• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: ty "odpaliste" maj dva rozsahy na mape vyjadreny zlenym a oranzovim ctvercem. Ten mensi je logistickej (zaroven je to i vzdalenost na kterou se vic "odpalist" propoji do jednoho logistickyho celky(je pak mezi nima carkovana cara)) a ten vetsi je stavebni. Stejne tak mas logisticky a stavebni roboty. Stavebni roboti umej z poskytovacich a skladovacich (nejsem si ted uplne jistej jak je to s vyrovnavacima) beden brat veci a stavet je na pozice duchu(truhla, duch i "odpaliste" musi bejt v ramci stejnyho logistickyho celku). Lohisticky roboti v ramci toho mensiho rozsahuju prenasej veci mezi truhlama (z poskytovacich do vyzadovacich(tedy musis mit nastaveny co a v jakym mnozstvi tam chces)). V inventari mas logisticky sloty a hrac se diky nim chova stejne jako pozadovaci truhla.
    Tohle je tak nejak zaklad toho jak to funguje.
    JOPS
    JOPS --- ---
    snazim se pochopit drony.

    Mam jedno "odpaliste" pro drony. Nejake drony v tom a dal jsem vedle toho bedny pro veci. Nejakym zpusobem mi neco funguje, protoze kdyz tam prijedu kolem s rozmrdanym autem, tak vyleti dron a opravi me :D

    Jestli jsem to pochopil dobre, tak tam nefunguje, ze kdyz mam dostatek surovin, ze si ten barak sami vytvori. Do tech beden musim davat hotove budovy. Je to tak?
    JOPS
    JOPS --- ---
    hele a jak oblecu armor?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    PETINY: otevírá to "modular armor"
    a ze začátku i s jednim roboportem vycucneš zásobu energie z baterek jak prd.. sranda začíná teprv s fúzním reaktorem.. = )
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS:
    STARE_CASY: jo a pozor, tady oblíbený výjeb, nestačí mít jen personal roboport a v inventáři roboty, ale musíš mít i z čeho ten roboport napájet (přenosný solární panely, zezačátku) a kam tu energii ukládat (baterky). A to všechno nandat do brnění, z hlavy ti teď neřeknu jaký brnění tuhle možnost otevírá.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    JOPS: a určitě si pak pořiď taky osobní roboport do svého brnění. Budeš tak mít několik stavebních robotů hned u sebe a tohle kopírování si postavíš hned ze svých zásob a nemusíš čekat, až tam doletí roboti z hlavní sítě.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PETINY: tohle je fajn napojit na circuit network a dát tam podmínku, že má vyrábět další roboty jenom tehdy, když je jich nedostatek. Nebudou se vyrábět furt, neplýtvá se surovinami a přitom pomalu přibývají, jak jsou nárazově potřeba. A jak rostou ambice, zvětšují se stavební plány, tak přibývají i roboti.

    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: pro tip: nech vyrábět logistický roboty a stavěcí roboty do bedny, kteoru omezíš na jedno políčko (50), stejně jich na začátku nebudeš moc potřebovat a b udeš používat ty konstrukční. Určitě budeš mít někde bottleneck a předejdeš tím zbytečnýmu plýtvání. Jo a olej děláš v rafinerii sice na tři základní suroviny, ale v chemičce ty suroviny pak jdou dělit mezi sebou dál, takže když ti bude nějaká chybět, dá se "po proudu" dovyrobit z těch dalších dvou. etc.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JOPS: To právě nesmíš vzdát u ropy. Pak teprve začne sranda.
    JOPS
    JOPS --- ---
    STARE_CASY: ah, to bude ono, diky moc ty jeste nemam :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    a navíc pak nejsi odkázán jenom na kopírování, ale uděláš si knihu se stavebními plány, takže pak rovnou stavíš velké bloky

    viz https://wiki.factorio.com/Blueprint
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    JOPS: roboty! potřebuješ stavební roboty. a taky logistické, abys nemusel běhat k truhlám, ale sami ti přinesli, co potřebuješ.
    JOPS
    JOPS --- ---
    objevil jsem funkci kopirovani a vkladani :D

    ale co musim udelat pro to, aby se to zacalo stavet. Nebo kdy se to postavi? :)

    PETINY
    PETINY --- ---
    hint - hrat Factorio v multiplayeru. Staci vzit jakykoliv savegame a hostovat ho jako multak - to co odehrajes v multaku se uklada stejne do savegame, takze si to muzes pustit pozdeji i v singlu. Me se do me aktualne rozehrane hry napojilo cca deset lidi prubezne a obrovsky mi pomohli s bazi, je to fakt perfektni sledovat, jak ti to roste pod rukama a nemusis vsechno mikromenezovat :) A je super sledovat, jak ruzny lidi premyslej ruzne o smelting setupech, assemblingu atd.
    Hlavne to bezi tak pohodlne, ze jedinej rozdil mezi singleplayer a multiplayer je, ze v multaku nemas v nabidce Load game, jinak to ani nemas sanci poznat ze jsi online.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SPM: logistické truhly nejsou pro stavbu potřeba. Potřebuješ jenom poskytovací červený a ukládací žlutý, ať to maj roboti kam nosit, když něco zboří (včetně stromů).

    Obojí je hned na začátku robotiky. Ve vanille, v Krastoriu i ve Space Exploration (ale tenhle mod nemám osobně rád, je to překombinované, nevyvážené a pokaždé mi rychle došlo místo kvůli tomu, jak mají řešené planety).

    Zkrátka - jakmile vyvineš stavební roboty, dostáváš k nim roboport, červenou a žlutou truhlu. S tím se to už dá rozjet ve velkém. Logistické truhly (fialová, modrá, zelená) jsou fajn v pozdější fázi, kdy se hodí některé věci vyrábět ad hoc bez toho, abys k nim tahal zdlouhavě pásy a trubky. Takže postavíš jenom továrnu, přidáš modrou truhlu, kam naklikáš požadavky na suroviny a červenou na finální výrobky. Případně pak zelenou na to, aby sis materiál poslal dál. Ale obejít se dá i bez toho.
    SPM
    SPM --- ---
    IMPROVIZACE: Jo, ale logisticky truhly a roboti jsou az za dalsima science packama. Takze stavet z inventare asi ok, z truhel uz ne :-)
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    SPM: Wikipedie rika ze osobni roboport je cervena, zelena + modra veda stejne jako pred ctyrma rokama. Kazdopadne ty tri balicky nejsou nic co by stalo za rec.
    SPM
    SPM --- ---
    Ono taky kdysi davno ta robotika byla o hodne snaz dostupna v techtree
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    DAVIDOWITCH: Krastorio dava do zacatku personal roboport a roboty (a pak teda taky prekopava velkou cast herni mechaniky).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam