• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOODMAKER: zda se ze problem byl v tom, ze jsem semafory mel moc do krizovatky. jsem tak zvykej z transport tycoonu :) stacilo je tad vzdy tak aby vychazely v paru vedle sebe a beha to.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: problem jeste muze byt, ze vlak v zelenem segmentu nevi, kterou z tech dvou trati zvolit. A v te chvili prichazeji chain signaly! Ale kdyz mas vic, nez jeden vlak, predelal bych to na jednosmerne vlaky. Lip se nad tim premysli.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    takhle jsou segmenty a semafory, co na ne ukazuji.
    Na zelenym je vlak, ale neni na screenshotu

Kdyz tam das prilis moc semaforu, udelas tim prilis moc segmentu.

Osobne jsem dlouho pouzival jednosmerny vlaky a obousmerky jsem zacal zkouset az casem a rychle jsem od nich odesel.

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    RAINBOF: Semafory deli trat do segmentu.
    V segmentu severne od tvych dvou vlaku zadny vlak neni. Takze tam tvoje vlaky mohou jet.
    V segmentu jizne od tvych dvou vlaku zadny vlak neni, takze tam tvoje vlaky taky mohou jet.
    Jak vidis, okolo segmentu, kde vlak stoji, sviti cervena. Protoze tam je vlak.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Jeste me napadla jedna vec. Vlak zmeni smer jizdy (i kdyz ma masinu pro kazdy smer) jen kdyz zastavi ve stanici, do ketre ho.posle jizdni rad. Nikdy se sam nerozhodne zastavit a zmenit smer, nebo sam si najit stanici a zmenit smer.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    HEINZZ: finke = funkce atd, sorry, mobil. =_(
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Jsem.na mobilu tak.ti nepomuzu s obrazky, zkusim si vzpomenout az budu u kompu, ale to je zaklad tvych problemu.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Semafory maji krom finke "ukazuju volno/plno" taky funkci "ukazuju prujezdny smer koleje". Ve chvili kdy mas kdekolib na trati semafor jen na kedne strane, tento usek neni prujezdny oboustrane. V tvem.pripade mas u te pripojky semafory je na jedne strane kpleji tesne pred spojenim trati, tudiz tyhle useky.jsou pro.automaticke vlaky jen jednosmerne prujezdne.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    posledni poznatek kdyz vlak zavezu na manual sem za ten modrej ramecek tak uz trefi spravne ale jen tam. => nechapu.
    F4XrmMJ.png
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    postavil jsem oba ty vlaky na stejnou kolej a vidim ze smerem nahoru maji zelenou.
    F4XemdX.png

proc jsou ztraceny.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    1 - nevi kam jet
    2 - ceka az bude cesta free
    3. navic,navazuje na druhy obrazek
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ORBIT: ta vetev doleva konci nadrazim. tohle taky nejde.
    F4WtEbV.md.png

WOODMAKER: asi to nechapu.
    Asi urcite. Mohl bys to nejak rozvest ? na co je mi signal co ukazuje volno za vlakem ?

ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: Tu vetev co odbocuje doleva posun at to neni jedna krizivatka a mezi tim mas jeden signal co je aplikovany na dve trate si myslim. Zbor spatny usek a postav to lip
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    RAINBOF: dobre si precti, co pisu tady
    WOODMAKER
    WOODMAKER

RAINBOF: tam mas ty semafory nejak neprehledne. Prava vetev ma nahoru dva, dolu zadnej. Proste dej vzdycky dva naproti sobe.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    snazim se to delat tak, aby proste vlak vedel zda smi vjet do krizovatky pripadne na spojnici.

mam za to ze za to muze ta mala cast na teto krizovatce.

F40TRIe.png
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Jsem takovej vecnej zacatecnik ve factoriu. Hraju to uz roky ale nejak jsem se k nekterym vecem neposunul. Jednou z nich jsou semafory.

mam trat na ni 3 vlaky ze 3 dolu (1,2,3) do dvou destinaci (4,5). Vlaky mi ruzne blbnou a ztraci se. do dolu dojedou ale do mesta netrefi. Nemuzu zaboha prijit na to, jak maji byt spravne semafory.

F40dJEu.md.png
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    JOPS: Jkmile vyzkoumas reaktor, predelas to. Ted zahod nohy a nech si to na roboty a jsi rychleji u reaktoru ;)
    WILL
    WILL --- ---
    JOPS: Nebo co můžeš na chvíli udělat je vypnout si exoskleton a nebo roboporty, aby ti neždímaly energii, a dobít to do nějakýho provozuschopnýho stavu. Mě se vybíjí baterky i když tam mám reaktor, ale hodně stavím.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    JOPS: To by melo ukazovat stav tvejch baterek, takze staci "jenom" vyrabet vic energie, nez spotrebujes. Kdyz si najedes mysi na jednotlivy veci co mas v obleku, tak ti to ukaze spotrebu, pripadne produkci. A tyhle dve musis nejak vybalancovat.
    Bacha, solar je fakt bidnej, jedny nohy sezerou tolik co vyrobi 7 panelu ve dne (jasne, nebehas nonstop, takze muzou v mezicase dobijet baterky, ale i tak je to bida).
    JOPS
    JOPS --- ---
    a jeste jeden dotaz

jak jsem udelal ten modrej ramecek, jak to nabiju? :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam