nejake uhli nebo drevo by nebylo? :D
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    JOPS: nemas to plny ty pece?
    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    HEINZZ: kolik to žere průměrně ve watech? Krom ukazatele SPM/RPM mám ještě v oblibě spotřebu watty a jaderný palivo.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    JOPS: mas dost elektriny? Klikni na jakejkoliv elektrickej sloup a zjistis.. ze zlutyho pasu by zluty insertery mely brat uplne vpoho.
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak a jeste jeden problem na ktery jsem ted narazil...

co mam udelat pro to, aby ta zluta chapadla stihala sbirat material? Proste ho nesebere, jenom se jakoby nazvedne a neveme.

IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ:
    JOPS: dalsi vec je ze v trubkach se postupne snizuje tlak a pocita se kazdej segment trubky
    v praxi to znamena ze podzemni trubka ma ve skutecnosti daleko min segmentu nez klasika trubka pri stejny dylce
    kdyz stavis opravdu dlouhy potrubi tak je dobry tam obcas dat cerpadlo (da se tak udelat neomezene dlouhy potrubi bez ztraty tlaku)
    cerpadlo zaroven funguje jako jednomsmernej ventil (takze predejdes tomu ze se ti bude nejaka kapalina zbytecne vracet tam odkud ji chces cerpat)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    JOPS: a doporuceni navic - podzemni trubky VSUDE. Pres nepodzemni trubky nejde chodit a dela to hroznej chaos. Pri pouziti maximalni delky sou podzemni i levnejsi na vyrobu. Zvykni si na ne od zacatku a usetris si hrozny bolehlavy. = )
    JOPS
    JOPS --- ---
    hmmm, vsechno v trubkach jo? Hmmm
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: nemusi vse byt efektivni.. = )

taky sem to asi v životě nepoužil, ale možné je všechno! = )
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: zajimavy... s tim jakou maj trubky propustnost + existence cisternovejch vagonu me prenos tekunit robutkama asi nenapadnul.. to nemuze bejt efektivni.)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    na prenaseni kapalin robutkama? = )
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: mam nekolikset hodin odehranejch a nikdy jsem nepotreboval plnit sud.. proc chces plnit sud?.)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JOPS: V Assembling machine 2 nebo 3 je na to proces "fill barrel".
    Barrel - Factorio Wiki
    https://wiki.factorio.com/Barrel
    JOPS
    JOPS --- ---
    jsem v pytli, nevim, jak mam sakrys naplnit sud...
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    Prisel nekdo na to jak dostat landfill do BP v SE modu?
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: Ja taky delam 95% veci sam (ne ze bych se obcas nekde neinspiroval). Nicmene koleje jsou neco na co nemam nervy.)
    S tim poslednim pokusem co jsem postoval jsem pouzival 3 vlaky + 8 vagonu
    Ocenil bych BP string na krizovatku. Vypada super kompaktne.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: jj čtverce sou malinký schávlně. U tohohle modu většinou nemáš problém s propustností (potřebuju 6x modej pás nščeho na jednom místě) ale spíš s množstvím inpůtů (běžně mám bloky který mají 6+ vstupních stanic). Proto sem šel schválně cestou malinkejch bloků a malejch vlaků, abych zas zbytečně neměl obrovský buffery nějakejch meziproduktů kterých reálně potřebuju jenom trochu. Jestli to je lepší nebo horší cesta nedokážu říct, ale funguje to. = )
    Jo a na 4 vagony potřebuješ 2 lokomotivy na ideální akceleraci, a pak už se tam ten vlak nevejde. = ) navíc když máš na jedné straně bloku >1 stanici tak už jsou kratší, a 4 vagony by se nevešly ani s jednou loko.

Bloky (stejně jako všechno ostatní) jsou moje dílo, cizí bluepriny z principu nepoužívám, krom balancerů.. můžu pak někdy nahrát BP sting nebo save, ale určitě v nějakym blueprintu bude nějaká chyba a chybějící semafor nebo tak, a já pak budu mít mindrák že sem to publikoval. = D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam