• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: gratuluji, jenom par vybranych jedincu dokaze srovnavat les na hranici stredni evropy s mocalem v zone pro rozvoj prumyslove zony.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Toto potrva dlhsie ako cina s tymi regulaciami :)
    Tesla Giga Berlin gets early approval to begin land preparations ahead of construction
    https://www.teslarati.com/tesla-giga-berlin-acquires-early-approval/
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CRAZY_IVAN: jop, i figurina, ktere letela na DM-1 mela stovky cidel.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SEJDA: že by měli tolik čidel?
    ale ONDRA_99: dává velmi smysl, až triviálně jasné, kdybych se podíval na jiný fotky :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CRAZY_IVAN: ja bych tipnul, ze tam jsou cidla, ktera jeste budou kalibrovat, dokud je to na Zemi. Nakonec, navrat lodi, jeji schopnost vytvorit si plazmaticky stit je uplne to nejklicovejsi. Tedy hned za systemem udrzeni zivota uvnitr ;)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CRAZY_IVAN: Tipuju ze to jsou mista kde jsou srouby a ve finalni uprave se zadelaji. Nejlepsi mas si ten obrazek dat vedle tohohle kde mas toho minuleho Dragona finalniho a je tak hezky videt co se jeste dodela kam:

    EXIS
    EXIS --- ---
    CRAZY_IVAN: aniž bych znal odpověď, tak bych hádal, že kdyby se to zaseklo, tak tam našroubujou nějaké háky, za které to budou schopni vytrhnout?! Ale to je jen guess :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    TOXICMAN: proč to má to děrování, nevíte někdo?
    LEGI
    LEGI --- ---
    NEXIS_CZ: vem si, že se tě někdo zeptá, kde děláš, a ty řekneš - Space X..
    pak už jen necháš padnout virtuální černý brejle na oči :)
    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    @SpaceX
    SpaceX employees with Crew Dragon before it departed our Hawthorne factory for the launch site in Florida – one step closer to returning human spaceflight capabilities to the United States!

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    The Crew Dragon spacecraft that will fly @NASA astronauts @AstroBehnken and @Astro_Doug to and from the @Space_Station undergoing electromagnetic interference testing

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Elon a Dr. Robert Zubrin (The Mars Society)

    Mars Society President Dr. Robert Zubrin visited Boca Chica, Texas yesterday to meet with SpaceX Founder & CEO Elon Musk. During their meeting, Mr. Musk explained his company's extraordinary plan to begin the human settlement of the planet Mars, which was very much in evidence as hundreds of people were lined up outside the facility to join his team to build Starships.

    Dr. Zubrin asked Mr. Musk what the Mars Society could do to help his Mars effort and was told the organization should “spread the word on the unlimited future opened by making humanity space-faring.” Dr. Zubrin responded, saying “[The Mars Society] will begin next week by announcing a new international contest to design a 1-million person Mars colony.”

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ONDRA_99: ja si dovedu predstavit ze v hypoteticke situaci republikani: prezident+senat+snemovna by to asi slo, a jeste by na to sehnali i financovani do prvnich let, protoze by se argumentovalo nejak ve stylu "je to investice, ono se to zaplati" a jine oblibene zvasty. V realne situaci 2:1 je to podle meho nemozne a NASA by byla za takove plytvani popotahovana.
    Proste administrator NASA stejne jako vsichni zamestnanci, jsou zodpovedni za vyzkum letectvi a vesmiru, a to nema co delat s turistama. Uz jenom mysleni na ne je plytvani.
    Za to v postsovetskem Rusku, kde korupce nezna hranic a pred balickem penez se kazdy pokloni, je mozne vsechno.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SEJDA: Mysli ze kdyz by se to podalo jako "mame tu vedecky obsazenych x kresel nahoru, takze mame jedno kreslo volne, zaskolime nejakeho bezneho cloveka a ten to vse zaplati a tak nam to zlevni"? Ja to nemyslim tak, ze by NASA ze sve kapsy tohle delala. Ale ze by prave vyuzila kapacit ktere ma k dispozici a nechala si to dostatecne zaplatit.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ONDRA_99: NASA zadnou lehci verzi vycviku IMHO delat nebude, je to statni agetura a slouzi lidem, ne nekolik malo turistum, byl by to znacne nepopularni krok, a politici s tim souhlasit nebudou, viz. treba zadost NASA o to,a by byl Europa Clipper vynesen komercni raketou (FH) a ne SLS.
    Ale muze jit o vycvik organizovany "byvalymi zamestnanci", a vubec nemusi jit jenom o byvale zamestnance NASA.
    V soucasnosti pripravuje transport obycejnych lidi (turistu) jenom Blue Origin, a tam jde o tu tvoji variantu "minimalni vycvik" = nekolik dni.
    APPU
    APPU --- ---
    Solární tašky Tesly se začnou prodávat i v Evropě. V budoucnu se naučí odstraňovat sníh ze střech – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/...e-v-budoucnu-se-nauci-odstranovat-snih-ze-strech/sc-870-a-202408/default.aspx
    KUATO
    KUATO --- ---
    PETER_PAN: joo, mas pravdu, tohle nase scifi fakt zacina byt krapitko postapo.. budu si muset ubalit brcko z nejakeho veseleho modelu, abych i v tom postapu dokazal videt krasu a nervalo mi srdce, ze jsem do tohohle sveta privedl tri deti, ktere v nem stravi sve dny :o).
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KUATO: Myslis to postapo sci-fi? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam