• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    Pokec o týhle hře. Zdroje, buildy/templaty, streameři, videotutoriály.
    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Eh, omylem jsem se na mobilu smazal...

Nádrže s vodou mám kvůli tomu chemičce. Tuším, že vodu potřebuji na plasty nebo na síru.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: slusnej spaghetti freestyle.)
    jako prvni vec by to chtelo cerpadla s nejakou zapinaci podminkou..
    na co mas ty nadrze s vodou?.)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    mohlo by se hodit i vám...

Sada nástrojů na úpravu blueprintů

Factorio Blueprint Tools
    https://christoph-frick.github.io/factorio-blueprint-tools/

Naposledy se mi hodilo si přidat do blueprintů s roboporty landfill, takže při rozšiřování základny mi to rovnou připraví na stavbu i místa s vodní plochou. Lze vyplnit kompletně, nebo jen pod stavbami v blueprintu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    PETINY: jak jsem psal, stačí vytvořit multiplayer z existujícího singlu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: taky klidně pomůžu. Jednoduchá poučka:
    - na krátký vzdálenosti jsou nejlepší boti
    - na krátký a střední vzdálenosti jsou nejlepší pásy
    - na cokoliv přes nevím, 4 a víc obrazovek jsou nejlepší vlaky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Klidně se můžu ztrapnit a ukázat ti můj ehm výtvor :)

Nevím, zda ty se budeš moci připojit, když to je rozjeté singl
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: jestli chces klidne se muzem nekdy na vecer domluvit na multak.. hadam ze budu schopnej ti vysvetlit par principu toho jak stavet tak aby si se z toho nezblaznil
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Tak už mi drony trochu fungují, ale kurva, to je logisticky všechno tak náročné... :) ja pořád přemýšlím nad optimalizací, jak stavět a už se začínám dostávat do stavu bezmoci, protože mi vždycky chybí nějaká surovina, která je přes pět map :) ideálně něco jako síra, plasty, baterie a tak podobně....

Pak se mi vždycky zastaví výroba kvůli tomu, že se mi zaplní sklad s nějakým olejem, který nepoužívám a tak podobně... Kua drát ;)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: továrna musí růst! = )
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: Factorio je ceska hra takze aktivne poskytovaci truhly tlacici svuj obsah do logisticke site je to co ti poskytne tu spravnou imerzi pri hrani.)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    tyjo ta ceska nomenklatura mi solidně trhá uši! = D
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: ty "odpaliste" maj dva rozsahy na mape vyjadreny zlenym a oranzovim ctvercem. Ten mensi je logistickej (zaroven je to i vzdalenost na kterou se vic "odpalist" propoji do jednoho logistickyho celky(je pak mezi nima carkovana cara)) a ten vetsi je stavebni. Stejne tak mas logisticky a stavebni roboty. Stavebni roboti umej z poskytovacich a skladovacich (nejsem si ted uplne jistej jak je to s vyrovnavacima) beden brat veci a stavet je na pozice duchu(truhla, duch i "odpaliste" musi bejt v ramci stejnyho logistickyho celku). Lohisticky roboti v ramci toho mensiho rozsahuju prenasej veci mezi truhlama (z poskytovacich do vyzadovacich(tedy musis mit nastaveny co a v jakym mnozstvi tam chces)). V inventari mas logisticky sloty a hrac se diky nim chova stejne jako pozadovaci truhla.
    Tohle je tak nejak zaklad toho jak to funguje.
    JOPS
    JOPS --- ---
    snazim se pochopit drony.

Mam jedno "odpaliste" pro drony. Nejake drony v tom a dal jsem vedle toho bedny pro veci. Nejakym zpusobem mi neco funguje, protoze kdyz tam prijedu kolem s rozmrdanym autem, tak vyleti dron a opravi me :D

Jestli jsem to pochopil dobre, tak tam nefunguje, ze kdyz mam dostatek surovin, ze si ten barak sami vytvori. Do tech beden musim davat hotove budovy. Je to tak?
    JOPS
    JOPS --- ---
    hele a jak oblecu armor?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    PETINY: otevírá to "modular armor"
    a ze začátku i s jednim roboportem vycucneš zásobu energie z baterek jak prd.. sranda začíná teprv s fúzním reaktorem.. = )
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS:
    STARE_CASY: jo a pozor, tady oblíbený výjeb, nestačí mít jen personal roboport a v inventáři roboty, ale musíš mít i z čeho ten roboport napájet (přenosný solární panely, zezačátku) a kam tu energii ukládat (baterky). A to všechno nandat do brnění, z hlavy ti teď neřeknu jaký brnění tuhle možnost otevírá.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    JOPS: a určitě si pak pořiď taky osobní roboport do svého brnění. Budeš tak mít několik stavebních robotů hned u sebe a tohle kopírování si postavíš hned ze svých zásob a nemusíš čekat, až tam doletí roboti z hlavní sítě.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PETINY: tohle je fajn napojit na circuit network a dát tam podmínku, že má vyrábět další roboty jenom tehdy, když je jich nedostatek. Nebudou se vyrábět furt, neplýtvá se surovinami a přitom pomalu přibývají, jak jsou nárazově potřeba. A jak rostou ambice, zvětšují se stavební plány, tak přibývají i roboti.

PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: pro tip: nech vyrábět logistický roboty a stavěcí roboty do bedny, kteoru omezíš na jedno políčko (50), stejně jich na začátku nebudeš moc potřebovat a b udeš používat ty konstrukční. Určitě budeš mít někde bottleneck a předejdeš tím zbytečnýmu plýtvání. Jo a olej děláš v rafinerii sice na tři základní suroviny, ale v chemičce ty suroviny pak jdou dělit mezi sebou dál, takže když ti bude nějaká chybět, dá se "po proudu" dovyrobit z těch dalších dvou. etc.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JOPS: To právě nesmíš vzdát u ropy. Pak teprve začne sranda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam