• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KULA
    KULA --- ---
    DZODZO: a to je bez překlepu? 6 hodin nabíjení na prakticky 4 tisíce kilometrů? To je 650 kilometrů na hodinu dobíjení. Neměl by jsi k tomu víc detailů? Je to skvělý výsledek, tak by mě zajímalo, jak to provedli.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nejake stats od znameho z roadtripu s tm3: 2448 miles, 705 kWh, 38 hours driving, 6 hours charging

    PER2
    PER2 --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SUMAC: to jseš s tím teda rychle hotovej. podzemí je de facto budoucnost, protože povrch má omezený možnosti. podzemní stavby se pak řídí stejnými zásadami jako na povrchu a sice založení závisí od poměrů. to že musk zjistí, že to není taková legrace jak si představoval a že namísto metru vozovky je na metr tunelu náklad naprostej nesmysl, to je věc jiná.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Standing down from today's Starlink launch due to recovery issue; vehicle and payload remain healthy. Next launch opportunity is tomorrow, September 18 at 1:57 p.m. EDT, but we are keeping an eye on weather
    PER2
    PER2 --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    SUMAC: jaky dopravni zacpy pod povrchem? To bude cely ridit pocitac tak, aby k zadnejm zacpam nedochazelo.
    Tech tunelu bude vicero a pokud budou prochazet pod vytizenejma dopravnima bodama jako jsou krizovatky tak to bude super. Ten kdo potrebuje pres krizovatku projet tak pres ni projede, kdo ne tak ji podjede. Za me ideal treba pres centrum nekde pod Karmelitskou, na Klarove zajedu pod zem a na Andelu me to z nej vykopne.

    Uz aby tyhle kratky levny tunely byly ;)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Hlavně nezapomeňte, že při tiskovce ukazovali další možnosti využití. S tím, že jde o to snížit cenu za tunel. A tunely obecně jsou prospěšná věc.



    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TOXICMAN: je to individualni, pro velkou radu lidi co jedou z domu do oficu s kufrikem je kolobezka OK. kolik lidi ve vsedni den rano taha kocarek, deti, nakup? jde o to najit nejakou rovnovahu pro budoucnist.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    STARE_CASY: a spacexu to samozrejme pomoze v budovani podzemnych habitatov a spojovacich komunikacii na marse
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SUMAC: jasně, pro pár lidí to bude, ale ostatní vozí věci, kočáry, děti, nákupy... to asi na koloběžku nedáš
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SUMAC: To je to řešení pro ty vozíčkáře a matky s kočárkama, které jsi zmiňoval? :)

    A trochu vážněji - fakt to, co buduje Boring Company, nesrovnávej s MHD. Není to projekt, který má MHD nahradit nebo nějak suplovat. Jde o další možnost. MHD bude i nadále fungovat a města MHD i nadále budou potřebovat. Ale vedle toho tady máš také individuální dopravu, kterou prostě škrtem pera nezrušíš a lidi z ní na koloběžky nedostaneš. A ani blokování vjezdu a zavírání pruhů s tím, že ty lidi takhle do MHD dostaneš, nefunguje. Jen tím roste zpruzenost a nasranost všech.

    Podobné tunely určené pro osobní automobilovou dopravu ti prostě může odvést podstatnou část provozu z ulic města. Vnímej to spíše jako další varianty různých městských okruhů a radiál, které mají za úkol stáhnout na sebe tranzitní dopravu a co nejrychleji (a ideálně i co nejméně viditelně) ji odvést pryč.

    Pokud se Boring Company povede, oč usilují, tedy levné a rychlé budování takových tunelů, navíc s minimální náročností na přípravu (žádné složité hloubení vstupních míst, žádné složité stavění razicích strojů na míru), tak to může městům opravdu hodně pomoci.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CRAZY_IVAN: na 22. se docela tesim ;) I kdyz solid state batery se pattrne nekonaji.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: ja jazdim MHD a na streche mam panely, u mna so svojou sklenickou white guilt nepochodis...
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Jinak tesla podala začátkem září patent





    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: jo to je docela revolucni reseni, zaved v asii eugeniku aby ses mohl pohodlne vozit autem na ciste planete :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SUMAC: ukáže čas, jak ten projekt dopadne
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CRAZY_IVAN: no pokud si mam vybrat mezi snad nekdy vyvinutym Elonovym minibusikem nebo necim od Alstomu, Bombardieru nebo Siemensu co vozi miliardy lidi denne uz ted po celem svete, tak si spis vyberu asi tohle..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam