• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    JOPS: Jestli chces pekny vysvetleni signalu pro vlaky, tak https://www.youtube.com/watch?v=DG4oD4iGVoY
    JOPS
    JOPS --- ---
    FURAN: oh, diky, maka to :)
    FURAN
    FURAN --- ---
    JOPS: Drž klávesy A (vlevo) nebo D (vpravo) ve směru jízdy před vjezdem na výhybku.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Hola hej lidi....

spustil jsem po delsi dobe Factorio a uplne jsem zapomnel, jak me to strasne bavilo.

Ale kdyz jsem to naposled dohral, tak vim, ze jsem vubec nepouzival VLAKY :D

tak a tady je obrazek mam dve masinky a zatim tri zastavky

Kdyz jsem mel jenom masinku vpravo, ktera jezdi pouze stanice A <> B kyvadlove, tak to fungovalo v pohode. (na zastavce B se naplnoval vagon a kdyz tam bylo pres 100ks zbozi, automaticky odjel a v zastavce A se zase vsechno vyndalo a po vyprazdneni vagonu jel zase na stanici B si nalozit)

Pridal jsem zastavku C a masinka, co je vlevo, tak potrebuji, aby jezdila zastavku kyvadlove A <> C

plus mam jeste takovy skromny cil, aby se ty dve kravy nesrazily :D Coz jsem pochopil, ze se dela pomoci navestidla, ale to jsem jeste nezkousel :D

A ted jsem jeste v takove svizelne situaci, jak mam masinkou vlevo na manualni rezim se dostat k zastavce "C" ? Mne se to porad se snazi jet ke stanici "B" :) (muzu ji smazat a prendat, ale to neni to srpavne reseni :D )

BATMATES
    BATMATES --- ---
    Když jseš zvyklej na ovladače obecně, tak to není problém, dokonce jsem se naučil ovládat auto, jeho dělo, plus házet granáty a u toho zoomovat. Takže prakticky hraješ všema deseti
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Ja to na switchi zkousel, a neumim si predstavit ze se to da nejak dyl hrat.. ale proti gustu
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Vy to nekdo zvladate pohodlne ovladat na Switchi?
    Vykon by se mohl s nastupcem switche zlepsit.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    BATMATES: 1% njn, tak si to budete muset zahrat na PCcku/Macu/linuxu :)
    BATMATES
    BATMATES --- ---
    ORBIT: Já na redditu četl vyjádření developera, že pro Nintendo DLC zatím nevyjde a ani nevědí jestli vůbec, protože je mnohem náročnější na všechny komponenty.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tak na webu maji, że Nintendo je supported, także to na to na 99% vyjde.

FAQ | Factorio
    https://factorio.com/support/faq#q-os-support
    The Supported platforms are:
    Windows 11, 10, 8, 7, Vista.
    macOS Mojave, High Sierra, Sierra; MacOS X El Capitan, Yosemite.
    Linux (tarball installation).
    Nintendo Switch.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ORBIT: tak ja v nintendu mam demo :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: Podle toho co jsem četl, tak nikoliv. PC, Mac, Linux a steam
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevite jak dopadlo to nintendo ? jde to uz hrat v lan nintendo-pc ? vyjde to na karte ?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WOODMAKER: Tohle myslim vymysleli moc pěkně. To by mohlo vytvoří solidní hype týden před začátkem.
    A dnešní FFF je taky dobry, mel jsem z toho dobry Starcraft wibe.

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    "Speaking of testers, please be aware that the content/press embargo ends on the 14th October, so if you want to avoid spoilers please keep it in mind as there are no restrictions on what they can show."
    fff #431
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    Ty co mi chybi asi ani moc ne, mozna pyromaniak a Golem, a trpelivost s vyzkumem na Minions, jinak je to lvl 3 produkce nebo speedrunning.

Unikatni zazitek bylo dosahnout Lazy Bastard, Raining bullets a Steam all the way v jedne hre najednou :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NONAME_HERO: Rozhodne doporucuju achievmenty zkusit. Nektere jsou fakt unikatni zazitek ;)
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    Chapu, the Factory must grow.

Ale uzemni expanze nema smysl, protoze kazdy nove generovany chunk muze a asi bude mit biters, zatimco na obsazenem uzemi jsou miliony rud, a prilis intenzivni vyroba by produkovala polution ktera afaik take dokaze generovat nove chunks, takze i v tom se clovek nemuze moc rozmachovat :)

Asi zkusim jeste nejake achievements, kompletni sbirku opravdu nemam...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NONAME_HERO: Gratuluju a dobre ze si davas rozcvicku pred 2.0

A ted zbyva jen rozsirovat a expandovat ;)
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    Nedavno jsem se k Factoriu vratil, tak se musim pochlubit uspechem - na mape mi nastal totalni klid, zadni biters a zadne chunks kde by se mohli mnozit. Nebylo to nejrychlejsi, stihl jsem vyslat 98 raket, a baze vypada jako italsky pokrm na 7 pismen, a musel jsem zdemolovat skoro 8000 nests, ale uz nepotrebuju hradby a veze :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam