• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PER2: v 1:10 to je HC .. uprednostnim zaznam :)
    PER2
    PER2 --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Raptor is making great progress! Just finished an engineering review with SpaceX Propulsion. Engine SN 17 is about to ship to McGregor with some holiday style

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: to ja to mam podobne, jen sem to sem hodil jako joke :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    VACA: jestli je to hnus nebo ne je čistě subjektivní pocit. Mě se to třeba celkem líbí, myslím, že v nejbližší době se dočkáme spousty různých úprav...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (eh, a i tady si u té horní hrany křivku neodpustili...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VACA: designově čistá ostře řezaná auta bez křivek byla jeden čas v módě v 70 letech...


    Je fakt, že ostře řezaný truck je novinka, dříve šlo o ostře řezané sporťáky. Já jsem vůči tomu relativně neutrální, u elektromobilů mi zajímá, jestli opravdu umožní snížení enviromentální stopy individuální dopravy. Nejsem tak radikální, abych tvrdil, že máme používat jen hromadnou dopravu a bicykly. Na různé účely je potřeba různý dopravní prostředek, jak říkal už Cpt. Obvious...
    VACA
    VACA --- ---
    XCHAOS: Tak to si nerozumime. Samozrejme padlo spousta ftipku a spousta memu o cybertrucku jak ho nalreslil skolak ze 3tridy apod.

    Ale realita je jinde. Je to hodne promysleny po designovy strance. Rozbiji to konvence, je to provokativni a zaroven velmy cisty.
    Udelat takovejhle design z cisty vody neni nic jednoduchyho.
    A ty nevkusny paskvilnosti jako treba ten “kombik” jsou dukazem ze tohle nedokaze udelat kazdej.







    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VACA: jako mě čistota designu přijde ideální pro vystřihovánku časopisu ABC, úroveň začátečník. Nedovedu odhadnout, kolikaleté dítě by to mohlo vystřihnout a slepit, ale odhaduju třeba 7 let? :-)
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: Cybertruck se mi libi. Ale tohleto je nevkusnej hnus, velebnosti.

    Vlastne nic z toho co je na ty strance se mi nelibi. Ani ten trailer, bohuzel. Nehlede na to ze mi prijde nepraktickej..

    Cybertruck je vyladenej celkem “krehkej” design. Krehkej ve slova smyslu ze tyhlety fanouskovsky doplnky rozbijej cistotu toho dila..

    Sam nejsem na urovni abych dokazal designovat doplnky k cybertrucku. Je to vlastne jeste tezsi nez pro normalni auto, aby se zachovala cistota a celistvost toho designu.
    Vono to na prvni pohled pusobi jako primitivni trojuhelnik, ale ve skutecnosti je to velmy promysleny. Je to provokativni, ale naprosto cisty. Tyhle veci co jsem videl, vcetne toho paskvilniho picovinama ovesenyho kombiku vypadaj jak od kolotocu.

    Sry, nemyslim to nijak pruderne.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    jenom pro zajimavost smlouva o prodeji tak velkeho pozemku (respektive mnoha malych pozemku) bude mit 2000 stran .. to az zase uslysite basnit nekoho o tom, ze narizeni tykajici se cele EU, jsou rozsahle ..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    NEXIS_CZ: uzavreli v podstate smlouvu o smlouve budouci. Prodejni smlouvu maji podepisovat budouci tyden.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Static fire test of Falcon 9 complete—targeting December 16 for launch of JCSAT-18/Kacific1 from Pad 40 in Florida
    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    Tesla Berlin Expected to Break Ground on Gigafactory 4 Before Approval
    https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/tesla-breaks-ground-on-gigafactory-4
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOXICMAN: ten je nejaky nalesteny, chcelo by to nejaky pouzity ocouzeny, az to mas s aromou vesmiru
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ten by se mi líbil :)

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SEJDA: resp. je dokonce mozne, ze s rozvojem smart tarifu budou i transportni spolecnosti platit za moznost vyuzit soukrome bateriove systemy. Mohlo by to byt pro ne o hodne vyhodnejsi, nez to poslat dat. Viz slavne precerpavaci elektrarny v CR.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: akorat teda, bude "nizky tarif" resp. "super nizky tarif" vzdy, jenom s rozvojem smart tarifu, to proste bude chvili po spicce, nez pomale zdroje snizi svoji produkci, resp. vzdy kdyz obnovitelne zdroje zaberou nad ocekavanou produkci, resp. nutnou produkci.

    Jak rikaji ve videu, protoze se stale mnozi situace, kdy se silova elektrina prodava za negativni cenu, dokonce nekdy i tak nizkou ze by byla stale zaporna i pozapocteni transportnich poplatku dani aj. tak se muze stat, ze ti budou za nabijeni tveho baterioveho systemu platit, proste proto, ze i kdyz uz nesypou uhli, jeste porad ohrivaji vodu, ktera stale roztaci turbinu, protoze to proste nevypli dost brzo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: akorát teda noční proud je něco co s rozvojem solaru zmizí, resp se přejmenuje - proud bude nejlevnější v době kdy svítí slunce, ne jako dneska v době kdy je malá spotřeba a nelze vypnout stacionární zdroje..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam