• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BADHORSE: problem dnesnych medii je, ze kvoli kliknutiam na clanok a naslednym odmenam z ads nepisu uplne objektivne, je to hra so slovickami na emocie citatela, ktory potom prezentovane fakty nevyhodnocuje racionalne ale trochu tym srdickem
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BADHORSE: pěkně přehledně jsem přestal číst u týhle kraviny

    "Musk tweets that Tesla will manufacture ventilators “if there is a shortage”. There is no indication that Tesla ever took any steps to do so, though Musk tweets about having a “long engineering discussion” with the medical device maker Medtronic on 21 March."
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Jeste k tomu jak musk siril bludy ohledne pandemie pekne prehledne

    Elon Musk v public health: a timeline of the Tesla factory standoff | Technology | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2020/may/12/elon-musk-tesla-reopening-lockdown-timeline?CMP
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    14 DNÍ DO STARTU - posádka nastoupila do karantény

    SpaceX Demo-2 Crew Members Enter Preflight Quarantine – Commercial Crew Program
    https://blogs.nasa.gov/...cialcrew/2020/05/13/spacex-demo-2-crew-members-enter-preflight-quarantine/
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LADINEK: taky ne :(
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    AXTHEB: ja jsem to jeste nehral, nemam nejak cas, ale otazka? Rika to kolik byla spotreba paliva?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TOXICMAN: Škoda že to nepíše, jak dlouho to dokování trvalo.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Static fire test of Falcon 9 complete—targeting Sunday, May 17 at 3:53 a.m. EDT, 7:53 UTC, for launch of the eighth Starlink mission, which will lift off from SLC-40 in Florida
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: tak to jsem nevěděl.. to je fakt trochu úlet...
    PER2
    PER2 --- ---
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    STARE_CASY: ehm, sis asi nevšiml jejich prezidenta.

    Jsem zvedavej jakou to celý bude mít dohru.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MARSHUS: počkej, asi tam vidíme každý něco jiného. Já tady nevidím, že by s tím měl problém - ten jeho komentář mi naopak přijde s nadhledem.

    Tohle dávám jen jako perličku. A osobně si myslím, že politik se takhle chovat prostě nemá. Nikde a nikdy. Politik nejede za své peníze a na své riziko. Politik je jen služebník, bez ohledu na to, jak vysoko ten politik je. Furt je to jenom úředník a služebník občanů daného státu. Soukromá osoba (tedy i podnikatel) ať si dělá co chce a také ať si nese sám za sebe a svou práci odpovědnost. Klidně ať ze sebe udělá kokota. Ale zvolený politik si tohle dovolit podle mého názoru nesmí.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    STARE_CASY: tak Musk nema problem jim říct že jsou idioti. Proč by to mělo fungovat jen jedním směrem? Musk je trošku z cukru.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    REDGUY: a pak tam máš i takové milé věci, jak tahle floridská politička za demokraty:

    https://twitter.com/LorenaSGonzalez/status/1259287879177531392?s=20

    Takové milé, lidské a velmi profesionální.

    Dost se tím tedy bavím...


    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    REDGUY: je furt stejný. Vždy kritizoval přebujelou administrativu, vždy hodně riskoval a šel do věcí po hlavě, nikdy neměl daleko pro silná slova. Od začátku měl excesy, kdy mu "bouchly saze" a choval se jak kokot. Sice pokaždé k tomu měl důvod, ale při pohledu zvenčí to prostě vypadá blbě. Jenže díky tomu jsou jeho společnosti taky tam, kde jsou. Díky tomu, že radši věci rychle udělá, než aby rok před tím papíroval.

    V tomto případě je to pikantní v tom, že jiné automobilky (včetně GM, Ford apod.), a to i v okresech s mnohem horší situací, už buď mohly rozjet výrobu, nebo aspoň dostaly jasné datum (konkrétně 18. 5.), kdy to mohou spustit. Stejně tak mohou otvírat provozy jiné výroby v oblasti, ale Tesla nikoli. Jedním z argumentů třeba je, že Tesla nemá připravené minimální postupy ohledně ochrany zdraví zaměstnanců, přičemž Tesla má na tohle zpracovaný 30stránkový manuál, který má administrativa v Alamedě (či kdeže to je) k dispozici téměř dva týdny. Tesla tvrdí, že mají zkušenosti z čínské gigafaktory, je tam dost rozebráno, jak budou oddělovat pracoviště, nástup do práce je dobrovolný atd.

    A pochopitelně když se podíváš do médií, vždy tam najdeš jen ty negativní části, které jsou ale patřičně rozmáznuté, protože to je vděčné téma, ale jen málokde najdeš trochu hlubší rozbor a další důvody, co se vlastně děje.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    DZODZO: Nejak zacinam mit cim dal tim vic pocit, ze Musk je dost kokot 8( Tohle je dalsi dilek do skladacky. Ignorovani pravidel, laciny machrovani o tom, jak "tam bude s ostatnima" - zaplati zamestnancum pri onemocneni stejne uzasnou peci, jako bude mit pripadne sam?
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    To pujde... ;-)

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN: huray!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SPACEX - ISS Docking Simulator
    https://iss-sim.spacex.com/
    DRON
    DRON --- ---
    XCHAOS: sem kdesi cetl, ze to je jiny pristup k ochrane rakety a konstrukci proti extremnimu hluku. V americe jsou kosmodromy v mirnem pasu, tak na to sli zalevanim rampy tunami vody, v rusku bud mrzne, nebo neni dost vody, tak udelali vetsi diru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam