• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    JOPS
    JOPS --- ---
    hosi mam problem...

strasne u me klesne motivace hrat Factorio, co se dostanu k rope. Tam me to prestava bavit. Rozjel jsem asi 5 her, u vsech jsem pokazde skoncil u ropy. Tam me tak nejak strasne sere, ze nevidim to proudeni tekutin a nemuzu si hrat s prekladanim a celkove trubky me serou i kdyz je davam pod zem.

Jsem jedinej? :)
    PETINY
    PETINY --- ---
    já jsem po pár letech zase zapl a jsem nadšenej, graficky úplně jinde, atomová elektrárna je slast, ještě mě čeká tlustá berta na kolejích a zase pochopit kombinátory. A hraju Ribbon World - doporučuju, je to fakt zábava. Jen k tomu dvě věci:
    - když bych to hrál podruhé, nastavil bych si výšku mapy na dvojnásobek default hodnoty
    - nastavit si resourcy na max bohatost, occurence a size, jinak je to oser
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    IMPROVIZACE: akorát ty vylepšený pásy dostaneš někdy hooodně ke konci.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: Proc to nedava smysl? (ty pasy). Vesmirnej pas normalne normalne postavit jde na planete a funguje. Navic existuje vylepsenej vesmirnej pas, kterej je rychlejsi nez modrej a klasickej vesmirnej pas pouziva jako komponentu v receptu.
    Nenazval bych to asi uplne vyzvou.. to co delas je ze postavis proste a jednoduse vic ruznejch "fabrik" co vyrabi vic ruznejch veci nez ve vanille.
    V tom modu mi prijde zbytecny mit vic budov co ma jednu fuknci, vic receptu na jednu a tu samou vec. Pak tu jsou dlouhy vyrobni retezce, kde je sice sice videt snaha o moznot "reciklace" predchozich produktu, ale z nejakyho duvodu ty retezce bejvaj preruseny (napr. moduly upgradujes ze stupne 1 na 2 a pak na 3.. potom je to ovsem preruseny a stupen 4 ma uplnej recept)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Tahle jedna věc je znamej problém. Technický limit Factoria. Beztak není moc důvod, ne?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: space belt se stavi, jak uz nazev napovida, ve vesmiru. Proto upgradovat na nej cerveny pasy (ktery sou ciste terestrialni) absolutne nedava smysl.
    K tomu zbytku, co rict... jal pravil klasik, "otevrel si hospodu, ale chodili mu tam lidi".. = ) Zkousel si nejakej podobnej velkej mod/modpack? Ciste ze zvedavosti, zajimalo by me jaky nazor bys mel treba na bob+angel nebo pyanodon.. = )
    Vic nerostu, komplexnejsi recepty, vic budov, boze to sou jedny z tech hlavnich lakadel velkejch modu, dovud proc to lidi (kteri uz nenachazeji ve vanille tu vyzvu) hrajou, tvuj hejt na tohle je opravdu usmevnej...
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    MAIMONIDES: tak si testni upgrade napriklad cervenyho pasu na vesmirnej a jestli ti to pujde tak jsi kouzelnik
    jednickou myslim napriklad to ze vidim hromadu dalsich nerostu nebo co to je co se da tezit, vidim x ruznejch fabrik co delaj to sami atd.. dalsi vec je ze dost receptu je ted asi zbytecne slozitejch
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    IMPROVIZACE: Šikovnější hráči to dojedou pod 200h, ti slabší klidně přes 600h:) Upgrade planner normálně funguje, to bude nějaký nedorozumění.
    Co myslíš tou jedničkou?
    Coronar mass ejection je obvykle neškodný a časem se s tím vypořádáš:)
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    IMPROVIZACE: taky mi to prislo komplikovany jen proto aby to bylo komplikovany. Ale ma to hodne velkou fanouskovskou zakladnu, tak jsem si rikal ze to nekdy zkusim prekousat pres zacatek. Ale je to takovej hodne dlouhodobej commitment.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    Investoval jsem par hodin do Space Exploration modu a nejak nevim co si o tom mam myslet.
    1) ten mod ma bambilion picovin co vypadaj naprosto zbytecne + neni moc jasny k cemu co je..
    2) nemoznost upgradu pres upgrade planer .. jako vazne to chce po hraci rucne vylepsovat desetitisice pasu?
    3) koronarni hmota je co?.) na zacatku hry smazit hraci zakladnu nejakym vesmirnym smejdem co jde neutralizovat jen pokud mam nekde volny 3GW elektriny (ne na zacatku hry opravdu nemam ani smykem)
    Vidim ze tenhle mod pocita s tim ze hrac do nej investuje stovky hodin.. premejslim jestli nebudu akorat nasranej.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    JOPS: maji co palit? nevypadaji, ze by horely
    nejake uhli nebo drevo by nebylo? :D
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    JOPS: nemas to plny ty pece?
    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    HEINZZ: kolik to žere průměrně ve watech? Krom ukazatele SPM/RPM mám ještě v oblibě spotřebu watty a jaderný palivo.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    JOPS: mas dost elektriny? Klikni na jakejkoliv elektrickej sloup a zjistis.. ze zlutyho pasu by zluty insertery mely brat uplne vpoho.
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak a jeste jeden problem na ktery jsem ted narazil...

co mam udelat pro to, aby ta zluta chapadla stihala sbirat material? Proste ho nesebere, jenom se jakoby nazvedne a neveme.

IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ:
    JOPS: dalsi vec je ze v trubkach se postupne snizuje tlak a pocita se kazdej segment trubky
    v praxi to znamena ze podzemni trubka ma ve skutecnosti daleko min segmentu nez klasika trubka pri stejny dylce
    kdyz stavis opravdu dlouhy potrubi tak je dobry tam obcas dat cerpadlo (da se tak udelat neomezene dlouhy potrubi bez ztraty tlaku)
    cerpadlo zaroven funguje jako jednomsmernej ventil (takze predejdes tomu ze se ti bude nejaka kapalina zbytecne vracet tam odkud ji chces cerpat)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    JOPS: a doporuceni navic - podzemni trubky VSUDE. Pres nepodzemni trubky nejde chodit a dela to hroznej chaos. Pri pouziti maximalni delky sou podzemni i levnejsi na vyrobu. Zvykni si na ne od zacatku a usetris si hrozny bolehlavy. = )
    JOPS
    JOPS --- ---
    hmmm, vsechno v trubkach jo? Hmmm
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: nemusi vse byt efektivni.. = )

taky sem to asi v životě nepoužil, ale možné je všechno! = )
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: zajimavy... s tim jakou maj trubky propustnost + existence cisternovejch vagonu me prenos tekunit robutkama asi nenapadnul.. to nemuze bejt efektivni.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam