• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    XCHAOS: jj proste jsme ted v transitni zone mezi konma tazenyma potahama a Fordama T, nebo mozna mezi konma tazenyma potahama a vodikovyma vzducholodema? nemuzeme moc posuzovat na zaklade par veleuspesnuych letu Montgolfier....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SUMAC: no dobře, ale ty méně úspěšné modely prostě mají k dispozici tuhle datovou bázi a vědí, na co musí cílit :-) (a proto se do toho tradičním hráčům tak moc nechce...)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    mas pocit, ze u modelu 3 alebo Y, ktory ma este pokrocilejsiu baterku to bude so zivotnostou horsie? tie data co mame pre model S budu v porovnani s novsimi statistikami horsie
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    XCHAOS: to je jeden model od jedne firmy, chce to i priklady od (jak verim by zdejsi fans s chuti rekli) od outsideru a mene uspesnych firem a od enigmatickych automobilek jako VW aby se to dalo posoudit cele ve vetsim a hodnovernejsim meritku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SUMAC: ale ona ta databáze v podstatě je. Některé ta auta mají najeto stovky tisíc km (oni to říkají v majích, hmm... ještěže ne v Knihovnách Kongresu nebo hřištích na americký fotbal, to jsou v amerických médiích jednotky objemu a plochy...) a kapacita baterie je pořád nad 80%

    Jakou ještě databázi nasazení elektromobilů v praxi chceš? Zejména modelů S je v provozu tolik a tak dlouho, že to prostě mluví za všechno. Ano, na delší vzdálenosti lehce nepraktické, musíš plánovat a pauzovat... ale jinak zjevně bomba.

    Elon měl možná poněkud uhozené až nebezpečné názory na koronavirus a jeho marketingový trik s přejmenováním metra jsem nikdy úplně nepochopil... ale co se elektromobilů a raket týče, tak do historie už prostě vstoupil, i kdyby odteď vše, na co sáhne, byla blbost (což se může docela dobře stát - padesátníků, kteří pozdě zjistili, že sice mohou alokovat obrovské zdroje, ale už jim to nepálí tolik, jako zamlada, tahle planeta viděla už spoustu...)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    GESTO: tohle je vsechno zatim akorat odborny odhad, a bude to odhad do doby nez bude na ceste milion+ fully electric aut po dobu 5+ let a bude robustni database obsahujici i poruchovost, zivotnost, recyklovatelnost, servis, end of life etc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EKG: kámoš co vyrábí cargokole nezávisle na Elonovi ke stejné logice dospěl pokud jde o rámy na cargokola. Nátěry jsou neekologickej fujtajfl, pracovní krok navíc, stárnou a oprejskaj se, obyč. ocel pod nima začne rezavět... navíc vrstva laku sama o sobě něco váží, apod.

    Pokud člověk chce vyrábět věc, co fakt má mít nějakou životnost a užitnou hodnotu, tak je nerez jasná volba, pokud si to může dovolit.
    GESTO
    GESTO --- ---
    ONDRA_99: Ok, dik. No minimalne ta ucinnost ICE odpovida. Tak snad to realite odpovida :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GESTO: Ja zatim vzdycky videl stejny cisla (z vic zdroju), jestli vsichni cerpaji z jednoho zdroje a ten je spatne netusim. Kazdopadne jina cisla sem zatim od nikoho zpracovany na tohle tema nevidel.
    GESTO
    GESTO --- ---
    TOXICMAN: Nakolik to odpovida realite nevis?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Elon Musk (SpaceX) - Gangsta's Paradise
    https://www.youtube.com/watch?v=fAz8rLQmbKw
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    EKG: to video jsem pochopil. jen mi to nedošlo z první, když ten cybertruck ohlásili :D
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    AIM_FREEMAN: Mrkni na Monroe live, ted se tomu celkove venuje.
    EKG
    EKG --- ---
    AIM_FREEMAN: No jestli tomu dobre rozumim, tak to nema vnejsi nater, coz usetri vyrobni plochu a naklady, protoze lakovna je draha. Vsechno se vyrobi zaroven, cimz odpada skladovani dilu, proste je to vymysleny tak, aby se minimalizovaly naklady:
    -na vyrobu tovarny
    -i na naslednou vyrobu aut.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Cybertruck Will Make Tesla Billions (hidden genius)
    https://www.youtube.com/watch?v=A4azp8Mn5x8


    mě to nějak nedošlo, co tam tak vychytali
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    TOXICMAN: Wow, připomíná mi to závěrečnou “přistávací” scénu z Vesmírné odysei, krása :-)
    PER2
    PER2 --- ---
    sem jeste nevidel
    A slightly longer look at reentry from FH STP-2 mission
    https://twitter.com/i/status/1270482941253206016
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam