• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jo a jedna vec je tam popisek "blood, violence" to moc nesedi ne ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    zkousim to koupit ale nemam ve shopu purchase :(
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    RAINBOF: ne, mod support tam neni.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOODMAKER: aha. Takze to bude asi podobne s modama co
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    RAINBOF: multiplayer bude fungovat. Ale zrovna nefunguje, protoze nevychytali sync verzi a na switchi trva schvalovani pry dlouho.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOODMAKER: jo takze to musim znova koupit. Hmhm a bude fungovat multiplayer pc-switch ?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    RAINBOF: v obchode na tom switchi.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Musim rict ze sem na switchi zkusil demo, a teda nic pro me.. to ovladani je proste moc kostrbaty, zlata mys s klavesnici. Mozna kdybych tomu venoval vic casu, ale ja asi cilovka nejsem.. = )
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    A kde se da sehnat ? Na switchi bych ho moc rad zkusil
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Uz pomalicku zkousim factorion na Nintendu Switch. Stejne jako na pocitaci je to ovladani takovy nic moc. Ale asi se na to bude dat zvyknout.
    SMIICH
    SMIICH --- ---
    Já to dělám buď přes logistický truhly nebo dám koleje našikmo.

    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    Existuje ještě jeden takovej trik, že použiješ místo bedny, co má šířku 1 něco, co má šířku 2 - někdo používá tanky https://i.imgur.com/izHDFayl.png
    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    WOODMAKER: je pravda že ty koleje nechcou tak blízko vedle sebe, ale pokud to chceš bez dlouhejch červenejch tak tohle mě napadlo teďka

    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    WOODMAKER: na každej problém je nějaký řešení, čím lepší řešení budeš chtít, tím víc prostoru budeš potřebovat mezi kolejema. Ale v základu bych to bez beden řešil takhle - čistě překladač

    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    DEATHMERS: jako prekladac, bedna, prekladac? To nejde.
    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    co zkusit dát klasický zelený stack překladače? a třeba dvě úrovně za sebou, mezi který dáš bedny?? Jako minimaistickej styl je hezkej, ale většinou když překládáš něco někam, tak to overtime není zprůměrovaný, některý vagóny sou plný a některý poloprázdný.... takže nakonec dopadneš tak, že tam stejně místo překladiště budeš dávat aspoň 7 čtverců tlustej balancer z pásů, a pak budeš horko těžko hledat místo mezi, když už to bude obestavěný bází. Pravidlo pravý ruky, pokud nehraješ nějakej omezenej svět je, že prostoru je vždycky dost, nešetři na něm
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    IMPROVIZACE: ale cerveny prekladace jsou pomaly a normalni prekladace tam nedosahnou.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    WOODMAKER: To vypada jako pekna chujovina, ale neni duvod proc by to neslo. Vagon je normalni kontejner a prekladani z jednoho kontejneru do druhyho neni problem.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ahoj, mate nejakej idealni zpusob, jak prekladat zbozi z jednoho vlaku do druhyho?
    DNF
    DNF --- ---
    RAINBOF: muzes zkusit seablock, ten ma tusim v sobe Bobs/Angels, Space Extension Mod (SpaceX - jednodussi space mod). Neni to takovej ficak jako Pyanodon nebo Space Exploration, protoze vsechny recepty jsou si podobny, a nemaji tolik vedlejsich produktu/odpadu. Seablock je temer bez alienu, protoze 99% je na zacatku voda, a na malinky ostruvky se vejde sotva jeden-dva vetrelaci. Vsechno se ziskava z vody, ras, a pozdejc kytek a zvirat, tezeni neni. Navic si rozmyslis co a jak kde stavet, protoze vsechnu hlinu musis napred polozit. Ale jde to dobre, je to i pekne jak postupne prechazis na novejsi technologie, a tak mirne pozmenujes urcity casti tovarny... To jsem hral ted naposled. Ale je to p-o-m-a-l-y, priprav se na dlouhodobej projekt.

    Ale jestli rad stavis, ten Pyanodon taky neni od veci. Stravil jsem asi 500h jen do druhych obvodu. Kazdy komplex na vyrobu cehokoliv je fakt komplex, kazdy jiny, je potreba dovazet komponenty takze idealni na propracovanou dopravu, vlaky+roboty, automatizace. Dost jsem se vyblbnul, ale uz bohuzel asi nenactu save, je to tak dva roky zpet. Priprav se na dlouhy hrani, nebo ze to vzdas ;) (Ja jsem vzdal uz po druhych obvodech, nemel jsem najednou na hry cas...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam