VOYTEX: pardon, koruna šla dolů jen o nějakých 40 % dle míry inflace za posledních 18 let. Měl jsem pocit, že inflace šla rychleji a nedohledal jsem si to předem.
Každopádně bych úplně nesrovnával plechovku tehdy a dnes. Nemluvě o tom, že jsi nezohlednil náklady na budování tehdejší czf sítě. Ona ta plechovka se fakt dala zbastlit levně, ale vedle toho bylo také normální se podílet na nákladech na vybudování trasy. Když jsme to dělali v místě, kde jsem bydlel, tak každý, kdo se tam připojil, do toho nacpal minimálně desítku, abychom se podělili o zbudování celé trasy se třemi retraslacemi. Někdo měl větší kliku na to, kde bydlel a vyšlo ho to levněji, někde byly náklady ještě větší.
Tady prostě budeš mít kdekoli náklady stejné a když se o to podělí pár domů třeba někde na samotě, tak to bude opravdu hodně zajímavá i levná služba ve srovnání s tím, jaké mají jiné možnosti. Vezmi v úvahu, že tohle není pro lidi, co sedí na optice, ale pro samoty. U nás, kde jsou vesnice co pár kilometrů a všude vede aspoň telefonní kabel, to moc nebude, ale v ohromných nezalidněných plochách amerického venkova, natož pak někde ve třetím světě (kde na to zapojí právě tu celou vesnici se školou uprostřed), to je služba, která má obrovský potenciál.
Navíc tohle následně má šanci obrovsky zlevnit i jiné satelitní konstelace, které mohou mimo jiné hlídat právě ty asteroidy.